duminică, 10 aprilie 2011

Să ieşim în oraş!! – Phoenix, Constanţa

              Phoenix e altceva. E genul de bar unde te duci în primul rând să asculţi muzica, pentru că e deosebită de ce auzi în mod normal. Dar să începem cu începutul. De fapt şi de drept, se cheamă Club Phoenix, deşi nu e genul de club unde lumea se ridică de la mese ca să danseze. Adresa ’oficială’ este strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, nr. 1, însă toată treaba e să ajungi în zona Cireşica, marcată foarte eficient de unul din cele mai mare giratorii din Constanţa. În dreptul giratoriului se află o biserică, iar ’perete în perete’ cu biserica e Phoenix-ul.
            Ce e ciudat e că deşi pe siglă scrie ’club’ şi în meniuri găseşti şi pizza sau paste, Phoenix-ul are mai degrabă regim de bar şi e unul din locurile în care în timpul zilei, vezi o grămadă de puştani de liceu care beau o cafea sau un suc, pentru că ora pe care trebuiau s-o aibă nu s-a făcut (chipurile!!). Sunt două etaje, iar vara deschid şi o terasă sus la etaj. Lumina e mai mereu difuză, ceea ce conferă locului o notă de intimitate, iar dacă deschizi meniul, nu există nicio şansă să faci atac de cord, pentru că preţurile sunt mai mult decât accesibile.
            Dar să ajungem la muzică, pentru că de aici pornisem. Phoenix-ul nu e pentru toată lumea şi asta nu pentru că ar fi patronii prea exclusivişti sau pentru că ţi se impune un anume cod vestimentar ca să intri. Nu, cei mai mulţi se auto-exclud, pentru că ceea ce auzi pe fundal în timp ce bei o cafea, un suc sau o bere variază de la balade rock de acum 30 de ani până la alternativ sau brit-pop din anii 2000. Cu alte cuvinte, cei care nu prea gustă genul sau care nu au curiozitatea sau răbdarea ca măcar să asculte vor refuza din start locaţia. Însă Phoenix nu e rockotecă şi nici nu vezi la mese o singură categorie de oameni. Dimpotrivă. Phoenix e pentru toată lumea. De încheiere, trebuie menţionat că este unul din locurile din Constanţa care abundă în evenimente, de la concerte susţinute de Iris sau Proconsul până la piese de teatru, stand-up comedy şi karaoke. Trebuie doar să urmăreşti site-ul oficial cu atenţie sau afişele de lângă intrare. Pe scurt, merită!!

Un comentariu:

Părerea ta contează !