marți, 5 aprilie 2011

Constipația – Tratamente pentru combaterea constipației

Te-ai gândit că vrei să scapi de constipație și nu știi cum să procedezi ? Sunt mulți factori care îți sabotează digestia și care duc la constipație. Dacă faci parte dintre persoanele care au un tranzit intestinal leneș, află în următoarele rânduri cum poți combate constipația.

1.      Consumă cereale bogate în fibre

Tărâțele sunt foarte bogate în fibre și de aceea ele ajută enorm în lupta împotriva constipației. Trebuie să consumați 3 lingurițe de tărâțe înmuiate în apă, în fiecare dimineață pe stomacul gol. După numai câteva zile veți remarca cum efectul constipației începe să dispară.

2.      Infuzii din plante

Cicoarea salbatică, anghinarea, ghimbirul, anasonul și roinița sunt numai câteva din plantele cu care poți face ceaiuri. Pentru combaterea constipației și o mai bună reglare a digestiei, beți aceste infuzii cu o oră și jumătate înainte de mesele principale.
Este de preferat să nu folosești zahăr, ci să folosești pe post de îndulcitor, miere.

3.      Consumă în fiecare zi legume.

Legumele au un conținut foarte bogat de fibre solubile și insolubile. Acestea sunt cel mai bun aliat pentru o digestie mai ușoară. Ajută la eliminarea toxinelor și dau senzația de sațietate. Pentru prevenirea constipației, cele mai indicate legume sunt următoarele : varza, morcovul, salata verde, roșia, țelinași anghinarea.

4.      Nu uita de fructe.

Lipsa celulozei din organism ( care se găsește în fructe ) provoacă constipație. Consumă cât mai multe fructe, cele mai renumite în combaterea constipației fiind : anasonul, portocalele, merele, perele, mango, strugurii și smochinele.

5.      Iaurtul, un aliat foarte bun în prevenirea constipației.

Iaurtul reglează tranzitul intestinal. El conține probiotice ( bacteriile “bune” pentru organism ) și contribuie la ameliorarea afecțiunilor gastrointestinale, constipațiilor sau a balonării.

Acestea din urmă, respectate cu strictețe, te vor face să scapi de problema constipației pentru totdeauna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !