vineri, 8 aprilie 2011

Jocul minţii

Ieri stăteam şi analizam în tăcere discuţiile persoanelor din jurul meu…… Aţi încercat măcar o dată să faceţi asta? E foarte interesant să observi cum “curge” discuţia dintre două persoane, de parcă fiecare ar şti dinainte ce îşi doreşte celălalt să audă……
 Îmi pare un “joc al minţii” într-un fel……
 Să vă explic de ce cred asta: în primul şi în primul rând, este o persoană care conduce discuţia sau care o începe, şi ea se foloseşte de cuvintele celeilalte pentru a ajunge la un consens sau pentru a-l convinge că are dreptate.
De câte ori nu te-ai certat cu o persoană si nu ți-a “trântit în nas” propriile cuvinte? De câte ori nu te-ai simțit păcălit/păcălită, dar după o analiză a discuţiei n/ai realizat că tu eşti singurul/singura vinovat/vinovată şi tot ceea ce ți s-a întâmplat nu a fost decât rezultatul vorbelor tale?
În concluzie data viitoare când iei parte la o discuție cântăreşte-ţi bine cuvintele şi înainte de a da un răspuns gândeşte-te bine cum va influenţa el discuția…… Nu te grăbi! Analizează bine ce au spus şi ceilalți…… Oferă răspunsul care te avantajează pe tine şi nu lăsa loc de interpretare……
Şi astfel vei simți că anumite lucruri le-ai făcut pentru că aşa ţi-ai dorit şi nu pentru că o persoana s-a “jucat” cu mintea ta sau cu vorbele tale şi te-a purtat în discuţie pentru a ajunge acolo unde şi-a dorit de la început…..

8 comentarii:

  1. Este ca naiba!Asta inseamna ca nu trebuie sa mai dau curs discutiilor despre sex cu care incepe prietenul meu:)).

    RăspundețiȘtergere
  2. un joc al minti:)
    sa ai puterea sa incumeti la un asemenea joc trebuie sa fi cu cel putin o secunda mai rapid in gandire fata de cel cu care vb. sa percepi valentele discutiei si sa ai argumentele sa o intorci impotriva ta. cred ca ai avut un mentor bun. iar daca iti pare rau de ceva in viata este strict legata de maturitatea psihica.
    frumos text bravoooooooooooooooooooo

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru sfat Cristi..... si iti mai multumesc si pentru "laudele" aduse textului....

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ermetica Nu a spus nimeni ca nu trebuie sa vorbesti.... ci doar sa folosesti cuvintele astfel incat la finalul discutiei sa nu simti ca ai fost pacalita sau ca nu ai facut ceea ce ti-ai dorit sa faci....

    RăspundețiȘtergere
  5. @AnaMAria N: Cel mai probabil n-ai inteles unde am vrut sa bat...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ermetica: se prea poate sa nu fi inteles unde "bati" tu la momentul respectiv.... dar acum am inteles..... :D ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cristi eu nu sunt de acord cu tine, sau nu in totalitate nu cred ca tre s fii cu cel putin o secunda inainte celui cu care vorbesti, ci doar sa fii foarte atent la detalii atata tot. Sunt de parere ca nimeni nu poate sa te faca sa faci ceva ce nu iti doresti doar prin cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  8. e jocul mintii , nu trebuie sa te chinui sa fii un pas inaintea celuilalt, pur si simplu trebuie sa ai un scop mai mare pentru a crea un joc al mintii , vine de la sine. trebuie doar sa vrei si sa te lasi purtat de val,spre exemplu manglitorii de cartier fac cel mai bun joc al mintii , e ciudat ,dar functioneaza. si e mai periculos decat pare:))

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează !