joi, 7 februarie 2013

Cinci expresii pe care trebuie să le scoţi definitiv din mintea şi vocabularul tău


Textele motivaţionale funcţionează cu adevărat. Atragi în viaţa ta tot ceea ce gândeşti. Aşa că, de acum înainte, gândeşte-te de două ori dacă e bine să foloseşti expresii care nu fac decât să atragă energii negative asupra ta.


1. Niciodată


Nu trebuie să spui „niciodată”, pentru că e posibil să se întâmple cu adevărat asta. Dacă spui că tu „niciodată n-ai avut bani” cu siguranţă nu vei avea de acum înainte. Şi pe lângă asta, mai există şi veşnica zicală „Niciodată să nu spui niciodată”, care sigur ai folosit-o şi ai trăit-o pe propria ta piele. Şi e chiar urât să te pronunţi că tu nu o să faci niciodată un lucru şi să te trezeşti mai apoi în faţa faptului împlinit.


2. Nu pot


Dacă nu ne referim la activităţi extraterestre sau anormale din punct de vedere fizic, „nu pot” ar trebui scos definitiv din vocabularul nostru. Nu exită „nu pot”, ci există nu vreau. Dacă te concentrezi şi îţi canalizezi întreaga atenţia asupra unei probleme care trebuie rezolvată, vei găsi cu siguranţă o soluţie. Aşadar, nu mai folosi expresia „nu pot”, ci mai degrabă gândeşte-te bine ce ai putea să faci ca să îţi rezolvi problemele.


3. Nu am timp


Ba da, ai timp să faci orice îţi propui. Normal că ţi se pare că zboară timpul dimineaţa din moment ce te ridici din pat după 40 de minute după ce a sunat alarma. Normal că alergi buimac prin casă şi în loc să gaseşti lucrurile mai repede, nu faci decât să uiţi de la mână până la gură unde ţi-ai lăsat obiectele, iar asta pentru că eşti stresat şi nu te mai poţi concentra.
Organizează-ţi timpul după agendă dacă eşti o persoană extrem de ocupată şi ai grijă să nu omiţi nimic din ceea ce ţi-ai dori să faci într-o zi.


4. Nu sunt capabil


Orice om greşeşte şi orice om e înzestrat cu capacitatea de a învăţa lucruri noi. Nu te subestima niciodată şi nu te crede insuficient de bun pentru a reliza ceva. Dacă ţi-ai propus să muţi munţii din loc, atunci studiază şi cercetează toate detaliile, analizele şi studiile despre geografie, căci vei găsi o variantă să faci asta. Dacă te desconsideri şi te opreşti din cercetare, atunci ai toate şansele să devii incapabil.


5. Sunt foarte stresat


Atunci ia o pauză bine meritată. Anulează toate întâlnirile şi comportă-te de parcă nimic pe lume nu mai există în afară de tine. Răsfaţă-te şi fă pentru o zi toate lucrurile şi activităţile care îţi fac plăcere. Este normal să acumulezi stres, însă la fel de normale sunt şi soluţiile prin care vei scăpa de griji!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !