joi, 7 aprilie 2011

4 Greșeli într-o relație de cuplu

Greșeli în relația de cuplu face toată lumea, nimeni nu-i perfect, însă avem posibilitatea să învățăm din greșelile altora și să nu mai repetăm la nesfârșit aceleași lucruri. 
 
1.      Îţi critici partenerul.
Când face un lucru care nu îți place, îți iese imediat în evidență și nu ratezi ocazia să îi atragi atenția. Iar când face un lucru bun…uiți să-l mai apreciezi pe cel de lângă tine. În loc să îți critici partenerul cu fraze de genul “Stă oribil tabloul în partea aceea a camerei” ai putea să îi spui “Mă bucur că ai pus acel tablou acolo dar poate ar sta mai bine dacă încercăm să îl așezăm și în altă parte”. Critica nu mai este o critică atunci când este precedată de un lucru frumos, de o mulțumire sau de o apreciere.

2.       Dai sfaturi fără să fie cerute
Este de-a dreptul absurd să îl sfătuiești să își schimbe interiorul mașinii în galben panteră pentru că ”dă mai bine”. Cine ți-a cerut sfatul ăsta ? Hai să dăm un alt exemplu. Este ca și cum el ți-ar spune ție că “dau mai bine” modelele cu albine zburătoare pe unghiile tale decât French-ul ales de tine. Când o persoană se apucă de orice activitate, i-ar plăcea să o termine în tihnă, iar dacă are nevoie de ajutor sau de sfaturi, cu siguranță le va cere !

3.       Îţi interoghezi partenerul
Când îi sună telefonul stai cu sufletul la gură și aștepți să spună “Nu pot să  vorbesc..”. Căutăm să aflăm ce e mai rău, așteptăm cu nerbădare să ne prindem partenerul că ne înșală, sperăm să găsim ceva compromițător. Dar te-ai întrebat vreodată dacă vrei să fii înșelată ? Probabil că da, iar răspunsul logic este că nu, nu vrei să fii înșelată.
Nu îţi interoga partenerul de parcă ar fi săracul într-o secție de poliție acuzat de crimă cu premeditare ! Nu îți întreba partenerul cine l-a sunat..dacă e relevant îți va spune, iar dacă îl sună prietenul lui să îl întrebe cât e scorul..nu are sens să îți aducă la cunoștință. Cât despre amanta imaginară care ai impresia că îl sună, stai liniștită că nu există. Dacă întra-devăr te înșală, nu își va lăsa amanta să îl sune atunci când el e cu tine..

4.       Te învinuieşti
De eșecurile emoționale din relația voastră sunteți de vină amândoi. O relație nu funcționează de la sine, lucrurile trebuiesc măsurate înainte de a fi făcute. Atunci când te supără partenerul, nu se va rezolva dacă tu nu comunici cu el. Probabil o va face încă od ată, fără ca măcar să știe că acel lucru te supără.
Vorbind de învinuire, aceasta nu duce la nimic bun. Te transformă într-o persoană frustrată, oarbă de iubire și fără pic de împlinire. Decât să plângi și să dai vina pe tine de tot ce se întâmplă, mai bine îi spui partenerului tău ce te deranjează. Numai așa puteți ajunge la o soluție!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !