luni, 28 mai 2012

Când ştii că despărţirea a devenit inevitabilă?

Orice început are un sfârşit! Dar ştim noi când este cazul să punem punct? Când realizăm că am ajuns într-o situaţie fără ieşire, că batem pasul pe loc de o perioadă bună de timp, că ceva nu mai merge?

Trezirea la realitate este brutală şi tristă. Începi să te întrebi ce s-a întâmplat, în ce moment s-a înfiripat răceala şi înstrăinarea dintre voi.
Priveşti persoana iubită şi nu o mai recunoşti. Este o fiinţă străină, individuală, ce nu îţi mai aparţine. Te blamezi, cauţi răspunsuri acolo unde întrebările nu îşi mai au rostul.

Iată cinci semnale de alarmă că relaţia se află la final
1.Nu mai simţiţi nevoia să împărţiţi clipe intime. Atracţia sexuală dintre voi s-a stins treptat. Tentativele de a avea o viaţă amoroasă constantă şi dinamică eşuează din lipsa apetitului sexual. O relaţie care nu este împlinită la nivel sexual, va sfârşi printr-o despărţire. Frustrările se acumulează şi este din ce în ce mai greu să doreşti persoana de lângă tine. Din acest motiv, devine inevitabil ca unul dintre parteneri să nu încerce să găsească conexiunea, atracţia şi satisfacţia pe care o dă sexul, cu o altă persoană.
2.Certurile au devenit tot mai dese. Dacă la început totul era minunat şi presărat cu fluturaşii din stomac, acum tot mai multe defecte şi obiceiuri te deranjează. Conflictele au devenit un obicei zilnic. Vă treziţi că vă certaţi de la banalităţi, că ironiile sunt la ordinea zilei. Sunteţi amândoi iritaţi în prezenţa celuilalt şi aruncaţi replici dure şi generalizări despre ceea ce face, sau nu face celălalt.
3.Aţi devenit introvertiţi şi egoişti. Nu mai discutaţi, cu adevărat, despre ce gândiţi sau simţiţi. Voioşia şi relaxarea în prezenţa celuilalt au dispărut ca prin farmec. Distanţarea este mai mult decât o stare, devine un mod de a fi. Vederea partenerului nu îţi mai provoacă bucurie sau emoţie, dorul nu îşi mai face apariţia. Timpul trece greu atunci când sunteţi doar voi, nu mai găsiţi activităţi recreative sau amuzante şi nu mai discutaţi despre ce aţi făcut pe parcursul zilei.
4.Te gândeşti tot mai des la deteriorarea relaţiei. Dacă în mintea ta au început să apară îndoieli în privinţa stabilităţii relaţiei, pui sub lupă toate aspectele şi găseşti tot mai multe aspect negative, devine cert că relaţia este la final. Începi să îţi verifici perechea, ai senzaţia că îţi ascunde lucruri şi eşti tot mai suspicios cu privire la comportamentul partenerului.
5.După ce ai conştientizat că relaţia s-a destrămat, devine inevitabilă discuţia cu partenerul. Apar două opţiuni - fie acceptaţi situaţia şi vă conformaţi cu ideea că totul s-a sfârşit şi puneţi punct, fie încercaţi să vă salvaţi relaţia. Regăsiţi un punct de plecare, un compromis şi porniţi într-o ultimă încercare, de această dată conştientă, să reuşiţi.
Alegerea trebuie să vă aparţină în totalitate. Să o faceţi la nivel de sine, iar apoi la nivel de cuplu. Sunteţi singurii care pot hotărî dacă despărţirea a devenit sau nu inevitabilă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !