sâmbătă, 2 aprilie 2011

London Boulevard - Bulevardul Crimei

London Boulevard - Bulevardul Crimei

Capetele de afiş sunt Colin Farrell, Keira Knightley şi Ray Winstone, într-un film britanic în regia lui William Monahan, cunsocut mai degrabă ca fiind cel care a scris scenariile unor filme precum Kingdom of Heaven (Regatul Cerului), The Departed (Cârtiţa) sau Body of Lies (Un Ghem de Minciuni).
            Colin Farrell este Mitchel, un bărbat proaspăt ieşit din închisoare care încearcă să o ia de la capăt şi să-şi reorganizeze viaţa. Destul de cunoscut în lumea interlopă londoneză, Mitchel încearcă să reziste tentaţiei de a reintra în lumea afacerilor murdare, tentaţie reprezentată de prietenul său Billy şi în schimb, devine angajatul unei actriţe celebre, Charlotte (Keira Knightley), care face eforturi să iasă din atenţia publicului. Lucrurile se complică atunci când unul dintre cei mai periculoşi gangsteri, Gant (Ray Winstone), îşi doreşte ca Mitchel să lucreze pentru el, iar Mitchel refuză cu desăvârşire, astfel iscându-se o adevărată luptă pentru putere între cei doi.
            Respectând tradiţia filmelor britanice, care sunt destul de întortocheate, în film nu se menţionează destul de clar nici de ce a fost Mitchel la închisoare, nici de ce îşi doreşte Charlotte să iasă de sub lumina reflectoarelor sau cu ce scop precis îl angajează pe Mitchel, nici de ce Gant vrea neapărat ca Mitchel să intre în ‘echipa’ lui. În mare parte a fimului, acţiunea ocupă un rol secundar, dialogul fiind mai degrabă cel care dă consistenţă plot-ului. De fapt, nu exagerez cu nimic dacă spun că doar în ultimele 15 minute se întâmplă cu adevărat ceva. Cu alte cuvinte, filmul este destul de static şi de greoi de urmărit, pentru că nimic nu pare să aibă legătură cu nimic. Toate aceste neajunsuri sunt, însă, compensate de schimburile de replici interesante (pentru cei împătimiţi ai filmelor de limbaj, să zic aşa), de jocul actoricesc autentic şi aproape impecabil, mai ales cel al lui Colin Farrel şi de finalul imprevizibil, care reuşeşte să te lase cu gura căscată şi fumegând de frustrare.

Trailer Oficial




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !