marți, 12 februarie 2013

Ce nu ştii nu te doare


Tot mai multe persoane funcţionează după principiul „Ce nu ştii nu te doare”. Şi ce presupune până la urmă acest principiu? Să faci pe prostul când vezi ceva în neregulă? Să te faci că nu vezi când totuşi ai văzut? Să răspunnzi negativ la întrebarea „Tu ai încredere mai multă în ochii tăi decât în mine”?
Dacă ne gândim bine, a trăi o viaţă minunată nu este nimic greşit. Dacă ne gândim şi mai bine, o viaţă perfectă înseamnă să trăieşti în minciună. Dacă nu te-ar minţi nimeni, clar nu ai mai avea niciun prieten.
Oamenii acceptă foarte greu criticile, iar dacă toată lumea ţi-ar spune că eşti rău, superficial, patetic, penibil, etc., nu ai mai accepta pe nimeni în viaţa ta.

Când ceea ce nu ştii te doare...
Asta înseamnă că ştii ceva dar te faci că nu vezi, doar de dragul de a trăi acea viaţă fericită despre care vorbeam. Păi şi mai este fericită din moment ce tu ai aflat ceva dar nu te apuci să cercetezi căci ţi-e teamă să aflii adevăruri mai usturătoare?
Toate deciziile rămân oricum în mâna ta. Dar sunt totuşi curioasă ce e de făcut?
Taci din gură şi te faci că nu vezi, pentru a trăi o viaţă fericită în minciună sau pui capăt şi trăieşti cu regrete că dacă nu ai fi aflat ţi-ai fi continuat activităţile în mod obişnuit?
Ce nu ştii nu te doare? Sau te doare că nu ştii?

Sursa foto: www.sxc.hu




3 comentarii:

  1. hmmm...complicat!Te doare!!Categoric te doare orice ai alege.Te afecteaza daca simti ca ceva nu este in ordine,dar lasitatea te face sa te complaci in situatie.Iar daca alegi sa cercetezi,sa stii,atunci trebuie sa iti asumi rezultatul.Pentru ca,odata aflat, viata ta nu poate ramane la fel!!!Oricum ar fi doare,asa ca fiecare isi alege raul cel mai putin rau...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu textul ar fi ok. Cu punctuația e mai complicat...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează !