joi, 7 februarie 2013

Patru întrebări pe care trebuie să ţi le pui zilnic


În fiecare dimineaţă, înainte de a-ţi începe activitatea, pune-ţi următoarele întrebări şi răspunde la ele în aşa f
E foarte important cum îţi începi prima parte a zilei, căci aşa va continua până seara târziu. Iar dacă vrei ca lucrurile să îţi meagă strună, nu pleca de acasă până nu eşti complet pregătit.


1. Sunt pregătit să discut cu cineva astăzi?



Dacă răspunsul e afirmativ, înseamnă că nu te-ai trezit cu faţa la cearşaf. Dacă în schimb eşti irascibil şi prost dispus, nu ieşi afară din casă până nu îţi revii. Fă câteva exerciţii motivaţionale, închide ochii şi aminteşte-ţi de o întâmplare care te-a făcut extrem de fericit, o persoană sau un obiect. Vizualizează şi retrăieşte acele sentimente. După ce deschizi ochii vei vedea că te simţi mult mai bine. Încearcă!


2. Am o atitudine pozitivă?


Dacă ai impresia că toate problemele de astăzi nu vor putea fi rezolvate înseamnă că ai o atitudine negativă. Priveşte cu entuziasm la treburile pe care le ai de făcut şi gândeşte-te la ele ca şi cum le-ai fi rezolvat deja. Imaginează-ţi că nimic nu îţi poate sta în cale iar ceea ce urmează să se întâmple va fi cu adevărat miraculos. Succesul este din nou garantat.


3. Mi-am stabilit priorităţile?


Notează în agendă ce ai de făcut. Întâlnirile care nu suportă amânare lasă-le la orele stabilite, iar restul activităţilor poziţionează-le în funcţie de importanţa lor. Vei economisi astfel timp iar programul tău va fi mult mai relaxant. Să ştii când începi şi când termini este principiul de bază. Pornind de aici, ai şi garanţia că poţi reuşi într-un timp mult mai scurt decât cel rezervat iniţial.


4. Am destul timp pentru mine?


Dacă la sfârşitul listei de priorităţi nu-ţi mai rămâne niciun rând liber pentru activităţile care îţi fac plăcere, mai taie din celelalte. Poţi amâna întâlnirea cu un curios care vrea să ştie ce ai mai făcut sau o altă treabă care suferă amânare. Sigur vei găsi ceva. Asigură-te că ai suficient timp şi pentru tine, timp personal. În fiecare zi rezervă-ţi cel puţin 20 de minute în care să te gândeşti la tot ce ai realizat până acum şi ce vrei să realizezi în continuare. Bucură-te de ceea ce ai şi simte cu adevărat că vei avea mai mult.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !