miercuri, 13 februarie 2013

De ce există ziua îndrăgostiţilor?


Magazinele aproape că dau pe afară de gadget-uri siropoase, inimioarele „plutesc” pe toate afişele la orice colţ de stradă iar pe buzele tuturor răsună „ziua îndrăgostiţilor”. O sărbătoare împrumutată pe care puţini dintre noi o sărbătoresc de Dragobete, atunci când este oficială în România.

Ziua îndrăgostiţilor există pentru a ne aminti tuturor cât de insensibili suntem. Ne dăm peste cap să căutăm un cadou perfect, potrivit, care să impresioneze. Şi de cele mai multe ori primim inimioare, balonaşe, ursuleţi cu „te iubesc”, tablouri personalizate sau alte obiecte roz.
Până la urmă, de ziua îndrăgostiţilor nu primim un super cadou, ci mai degrabă ceva simbolic ca să ne arătăm iubirea faţă de partener.

Partea amuzantă e că uităm pe parcursul anului să ne dăruim gesturi simbolice care să exprime recunoştinţa şi iubirea faţă de persoana iubită. De câte ori aţi cumpărat o cutie de bomboane fără niciun motiv, pentru a o dărui? Sau o floare? Sau poate o broşă?
Şi chiar dacă este frumos să petreci ziua îndrăgostiţilor alături de persoana iubită şi să îi faci un cadou, ar trebuii să ne gândim că astfel de gesturi ar putea fi făcute mult mai des...


Un comentariu:

  1. Valenine's asta este nici mai mult, nici mai putin decat o afacere si o indemnare spre fals...adica, iti cumpar ceva sau te invit undeva pentru ca este Valentine's Day, nu neaparat ca simt asta! Le face bine celor care nu simt iubirea zi de zi...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează !