miercuri, 13 aprilie 2011

Toată lumea poate, dar nimeni nu vrea.

Şi nimeni nu vrea. Toată lumea poate, dar nimeni nu vrea.

Dar cum să poți dacă nu vrei ? Dar cum să vrei dacă nu poți ? Ce paradox e ăsta ? Sau nu e paradox?

Cald și frig și iar cald. Şi poți să te dezbraci, că doar ți-e cald..dar ți se face frig, și dacă te îmbraci iar ți-e cald. Se poate numi paradox ?

Cum poate o haină să schimbe starea unei vieți ?? Acum 4 secunde, era cald..dar s-a făcut frig la loc.

Exersând și tot exersând crezi că poți, crezi  că reușești. Dar degeaba, e imposibil, n-ai cum să încălzești ceva rece.

Şi inventăm, că noi oamenii suntem buni la asta, inventăm mănuși cu găuri, să nu ne fie nici prea cald nici prea frig. Dar frigul intră prin găuri. Şi rămâne o parte caldă și una rece.

Şi ce faci atunci ? Te dai cu capul de pereți că nu ți-a ieșit invenția. Şi stai ca prostul și încerci toate mizeriille în speranța că îți va putea fi bine din nou, nici prea cald nici prea frig.

Dar n-ai cum. Tu vrei, dar nu poți ! Nimic nu funcționează, și parcă îți fac în ciudă, parcă frigul și căldura s-au întors împotriva ta. 

Dar nu te lași bătut, crezi că ești deștept și puternic și că poți face orice.

Şi au trecut 50 de ani de când tot încerci, și cineva, mai isteț ca tine, a reușit să facă o altă invenție pentru tine special. A reușit să îți creeze un loc al tău, unic, unde vei sta singur, pentru că tu nu mai ai puterea necesară să încerci.

Şi toată lumea plânge. Toată lumea plânge că tu pleci în locul tău, unic, creat special pentru tine.

Păi unde mai e bucuria invenției ? Toată lumea ar trebuii să se bucure, pentru ce a reușit un om să facă. Un om, mai capabil decât tine, a reușit să îți creeze un loc unic.

Un om, s-a gândit că tu vei încerca o viață ca prostul, și te vor lăsa puterile, și ți-a amenajat un loc cu flori și ciment.

Şi noi ce facem ? Ar trebuii să ne bucurăm, nu să plângem.

Noi putem să ne bucurăm, dar nu vrem..? Sau vrem să ne bucurăm dar nu putem ?


Cum rămâne..toată lumea vrea și nu poate ? Sau poate și nu vrea ?

2 comentarii:

  1. manusile alea cu gauri sunt pt protectie, iar aerisirile, adica gaurile lor sunt pt. a evacua eventuala umiditate prin evaporatie;exemplu umiditatea care se formeaza la ciorap cand ii porti mai multe zile, deci mai putin pentru caldura. principalul scop al ei, haina, e facuta sa reduca schimbul de caldura cu exteriorul. stiind ca organismul sanatos are nevoie de o temperatura constanta de 36 grade celsius in functie de activitatea lui are nevoie sa elimine excesul de caldura creeat sau dimpotriva sa absoarba caldura prin diferenta cu temperaturile mediului prin care bantuie. trebuie remarcat ca un aport urias pentru acest schimb de temperatura il are miscarea maselor de aer cu care intra in contact, sau asazis "curentul" care zvanta pielea care se raceste si aduce o racire asupra partii respective care face ca sangele sa devina mai vascos si deci anticorpii isi fac treaba mai greu si apare un mediu propice dezvoltarii microorganizmelor , virusi etc. in tot acest proces organismul foloseste apa prin intermediul sangelui pt a echilibra caldura corporala, deci daca consumi asa cum zice medicul 2 litri de lichide zilnic, apa , ciorba, suc (mai putin suc preambalat si mai mult suc natural de fructe si legume) iti ajuti astfel organismul sa functioneze sanatos. e ca si cum ai merge cu o masina cu jumate de radiator cu apa si te intrebi de ce se incinge motorul numai ca in cazul nostru ne imbolnavim sau favorizam asta. deci daca faceti sport purtati haine largi, si luati o aspirina zilnic ca te ajuta mai tariu sa nu faci stop crdiac ca sangele se ingroasa la frig prin coagulare si aspirina previne treaba asta. epic

    RăspundețiȘtergere
  2. Nuuuuuu te supara pe mine, dar asta ai dedus tu din tot postul asta ? asta e morala ?
    Chiar crezi ca ma intereseaza de manusa aia ?
    Chiar crezi ca imi pasa de conditia fizia?
    In afara de articolul asta, ai mai citit ceva pe blog sa vezi cateeeeee articole sunt despre sanatate ?
    Chiar iti inspira sa faci sport sa nu faci infarct articolul asta ? Epic, zic.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează !