marți, 8 martie 2011

Despre 8 Martie

Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată pe 8 Martie 1975 de către Adunarea Generală O.N.U. Atunci  s-a discutat despre egalitatea dintre femeie și bărbați, despre drepturile și discriminările femeilor, astfel că, printr-o dispoziție a O.N.U, anul 1975 a fost declarat Anul Internațional al Femeii iar anii 1976-1985 au fost proclamați Deceniul O.N.U al femeii.
8 Martie este considerată sărbatoare legală în următoarele țări:
-          Afganistan
-          Armenia
-          Azerbaidjan
-          Belarus
-          Burkina Faso
-          Cambodgia
-          China
-          Cuba
-          Georgia
-          Guinea-Bissau
-          Eritrea
-          Kazahstan
-          Kîrgîzstan
-          Laos
-          Madagascar
-          Moldovia
-          Mongolia
-          Muntenegru
-          Nepal
-          Rusia
-          Tajikistan
-          Turkmenistan
-          Uganda
-          Ucraina
-          Uzbekistan
-          Vietnam
-          Zambia
-          România


Cadouri de 8 Martie
                Femeile sunt centrul atenției în această zi.  Nu este nimic anormal, din moment ce e ziua lor oficială. Asocierea lunii Martie cu Ziua Femeii reprezintă implicita asociere a primăverii, a florilor, a frumosului cu femeia.
În zonele rurale încă se mai păstrează tradiția de a oferi flori femeilor, dar este din ce în ce mai rar întâlnită. Datorită nevoilor femeilor de a avea cât mai multe “gadget-uri” în colecția proprie..florile au devenit doar un preludiu al cadoului propriu zis.
Cadourile care le primesc femeile în zilele noastre nu mai sunt florile. Sunt florile împreună cu un parfum, palton, telefon, colier etc.
Mai mult decât atât, sondajele arată că femeile sunt mult mai mulțumite dacă primesc numai un cadou material, fără flori pe lângă.
În concluzie, 8 Martie a devenit un prilej minunat pentru o înnoire de accesorii a unei femei.
Ce poți face cadou ? Ai o multitudine de lucruri din care poți alege. Cum am precizat și mai sus..poți începe de la un telefon..până la diamante..cercei și așa mai departe.



3 comentarii:

  1. foarte interesante informatii :)
    Am totusi o intrebare: toate tarile sunt in ordine alfabetica...de ce e romania la coada? chiar asa aiurea e tara noastra batuta de sorti?:))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Hah ! Ce funny ai fost ! Intai am scris tarile pe care le-am gasit cand am cautat informatiile apoi am scris si de Romania. E vina mea :P

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant articol.totusi,parca ar mai trenui ceva.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează !