luni, 4 aprilie 2011

Trucuri în bucătărie – Partea I

     Astăzi vă prezint câteva trucuri pentru bucătăria dumneavoastră. Sunt la îndemâna oricui și nu necesită aproape nici o investiție.

1.       Un sos de roșii mult mai aromat
Pentru un gust mai rafinat al sosului de roșii, puteți adăuga la prepararea lui o linguriță de zahăr și una de muștar.
2.       Blat de pizza mai crocant
Dacă amestecați făina albă cu făina integral, blatul de pizza va fi mult mai crocant.
3.       Un frgider fără mirosuri
Mirosurile neplăcute din frigider vor dispărea dacă puneți în el o lămâie tăiată, o ceașcă de oțet sau o felie de pâine înmuiată în apă.
4.       Piure de cartofi cremos
Dacă nu știați deja, piureul devine moale și cremos dacă adăugați în el 2-3 linguri de lapte și 1 lingură de unt. Obțineți astfel și un piure de cartofi delicios!
5.       Mazărea mai verde
Dacă doriți ca mazărea să își păstreze culoarea verde, atunci când o puneți la fiert, adăugați în apă o lingură de zahăr tos.
6.       Maioneza tăiată
Dacă vi s-a “tăiat” maioneza, o puteți repara fie adăugând treptat apă fierbinte ( cam 2 lingurițe) fie adăugând treptat lapte rece.
7.       Găluște pufoase
Dacă vreți să aveți găluște mult mai pufoase, atunci când le preparați, adăugați în compoziție o linguriță cu ulei.
8.       Vinul în mâncare
La sosuri, vinul se adaugă numai după luarea de pe foc, altfel își pierde aroma.
Vinul alb se folosește pentru carnea de pui și se adaugă cam 6-7 linguri la 1 kg de friptură.
Vinul roșu se folosește pentru carnea de porc și se aduagă tot 6-7 linguri la 1 kg de friptură.
9.       Farfurii fără crăpături
Crăpăturile farfuriilor pot fi evitate dacă le fierbeți în lapte de la rece la fierbinte.
10.   Friptură fragedă.
Dacă doriți să nu aveți o friptură uscată, atunci când o băgați la cuptor, puneți în tava un vas cu apă. Aburii o vor frăgezi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !