vineri, 8 februarie 2013

Meserii care nu mor niciodată


Există pe lumea asta câteva meserii care nu mor niciodată. Singura problemă e că nu sunt pentru oricine, ci doar pentru persoanele talentate. Nu degeaba se spune că fiecare om are vocaţia lui. Nu poţi să te faci medic dacă tu ai înclinaţii artistice, aşa cum nu poţi fi cântăreţ dacă nu ai voce.


1. Dentist


Oricât ar fi de multe, chiar şi într-un mic orăşel, toate cabinetele stomatologice funcţionează şi au clienţi. Doar că pentru a ajunge dentist e mult de furcă... Trebuie să studiezi serios înainte şi mai ales să îţi placă. Dacă eşti mai fricos din fire îţi va lua o veşnicie să-i scoţi unui sărman om o măsea, şi nu cred că îi va plăcea procesul tău de lungă durată.


2. Coafeză/Frizer


Orice ai face părul tot trebuie să ţi-l tunzi. Dacă nu eşti genul nonconformist şi ai impresia că dacă te tunde maică-ta cu cioburi nu contează, atunci trebuie să te duci musai la coafor. Vopsitul părului precum şi tunsul acestuia necesită însă dexteritate, experienţă şi mai ales cunoştinţă. Poţi foarte uşor să te alegi cu o podoabă capilară „mutilată” dacă uiţi vopseaua prea mult în păr. Cum ziceam, meseria nu-i pentru oricine ci pentru cei cu adevărat pasionaţi!


3. Cizmar


Ştiu că acum avem posibilitatea să ne achiziţionăm mai des încălţăminte. Însă ce te faci dacă  iubeşti o pereche de mergători care culmea, s-au dezlipit, şi nu mai găseşti pe piaţă aşa ceva? Te duci la cizmar. La unul priceput bineînţeles, că altfel ţi i-ai lipi singur acasă cu scoci.


4. Bucătar


Sarea-n bucate se pune cu măsură. Şi eu ştiu să gătesc, dar nu mi-aş dori să stric nunta unor bieţi însurăţei, doar că am avut eu impresia că ştiu să fac sarmale. Teoretic, dacă aplici pentru un job de bucătar la un restaurant, şi prin minune te acceptă şi fără experienţă, te vei folosi de reţete standard. Dar tot trebuie să fii priceput şi să ochiul format în ale bucătăritului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !