vineri, 8 aprilie 2011

The Lincoln Lawyer – Avocatul din Limuzină

The Lincoln Lawyer – Avocatul din Limuzină    
     
           Personal, l-am mai văzut pe Matthew McConaughey în destule filme dar nu ştiu cum se face că până acum le-am cam ratat pe cele în care el interpretează un personaj ‘serios’. Iată că de data aceasta, în The Lincoln Lawyer, Matthew McConaughey interpretează un avocat al apărării foarte versat şi abil.
            Mick Haller este recunoscut pentru succesele pe care le are, însă nu este privit bine de toţi colegii săi de breaslă pentru că, în încercarea de a fi imparţial şi de a respecta sistemul de justiţie, reuşeşte să achite chiar şi oameni vinovaţi. Până şi fosta sa soţie, Maggie (Marisa Tomei), procuror de meserie, îi reproşează la un moment dat că ea se chinuie să-i pedepsească pe cei vinovaţi, iar el nu face decât să le dea drumul din nou pe străzi. Subiectul filmului se învârte în jurul unui caz aparent destul de simplu: Louis Roulet, un tânăr de bani gata din Beverly Hills, este acuzat de o prostituată că ar fi maltratat-o. Însă ceea ce pare iniţial a fi un simplu caz de extorsiune financiară se transformă într-un labirint de personaje, acuzaţii şi minciuni, labirint din care Mick Haller trebuie să găsească o ieşire.
            Plotul e destul de complex, pe alocuri uşor întortocheat, ceea ce înseamnă că de ai de gând să te duci la cinema şi să moţăi un pic în speranţa că nu vei pierde nimic, te înşeli amarnic. Fiecare secvenţă din film e relevantă, începând cu preambulul dinainte de credit-urile de început şi până la ultima scenă dinainte de credit-urile de final. Finalul are şi o notă puternică de imprevizibil, însă ultimele câteva minute par a fi făcute superficial – cred că mai era loc de oarece explicaţii concludente care să nu te facă să simţi că la final chiar nu au mai avut chef să filmeze. Pe de altă parte, revin la McConaughey, care a jucat impecabil şi care a transmis trăirile personajului într-un mod foarte autentic. Ca încheiere, 10+ pentru coloana sonoră, care a completat perfect atmosfera filmului!

Trailer Oficial


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !