sâmbătă, 2 aprilie 2011

Remedii din natură pentru dinți mai albi și mai sănătoși

Cu toții primim dinți albi și sănatoși de la mama natură. Însă depinde de noi cum ne îngrijim dinții și ce tratamente folosim pentru a ne bucura de acest dar. Citește în următoarele rânduri cele mai bune tratamente naturiste pentru îngrijirea dinților.

1.       Praf de dinți cu portocală
Acesta întărește gingiile și are rezultate foarte bune în cazul unei paradontoze deja instalate.

40 g coajă de portocale netratate
30 g Frunze de mentă uscate
10 g sare de mare

Se spală și se rade coaja unei portocale. Se lasă peste noapte la uscat. A doua zi, mărunțiți frunzele de mentă și amestecațile cu coaja de portocale și sarea de mare. Rezultatull obținut se păstrează într-un recipient cu capac. Se folosește în fiecare dimineață, prin presărarea unei cantități mici de praf pe periuța de dinți umezită.

2.       Praf de dinți cu cretă flotată

Creta flotată este cel mai bun agent de curățare și ajută la îndepărtarea tartrului și a plăcii dentare. Rădăcina de violetă se găsește sub numele de Radix Violae ordoratae.

60 g cretă flotată
20 g pulbere de rădăcină de violete
5 ml ulei de mentă

Se amestecă bine creta și pulberea și apoi se adaugă uleiul de mentă. Se trec printr-o sită apoi se pun la păstrat într-un recipient cu capac. La fel ca în primul caz, presărați puțin praf peste periuța de dinți umezită

3.       Pastă de dinți cu lămâie, salvie și rădăcină de iris ( stânjenel )

Este cea mai uimitoare pastă de dinți. Iată și de ce: lămâia întărește gingiile și înlătură petele maronii, salvia și uleiul de scorțișoară au effect antiseptic, iar rădăcina de iris posedă proprietăți analgezice.

1 lămâie
1 linguriță de Frunze de salvie
1 linguriță pullbere de rădăcină de iris
½ linguriță ulei de scorțișoară
1 linuriță apă distilată

Se zdrobește pulpa lămâiei și se amestecă într-un bol cu frunzele de salvie mărunțite, pulberea de iris și uleiul de scorțișoară. Apoi se adaugă apa cât să se formeze o pastă groasă. Se păstrează într-un borcan cu capac. Folosiți zilnic o cantitate de pastă cât să acopere periuța de dinți.

4.       Apă de gură din salvie

Această apă de gură nu numai că ajută la albirea dinților, dar și la tratarea gingiilor care sângerează.

6 g Frunze de salvie
½ l apă
1 vârf de cuțit de sare

Se toacă salvia mărunt. Se dă apa cu sare în clocot, se opăresc plantele și se lasă totul la răcit. Se trece printr-o sită fină, presărând frunzele. Decoctul se folosește după spălarea dintilor, pentru gargară.

Sfaturi Utile !
·         Dinții devin mai albi iar gingiile se întăresc dacă îi frecăm cu partea interioară a unei coji de lămâie.
·         Dinții îngălbeniți de nicotină revin la culoarea de alb strălucitor dacă sunt curățați odată pe săptămână cu sare.
·         Dacă nu puteți să vă spălați pe dinți imediat ce ați mâncat dulciuri sau ați băut lichide care conțin zahăr, mestecați gumă fără zahăr sau mâncați un măr cu coajă.
·         Dacă ați consumat usturoi, mirosul acestuia va fi atenuat dacă mestecați pătrunjel proaspăt sau anason.
·         Dacă doriți să aveți o respirație proaspătă, clătiți gura cu 30 de picături de tinctură de smirnă la un pahar de apă caldă.
·         Un lucru foarte important de ținut minte este acela că nici un tratament din cele prezentate mai sus nu înlocuiesc vizita la medical stomatolog, de aceea, se recomandă să îl vizitați de cel puțin 2 ori pe an !


4 comentarii:

  1. Foarte bune remedii!
    Dar uite parca s-a facut un obicei sa contrazic si nu imi place, vroiam doar sa-ti zic ca sarea nu este recomandata, iti ia smaltul de la dinti.
    Se mai folosea inainte bicarbonatul, care este la fel de periculos, cum este si sarea.

    Cu permisiunea ta imi salvez si eu aceste remedii, chiar as vrea sa probez cu salvia.

    Am o verisoara care este obsedata cu albirea dintilor, o sa se bucure foarte mult cand ii voi da remediile.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma supar ca ma contrazici, chiar ma bucur ca iti dai cu parerea, insa ma simt nevoita sa te contrazic eu pe tine :P.
    Sarea nu ataca smaltul ! Niciodata ! Nu stiu cine ti-a spus asta, dar este gresit.
    Sarea nu este recomandata atunci cand dintii sunt afectati de carii netratate.
    Si chiar te rog, sa salvezi ce doresti.
    O sa mai revin cu astfel de tratamente naturiste caci mi-am achizitionat o carte minunata cu informatii foarte interesante.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune aceste sfaturi!
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează !