miercuri, 27 februarie 2013

Trei lucruri pe care bărbaţii le adoră la femei


Bărbaţii nu caută lucruri complicate şi nici nu încearcă să le complice pe cele simple, aşa cum facem noi femeile. Nu fac din ţânţar armăsar şi nici nu stau să analizeze un cuvânt pe toate părţile că poate o fi fost spus cu vreun subînţeles. Aşadar, nu chestiile complicate, ci lucrurile pe care noi le considerăm atât de banale, bărbaţii le văd irezistibile la o femeie.

1. Naturaleţea

Un chip natural şi fără machiaj este de-a dreptul fascinant pentru un bărbat. Bărbaţii nu măsoară frumuseţea în funcţie de stratul de fond de ten, ci în funcţie de lipsa acestuia. Un „bună dimineaţa” spus de un chip natural poate transmite mai mult decât 1000 de gesturi romantice. Încearcă să petreci timp alături de iubitul tău fără să te machiezi, te va răsfăţa şi te va trata ca pe un copil dulce.

2. Zâmbetul

Orice persoană care zâmbeşte emană fericire prin toţi porii. Un bărbat adoră să îşi vadă iubita zâmbind. Atunci când zâmbim, bărbaţilor le este mult mai uşor să ne vorbească. Se simt în siguranţă şi simt o stare de confort deosebită. Dacă vrei să îţi faci iubitul să accepte o propunere de-a ta mai repede, sau să îl faci să îţi povestească problemele lui,  „tratează-l cu zâmbet”. Un ton plăcut face pe oricine mai relaxat...

3. Feminitatea

Da! Bărbaţii adoră „femeile feminine”. Gesturile gingaşe, atitudinea uşor cuminţică, parfumul specific feminin, şi apropourile cu subînţeles sunt lucruri pentru care bărbaţii iubesc femeile.
Poartă-te ca o femeie în societate, acordă-ţi timp pentru a te îmbrăca cât mai feminin, nu în blugi sau pantaloni. Fii frumoasă, zâmbeşte. Bărbaţii adoră aceste aspecte la o femeie.
În afară de comportamentul feminin, bărbaţii sunt captivaţi de o femeie, în primul rând vizual. Şi pentru că sunt atraşi de lenjeriile sexi, hainele mulate, rochiile care scot în evidenţă silueta, nu ar strica să le faci din când în când câte o surpriză.

Sursa foto: via


Citeşte mai departe >>

miercuri, 20 februarie 2013

Dependenţa de zahăr este aceeaşi cu dependenţa de droguri


Potrivit unui studiu publicat de „US National Library of Medicine - National Institutes of Health”, zahărul produce dependenţă. Întrebarea pe care au lansat-o cercetătorii şi asupra căreia au aplicat un studiu dezvoltat a fost „Consumul regulat de zahăr poate conduce la o formă naturală de dependenţă”?

Potrivit autorilor, Nicole M. Avena, Pedro Rada, şi Bartley G. Hoebe, zahărul conţine o substanţă care eliberează în corp dopamină şi opioide. Dopamina, odată ajunsă în organism, are o acţiune de creştere a forţei de contracţie a inimii, iar opioidele sunt analgezice foarte puternice pentru dureri grave.

Simptomele care apar după consumul acestor două substanţe sunt corelate cu modificările neurochimice care apar la nivelul creierului. Rezultatul este unul simplu: creierul percepe totul drept „dependenţă”, fiind vorba despre exact aceleaşi simptome ca şi în cazul consumului de droguri.

De ce suntem dependenţi de zahăr?

Dependenţa, în general, se concentrează mai mult pe consumul de droguri cum ar fi morfina, cocaina, nicotina şi alcoolul. Cu toate acestea, s-a descoperit că există o varietate de „vicii” care creează o dependenţă similară cu cea drogurilor. Jocurile de noroc, sexul dar şi unele produse alimentare.
Termenul de „dependenţă” implică dependenţa psihologică, şi astfel aflăm că de fapt este o problemă mentală sau cognitivă, nu doar o boală fizică.
O caracteristică specifică a dependenţei de droguri este capacitatea ei de a provoca creşteri repetate şi intermitente a dopaminei. Prin urmare, oamenii care nu sunt dependenţi de droguri nu au de unde să cunoască aceste simptome. Însă cei care suferă sau au suferit de dependenţă cunosc cel mai bine aceste stări.
Sentimentul este unic şi perceput diferit de fiecare individ în parte, însă toţi îl privesc şi îl percep ca fiind indispensabil vieţii şi foarte plăcut.

De ce ne este poftă de dulciuri?

Cercetătorii americani au definit pofta de dulciuri ca fiind o etapă a dependenţei. Pofta de dulce apare atunci când încerci din răsputeri să nu mai consumi zahăr. Deci, după o perioadă de abstinenţă, pofta de dulciuri creşte considerabil.
Această poftă are deseori referire la motivaţia extremă, deci suntem pe drumul cel bun dacă am ajuns aici.
Pentru că cercetătorii americani au specificat că dependenţa de zahăr este o problemă neuronală, ea poate fi combătută cu uşurinţă. Prin voinţă!
Nu există tratament sau pastile, ci doar terapie psihologică. Dacă nu ai suficientă voinţă şi nu eşti destul de motivat să renunţi singur, atunci poţi apela la serviciile unui psiholog.

De ce trebuie să renunţăm la excesul de zahăr?

Nu de nebuni, clar. Dacă nu aveau niciun efect negativ, dulciurile nu ar mai fi fost atât de blamate. Însă, cercetătorii americani au demonstrat că există comportamente similare între consumatorii de droguri şi cei de zahăr.
Oamenii care au fost supuşi studiului au descris simptomele pe care le-au trăit atunci când au fost privaţi de zahăr. Au descris, de asemenea, pofta de mâncare, în special pentru carbohidraţi, ciocolată şi zahăr, care au dus în cele din urmă la un consum abuziv al acestor alimente.
Consumul excesiv de zahăr este considerat o boală, ceea ce duce la aplicarea unui tratament „din popor”. Când simţi că nu mai poţi, îţi oferi singur o auto-medicaţie cu alimente dulci. Toate acestea nu fac decât să ducă la obezitate şi tulburări grave de alimentaţie, care nu mai pot fi reparate.

Care este concluzia cercetătorilor?

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că oamenii au o dorinţă inerentă de a se hrăni pentru a supravieţui. Cu toate acestea, oamenii sunt totuşi împinşi de propriile simţuri să facă excese.
Din nefericire, aceste excese duc la obezitate, bulimie, şi mai ales la dependenţe nesănătoase pentru alimentele gustoase, alimente care interferează cu bunăstarea.
Creșterea obezității, corelată cu apariția unor descoperiri științifice de simptome asemănătoare între abuzul de droguri și alimente gustoase, a dat credibilitate la acestei idei.
Dovezi descoperite sprijină teoria că, în anumite circumstanțe, consumul regulat de zahăr poate duce la schimbări de comportament dar şi schimbări neurochimice  care seamănă cu efectele unei substanțe stupefiante.

Sursa foto: via




Citeşte mai departe >>

Fructul interzis – mai apetisant?


Este o regulă general valabilă şi funcţionează precum legea gravitaţiei. Fructul interzis este întotdeauna mai apetisant. Nu înţeleg cum funcţionăm noi oamenii şi de ce suntem atât de fascinati de lucrurile pe care nu le putem obţine sau pe care le putem procura foarte dificil.

Fie că e vorba de un job, de un iubit, de o excursie sau de bunuri materiale, tentaţia rămâne întotdeauna ridicată dacă procedeul de obţinere este complicat sau chiar interzis.

Tentaţia de a agăţa un iubit... nedisponibil

Că are o iubită sau te miri din ce motive e nedisponibil, dacă nu ai voie să-l curtezi... pare mult mai interesant. Creierul nostru îşi aprinde toate luminiţele de la sectorul „interesant”, şi după cum bine ştim că toţi suntem fascinaţi de lucruri interesante, lucrurile iau o întorsătură deloc simplă. Parcă pare şi mai inteligent dar şi frumuşel şi şarmant.
Motivul pentru care suntem atraşi de astfel de persoane este cu certitudine indiferenţa. Pentru că indiferenţa te face mai puternic, mai curios şi de cele mai multe ori, ambiţios.
Dacă partenerul pe care ţi-l doreşti este nedisponibil, atunci se va purta cu tine cu indiferenţă, căci nu are nevoie de tine. Tocmai asta te atrage şi mai mult, şi din păcate nu avem cum să schimbăm cu nimic atracţia noastră faţă de indiferenţă.
Pe de altă parte, având în vedere că indiferenţa este cea mai bună armă a unui om, ea nu se întinde la cote maxime, are totuşi o limită. Când o persoană este total indiferentă şi nu lasă nicio urmă de disponibilitate, s-ar putea ca foarte curând să îţi pierzi interesul.
Deci până la urmă, partenerii nedisponibili nu sunt chiar uşi de biserică, căci lasă o portiţă deschisă şi o urmă de speranţă. Şi acesta este motivul pentru care continui să îţi doreşti un fruct interzis.

Tentaţia de a avea bunuri materiale

Doar nu e un lucru rău să îţi doreşti să poţi avea orice. Iar când nu-ţi permiţi un lucru, tentaţia de a-l cumpăra este mult mai mare. Ştii ceasul aela care ţi s-a părut drăguţ? Când ai văzut cât costă parcă ţi s-a părut şi mai fascinat. Raportul calitate preţ este foarte important pentru tine, deci un preţ mai mare reprezintă o calitate mai bună.
Nu exista un ceas mai frumos decât acela şi chiar refuzai să te uiţi la altele. Până ai făcut un sacrificiu, economii drastice, şi l-ai achiziţionat.
Cât a durat starea de euforie? Cam o lună, căci te-ai plictisit. Iar asta pentru că l-ai purtat în exces şi te-ai obişnuit cu el.
Obişnuinţa, pe care o putem corela foarte bine cu rutina, nu prea este prietenoasă cu oamenii. Din moment ce totul se schimbă rapid în zilele noastre, tehnologia, parfumurile, vedetele, hainele, este normal să fim atraşi de lucruri noi şi să ne plictisim rapid de cele vechi.
Când ne îmbrăcam cu frunze, nici nu cunoşteam termenul „plictisit”. Cunoşteam termenul „normal”, care este de când lumea! Şi nimeni nu se plictisea, toată lumea făcea ceva normal.
Din moment ce în zilele noastre este normal să apară în fiecare lună o nouă colecţie în toate domeniile posibilie, noi dorim să ne adaptăm „normalităţii”.
Concluzia? Nu face excese. Niciodată. Poartă un ceas trei zile şi apoi schimbă-l sau dă-l jos de la mână dacă nu ai altul. Dă-te cu un parfum dierit în fiecare săptămână, etc.

Tentaţia de a face lucruri strict interzise prin regulament

Astea chiar sunt interesante. Îmi amintesc că eram la piscina unui hotel iar regulamentul nu permitea accesul după ora 23.00.
Hah! Mă face pe mine un regulament? Bineînţeles că m-am dus la piscină, pe furiş, şi am intrat în apă tiptil, ba chiar vedeam paznicii pe marginea piscinei pe care am reuşit să-i păcălesc foarte bine.
Însă după ce am înotat o oră, m-am plictisit teribil. Ce am rezolvat? I-am păcălit, a fost interesant, însă nu mai vedeam nimic amuzant. Aşa că m-am aruncat în piscină ca să fac zgomot. Bineînţeles că m-au prins!
Atunci chiar mi s-a părut amuzant. Ce puteau să-mi facă în afară de a-mi spune că nu am voie să fiu acolo la ora aia? Am ieşit frumuşel şi mi-am văzut de treabă cu o satisfacţie nemaipomenită.
Bineînţeles că exemplele sunt nenumărate. „Accesul strict interzis” – dar ce o fi înăuntru de este aşa interzis?
Din nou, curiozitatea şi ambiţia câştigă detaşat. În primul rând pentru că suntem curioşi din naştere şi în al doilea rând pentru că ne dorim să fim puternici, să ne lăudăm că am reuşit imposibilul. Când ai intrat într-un loc interzis şi nu te-a prins nimeni, nu ai fost mândru când ai spus că ai reuşit să faci asta?

Prin urmare, fructul interzis este într-adevăr mai apetisant. Strict pentru că este interzis.

Sursa foto: via




Citeşte mai departe >>

marți, 19 februarie 2013

Opt lucruri care reuşesc să scoată din sărite pe oricine

Partea amuzantă e că aceste lucruri sunt general valabile. Nu există nimeni care să nu fie plin de nervi atunci când trece printr-una din situaţiile de mai jos. Recunosc cinstit că mie îmi creşte stresul cu 80 % de fiecare dată când mi se întâmplă!

1. Toate semafoarele roşii

Nu pot să îmi explic cum în România nu sunt sincronizate decât câteva semafoare în Bucureşti. Şi chiar şi aşa, e foarte puţin. M-am surprins de nenumărate ori aşteptand la cinci semafoare pe un singur bulevard. Chestia asta mă scoate din sărite într-un mod fenomenal!

2. Mâncarea nefăcută

Te-ai dus vreodată la restaurant aproape leşinat de foame şi ai comandat ceva sigur, ceva ce ai mai încercat înainte pentru că nu ai fi vrut să greşeşti tocmai acum?
Şi cum a fost când friptura era aproape nefăcută iar gustul nici măcar nu se apropia de ceva cunoscut de tine...
Eu am nervi când îmi e foame, darămite când rămân nemâncată din vina bucătarilor!

3. Tigăi nespălate

Doamne! Ce chin şi cât stres! Durează o veşnicie să speli o tigaie pe care ai pus-o cu sau fără intenţie în cuptor. Şi e de-a dreptul enervant să ai toate ingredientele descoperite şi să descoperi la final că vasul în care urma să găteşti mâncarea nu e curat. Prin urmare, mai bine le spălăm imediat după ce le folosim!

4. Haine pătate

De obicei dimineaţa mi se întâmplă, ca să pot să mă mândresc întreaga zi cu opera mea de artă ataşată bluziţei. O pată mare de cafea... exact în dreptul bustului. Dar nu ai să te pătezi în casă, când ai posibilitatea să te schimbi, ori ţi se întâmplă în maşină, ori la un restaurant.

5. Batery empty!

Asta chiar e culmea. Şi nu se termină bateria niciodată când ai un încărcător la îndemână. Se termină când ai nevoie urgentă de telefon, când te aşteaptă cineva şi nu mai poate da de tine.

6. Vecini harnici

Vecinii mei oricum sunt din cale afară de harnici. Nu ştiu cât se poate construi şi dărâma în interiorul unui apartament de 30-40 de metri pătraţi, dar cert e că se poate. Cel mai interesant e că totul se întâmplă dis de dimineaţă, în zorii zilei. Când ţi-ai dori din toată inima să mai dormi măcar jumătate de oră.

7. Să îţi uiţi portofelul acasă

E enervant să îţi uiţi portofelul şi să ştii deja asta, mai enervant e să faci cumpărături serioase şi să constaţi că nu ai niciun chior la tine. Te simţi ultimul om în faţa vânzătoarei sau a casierei, însă pleci frumuşel din magazin, garantat cu nervii întinşi la maxim!

8. Să plouă după ce îţi speli maşina

Parcă e un făcut, nu-i aşa? Doar că noi luăm în calcul doar când plouă după ce ne spălăm maşina, nu şi când e soare.

Ce îţi produce cei mai mulţi nervi? E reuşeşte să îţi ridice nivelul de stres şi să te facă să urlii?

Sursa foto: via 


Citeşte mai departe >>

15 Citate celebre care au marcat lumea


Cele mai frumoase învăţături le-am învăţat din citate celebre. Asta nu pentru că nu le ştiam deja, căci sunt lucruri logice şi reale, ci pentru că personalităţile care le-au afirmat au reuşit să ne pună semne de întrebare, să ne facă să reflectăm mai mult asupra unui lucru. Dacă ne-ar fi zis bunica, nu am fi crezut-o!
Că deh, aşa suntem noi oamenii, dacă Gabriela Cristea a slăbit mâncând sănătos, atunci vom încerca şi noi să facem asta. Că parcă singuri nu eram în stare sau nu ştiam deja acest aspect: dacă mănânci sănătos slăbeşti!

Revenind, iată câteva din cele mai interesante citate celebre pe care le-am auzit vreodată. Nu uitaţi, sunt lucruri logice, nu lucruri ieşite din comun, însă sunt spuse de persoane celebre, ceea ce le face speciale.

Citate celebre de Bill Gates

1. „Succesul este un profesor slab. Îi păcăleşte pe oameni isteţi, făcându-i să creadă că sunt infailibili”
2. „În fiecare dimineaţă, dacă n-ai chef să te dai jos din pat, adu-ţi aminte că nu eşti încă printre cei bogaţi care-şi permit să doarmă cât vor şi-o să vezi ce chef de muncă te apucă imediat”.
3. „Când eram tânăr, credeam că banii şi puterea mă vor face fericit. Aveam dreptate”.
4. „În viitor, afacerile vor fi de două feluri: pe internet sau deloc”!
5. „Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jignești pe tine”.

Citate celebre de Steve Jobs

1. „Am fost întotdeauna neruşinaţi atunci când a venit vorba de preluarea unor idei extraordinare”
2. „Nu dau doi bani pe felul cum arăt şi cum mă îmbrac”
3. „Să fiu cel mai bogat om din cimitir nu mă interesează. Să merg acasă şi să mă culc fericit că am făcut ceva extraordinar, asta e cu adevărat important pentru mine”!
4. „De ce să mergi cu echipa pe navă, când poţi să fii pirat?”
5. „Timpul este limitat, nu-l pierde trăind viaţa altcuiva. Nu te lăsa prins în teoriile altora. Nu lăsa opiniile zgomotoase ale altora să-ţi acopere vocea interioară. Şi cel mai important, să ai curajul să-ţi urmezi inima şi intuiţia. Într-un fel, cele două ştiu ce vrei să devii. Toate celalte sunt pe planul al doilea”.

Citate celebre de Thomas Edison

1. „Alături de hidrogen, prostia e cea care se găseşte în cea mai mare cantitate în univers”.
2. „Să fii ocupat cu ceva nu înseamnă neapărat că munceşti”.
3. „Majoritatea eşecurilor din viaţă sunt ale oamenilor care nu-şi dau seama cât de aproape sunt de succes atunci când renunţă”.
4. „Totul vine la cel care forţează lucrurile în timp ce aşteaptă”.
5. „Nu am eşuat. Am găsit doar 10.000 de căi care nu au mers”.

Sursa foto: via


Citeşte mai departe >>

Cum să fii fericit pe deplin

Înainte de toate ar trebui să stabilim ce înseamnă de fapt fericirea. Dicționarul de Psihologie definește fericirea drept „o stare deosebită de împlinire a ceva ce s-a realizat și a provocat un succes mult așteptat. Se manifestă ca o stare euforică încărcată de trăiri intense”.
Mie îmi place să cred că fericirea este o stare de mulţumire sufletească intensă şi deplină, un amalgam de stări și emoții contopite într-o singură senzație de-a dreptul minunată.

Fericirea este relativă

Sentimentul de fericire şi împlinire diferă de la persoană la persoană. Fiecare o percepe într-un mod unic și individual. Nu există o definiție,o rețetă clară și certă a fericirii. Depinde de la individ la individ. Unii sunt fericiți pentru că sunt sănătoși, alții pentru că au un anumit statut în societate, alții pentru ca au familie, prieteni și persoane care îi iubesc, iar lista poate continua la nesfârșit.

Descoperă ce te face fericit

Cel mai important lucru pe care îl ai de făcut, pentru a te bucura pe deplin de propria ta fericire, este să descoperi ce îți aduce această stare, ce te face să pluteşti şi să trăieşti la intenstitate maximă, ca mai apoi să fructifici totul.
Este important să analizezi acest aspect, deoarece fericirea nu e o destinaţie, ci un mod de a trăi. Fiecare scop atins este un moment de fericire.
Astăzi poți fi fericit pentru că ai surprins un răsărit de soare, un zâmbet furat de dimineață sau pur și simplu că trăiesti. Indiferent de motivul pentru care ești fericit, important e să trăiești starea cât mai des posibil.
Nu este un lucru rău dacă ai descoperit că te face fericit o melodie şi vrei să abuzezi de asta. Aşa că, după ce ai închis ochii şi ai analizat ce te face să te simţi bine, retrăieşte aceste momente, gândeşte-te la ele cât mai des sau repetă-le dacă este posibil.

Eşti responsabil direct pentru fericirea ta

Principalii responsabili pentru propria fericire suntem noi, oamenii. Noi decidem încotro ne îndreptăm gândurile şi sentimentele. Noi decidem dacă iertăm, iubim, ne întristăm sau ne bucurăm. De cele mai multe ori suntem responsabili şi de fericirea celor din jur.
Spun asta pentru că atunci când o persoană te face să te simţi bine, e responsabilă pentru fericirea ta. Dacă aceeaşi persoană te face să te simţi rău, renunţi la ea, deci nu mai este responsabilă de fericirea ta. Prin urmare, prin acţiunile noastre, suntem responsabili de fericirea noastră şi avem totodată puterea de a face şi alţi oameni fericiţi, mai ales că nu ne costă nimic.

Este foarte important să încetăm să dăm importanță oricăror nimicuri și să nu accentuăm lucrurile negative de care ne lovim zilnic. Viața este prea scurtă ca să o irosim. Putem să întoarcem capul cu uşurinţă când ceva nu ne face plăcere.

„Pentru fiecare om e un drum către fericire: acela pe care e chemat să meargă. Cei mai mulți nu-l găsesc niciodata. Cei cuminți încearcă până la moarte. Cei mai proști se trântesc la pământ și plâng că sunt nenorociți”. Nicolae Iorga

Sursa foto: via


Citeşte mai departe >>

Playlist-ul care îţi va schimba viaţa

Muzica ne relaxează, muzica bună, desigur. Melodiile şi hiturile care nu vor "îmbătrâni" niciodată vor fii mereu o sursă de inspiraţie şi o oază de linişte pentru noi toţi. Iar melodiile pe care vi le propun să le ascultaţi, deşi cei mai mulţi dintre voi le cunoaşteţi deja, cu siguranţă că vă vor schimba viaţa.
Enjoy!


1. Bon Jovi - It's my Life

Nu are cum să nu-ţi tresară niciun fior când asculţi această melodie. Ce ne învaţă? Să ne trăim viaţa, acum, aici. Şi pe bună dreptate, căci timpul care trece nu ni-l mai oferă nimeni înapoi. Din păcate secundele trec nevoit, iar noi nu avem o telecomandă să punem "pause".


2. Vanessa Carlton - A Thousand Miles

Dacă ai ajuns să simţi că ai face orice pentru persoana iubită înseamnă că eşti cu adevărat fericit. Să trăieşti sentimentul de iubire este un lucru magic. Când simţi că ţi se înmoaie picioarele de dragul cuiva, să fii convins că se numeşte iubire. Iar noi, astăzi, cu greu mai reuşim să trăim acest sentiment.


3. Simple Plan - This Song Saved my Life

Eşti în impas? Mulţumeşte-le tuturor celor care te-au învăţat de la viaţă. Mulţumeşte că ai suferit iar acum ai devenit mai puternic. Mergi mai departe.


4. Jessie J - Who You Are

Nu îţi pierde niciodată înccrederea în tine. Într-adevăr viaţa este complicată câteodată, însă dacă eşti mulţumit de ceea ce eşti vei reuşi să găseşti calea spre succes. "It's ok not to be ok", cel mai frumos mesaj pe care îl poate transmite această melodie. Este în regulă să nu fii în regulă câteodată...


Şi un cover după această melodie. O voce de milioane !


5. Fun - We Are Young - Acoustic Cover by Madilyn Bailey

Astăzi eşti tânăr. Simte şi fă tot ce îţi trece prin cap. Pentru că nu contează cum arăţi în exterior, nu contează vârsta ta, contează cum te simţi şi ce arăţi.





Citeşte mai departe >>

Trăim după standarde greşite. Le putem corecta?

Ne ghidăm, tot mai mult, după standarde greşite. În fuga noastră grăbită prin viaţă uităm esenţialul, ne uităm pe noi şi ceea ce este important de fapt.
În era tehnologiei am început să ne comportăm ca nişte roboţi riguros programaţi. Program bine stabilit, planuri fix ce cuprind date ale căsătoriei, naşterea copiilor, carieră.

Care este de fapt problema?
În primul rând, generalizăm tot ce ne înconjoară. Totul este bine pus la punct în mintea noastră avidă după succes. Un succes individual ce ne închistează şi ne compromite existenţa. Fuga după succes lasă răni adânci şi usturătoare vieţii noastre. La final rămâi cu expresia „Da... dar am fost un om de succes”. Şi viaţa ta cine o mai trăieşte?
Vrem tot mai mult, tot mai repede. Am uitat ce este răbdarea, zâmbetul sincer şi timpul petrecut în deplină libertate şi detaşare de orice.

În ce ne-am transformat?
Pe chipuri poţi citi doar stres, agitaţie, nervozitate. Parcă nici timpul nu mai are răbdare. Aleargă într-o fugă disperată. Mă întreb încotro...
Totul era mai simplu înainte, pe vremea părinţilor, bunicilor noştri. Pentru ei era important sa aibă o familie sănătoasă, unită şi frumoasă. O zi de duminică petrecută în sânul familiei, cu râsete de copii şi discuţii despre nimicuri importante. Acum pare doar un basm îndepărtat şi demult uitat.

Suntem conştienţi şi totuşi inconştienţi
Care este motivul pentru care facem asta deşi observăm că ceva nu este în regulă, că satisfacţia întârzie să apară? Am devenit mai avizi, mai reci, mai detaşaţi de umanitate?
Unde sunt copii zburdalnici dintre blocuri, unde s-au ascuns râsetele cristaline ale noii generaţii?
Răspunsul este unul simplu şi crud. Le-am ucis copilăria. I-am ascuns între patru pereţi, lipiţi de gadget-uri care îi păcălesc. Nu le mai oferim timp şi afectiune, le oferim jucării sofisticate.
Nu avem timp să le permitem să fie copii. Îi maturizăm înainte de vreme. Şi vor creşte, vor urma exemplul părinţilor în fuga contra timpului.
Ne ghidăm după standarde greşite. Vrem maşini mai rapide, case mai mari, joburi mai bune, şi lista poate continua la nesfârşit. Vrem, vrem, vrem, şi uităm să ne bucurăm de o zi cu soare, de o zi alături de perosane dragi.

Din păcate...
Punem preţ pe obiecte, nu pe calitatea persoanelor din jur. Punem preţ pe lucruri materiale şi nu pe cele sufleteşti.
La sfârşitul zilei, când pui capul pe pernă, ai de ce să zâmbeşti? Să zâmbeşti cu adevărat, cu sufletul?
Daca nu, este o altă zi irecuperabilă, pierdută în zadar.Oare se merită ?


Sursa foto: via




Citeşte mai departe >>

luni, 18 februarie 2013

Îți critici partenerul? Ești o mizerie!

În orice relație există neînțelegeri și momente în care pur și simplu nu poți să cazi de acord cu partenerul. Descoperi că, uimitor, partenerul este și el om și are defecte. Atunci apar certurile, nemulțumirile și momentele în care îți doreşti mai mult să renunți decât să continui relația.

1. Fuga nu este o soluție

Dacă tu consideri că ești perfect și că poți găsi un partener la fel de perfect, te înșeli. Suntem oameni, plini de defecte și tentați să facem greșeli. Gândește-te că si partenerul îți vede defectele, așa cum tu le vezi pe ale lui. Iubești în ciuda defectelor și nu din cauza lor!

2. Bârfa cu prietenii nu îţi salvează relaţia

Dacă îți petreci ore în șir plângându-te de ce mizerabil este partenerul tău, ce comportament odios are, nu faci altceva decât să te înjosești! El/ea este alegerea ta! Cine se aseamăna se adună! În plus, asta nu va rezolva problema.
Dacă ajungi să povesteşti tot ce face greşit partenerul tău şi să-l mai faci şi în toate felurile, tot tu ai de pierdut. Cine se face de râs? Din moment ce spui că partenerul tău e prost, iar tu continui să fii împreună cu el, atunci înseamnă că şi tu eşti prost.

3. Crize de nervi?

Dacă faci crize de isterie în fiecare zi cu urlete si țipete, partenerul nu va înțelege care este problema ta de fapt! Primul pas este să îl informezi asupra lucrurilor care te deranjează sau te nemulțumesc într-un mod eficient. Discută cât mai calm si rațional, aducând argumente care să îți susțină starea de nefericire.

Tot timpul încercăm să „reparăm” ceea ce nu ne este pe plac, făra să conștientizăm că și noi suntem plini de defecte. Și noi putem deranja prin comportament, gesturi, alegeri, si totuși găsim oameni care ne iubesc așa. Ne iubesc așa cum suntem și ne acceptă. Atunci noi de ce nu facem asta? Cine suntem noi să tot încercăm să „reparăm” ce ne deranjează?
Ceea ce nouă ni se pare un defect, poate altora li se pare o calitate. E vorba de normele și sistemele noastre de valori.
Așa că ar trebui să încercăm sa fim empatici, să încercăm sa ne cunoaștem partenerul în adevaratul sens al cuvântului, nu să îl modificăm dupa bunul plac. Dacă trebuie sa criticați, să o faceți în modul constructiv, gândindu-vă la binele partenerului, nu la al vostru.
Într-un final, asta înseamnă să iubești, la bine și la rău, în ciuda defectelor și impedimentelor!

Sursa foto: via


Citeşte mai departe >>

Cinci lucruri pe care nu le-aş mai încerca vreodată


Personal sunt de părere că nu ar trebui să îţi pară rău de ce ai făcut, ci de ceea ce nu ai făcut la timp. Nici acum nu îmi pare rău de anumite greşeli pe care le-am făcut în trecut, însă un lucru este cert: Nu le-aş repeta niciodată!

Sigur aţi încercat în viaţă multe lucruri care s-au dovedit, mai apoi, un eşec total. Fie că e vorba de mâncare, băutură sau alte activităţi, trebuie să aveţi cel puţin unul care v-a lăsat un gust amar. Iată lista mea preţioasă cu lucruri la care nu m-aş mai întoarce niciodată.

1. Fructul Durian

Cel mai excentric fruct exotic pe care l-am gustat vreodată şi pe care nu l-aş mai gusta în veci!
Nu ştiu dacă l-aţi încercat sau dacă aţi auzit de el, dar este groaznic. Mirosul lui se aseamănă cu cel al unei gropi de gunoi sau chiar al unui cadavru în putrefacţie. Depinde de fiecare cum îi percepe mirosul, dar cert este că nici măcar gustul nu se încadrează la „comestibil”.
Se găseşte cel mai des în Asia şi este renumit pentru proprietăţile lui nutritive, însă merită să fii „sănătos” indiferent de preţ?

2. Ulei volatil pe post de ulei de baie

Când eram puştoaică îi citeam pe ascuns revistele mamei de frumuseţe. Nu ştiu ce Dumnezeu am citit, dar cred că am luat-o de la dreapta la stânga căci a ieşit un fiasco total. Ce am reuşit eu să înţeleg a fost că uleiul pe care îl folosea mama la Aromatheraphy îmi va înmiresma pielea dacă îl pun în apa din cadă. Doar că m-am ales cu o erupţie de toată frumuseţea şi cu nişte usturimi ale pielii de mi le aduc şi acum aminte! Bine că nu am păţit nimic grav, ci doar o iritaţie care a trecut repede... Dar cu siguranţă dacă mai citeam două rânduri puneam toată sticluţa de ulei iar acum mă puteam mândri liniştită cu frumoasa mea colecţie de cicatrici.

3. Cinci tipuri de alcool într-o seară

Cine n-a făcut-o pe asta? Vă mai amintiţi primul revelion unde erau pe masă nenumărate feluri de alcool? Păi cum să nu le încerci pe toate?
Eu nu am rezistat tentaţiei şi m-am îmbătat crunt cu vin, votkca, whiskey, gin şi coniac. Şi vai...cine-o mai bea vreodată! O săptămână mi-a luat să îmi revin din mahmureală şi sigur a fost una din lecţiile vieţii. Niciodată să nu amesteci alcoolul! Dacă vrei să te îmbeţi neapărat, nu te avânta spre colecţia de băuturi colorate din bar. Consumă un singur tip de alcool toată noaptea. Cu siguranţă nu-ţi va lua o săptămână să-ţi revii.

4. Spinning

Chiar îmi place să fac sport şi să încerc orice este nou. Doar că, în urma a vreo trei şedinţe de spinning m-am decis că nu-i de mine! Aproape mi-am învineţit complet picioarele şi nici nu mai puteam să stau în fund. Cu tot cu echipament special de spinning!

5. Gătitul prăjiturilor

Mi se pare o adevărată artă. Am încercat de trei ori: Tartă cu fructe, tort cu fructe şi chec. Fiasco la a treia! Cu tarta nu m-ar fi primit în avion căci o considerau armă albă, tortul arăta ca nişte resturi pentru porci amestecate cu fructe înmuiate, iar checul putea fi refuzat şi el în avion.

Care este cel mai mare fiasco al vostru ? Ce n-aţi mai repeta niciodată?


Citeşte mai departe >>

Ne schimbăm deciziile când suntem într-o relație?

Fiecare om are principiile, tabieturile și normele sale. Ce se întâmplă atunci când intrăm într-o relație? La început, totul decurge lin, fără discuții sau probleme. Totul pare minunat, nimeni nu este deranjat de nimic.

Apoi, într-o zi, te trezești că partenerul îți spune că îl cam deranjează anumite lucruri, gesturi aparent mărunte. Apar discuții contradictorii și certuri. Iar apoi încep compromisurile, căile de mijloc între vechile obiceiuri și noile obiceiuri.

Începem să ținem cont de părerea partenerului pentru o bună înțelegere.

Ușor, ușor renunțăm la anumite lucruri de dragul persoanei iubite. Uneori nici nu ne dăm seama de schimbări, o facem involuntar, doar ca să fie bine. Este destul de greu să aducem schimbări radicale în existența noastră. Fiecare om este special și are un caracter și o personalitate proprie. Este destul de greu să conștientizăm ca anumite obiceiuri pot deranja, dar partea cu adevărat grea este să ne schimbăm.

Când ești într-o relație, încerci să gasești binele vostru, ca și pereche.

Gândești printr-o prismă diferită de cea veche, individuală. Începi să îţi schimbi deciziile atunci când ești într-o relație. Cel mai important însă este să o faci conștient și fără regrete. Dacă schimbările vin forțate de circumstanțe, atunci vor aparea nemulțumiri și frustrări, iar efortul va fi în zadar. Se spune că „niciun om nu este o insulă”. De accea pe tot parcursul vieții omul încearcă să se adapteze în societate, în familie, la școală, la locul de muncă, alaturi de o persoană. Eforturile într-o relație sunt mari și trebuie să vină deopotrivă de la ambii parteneri.
Când suntem într-o relație tindem să ne pierdem o mică parte din identitate, pentru a fuziona cât mai bine cu partenerul. Devenim un întreg.

Cei care se adaptează cel mai greu schimbării, sau nu vor sa o facă, de cele mai multe ori sunt singuri. Refuză sa facă compromisuri, să se gândească mai departe de propriul eu.
Fie că recunoaștem sau nu, suntem conștienți sau nu, cu toții facem anumite schimbări si compromisuri când suntem într-o relație. Asta nu înseamnă că renunțăm la noi, ci că pur şi simplu câștigăm persoana iubită.


Citeşte mai departe >>

Gătim acasă sau mâncăm în oraş?


Ştiu că toţi nutriţioniştii exclamă cu toată puterea plămânilor să ne gătim singuri mesele, pentru că e mai sănătos. Orice lucru făcut de mâna ta sigur e mai bun... Însă cât de sănătos poate fi gătitul acasă?

Dacă mâncăm acasă...

Să îţi faci o salată nu presupune foarte mult timp şi nici vreo dificultate ridicată. Nu ai nevoie de cărţi de reţete sau foarte multe ingrediente. Însă, dacă te-ai pus pe fapte mari şi vrei să o dobori pe bunica în ale bucătăritului...ai ceva de furcă!

În primul rând ai nevoie de timp. De exemplu, să te apuci de făcut sarmale înseamnă cel puţin 30 de minute să prepari compoziţia, încă vreo trei zeci să înfăşori sarmalele şi o oră sau două, în funcţie de tipul de carne şi înveliş, să se fiarbă. Şi uite cum ai pierdut trei ore...aşteptând!
Dacă eşti casnică nu e nicio problemă că pierzi timpul gătind, dar dacă ai treabă şi trebuie să alergi toată ziua, se merită să pierzi trei ore gătind o singură masă?

Şi unde mai pui că vei mirosi toată a mâncare iar dacă trebuie să pleci undeva, ori mai pierzi o oră să te speli, ori spui că ţi-a recomandat medicul o cremă cu miros de ceapă.
Revenind la nutriţionişti, care după cum spuneam exclamă că mâncarea gătită acasă e mai sănătoasă, că ştii sigur ce pui în ea.

Ei bine, dacă nu mănânci la mec, unde nici Dumnezeu nu poate spune cu exactitate ce conţin aceste produse, nu ai cum să nu ştii ce pun bucătarii în mâncare. Aceleaşi roşii din aceleaşi pieţe, aceeaşi carne cumpărată de la aceiaşi producători...

Ingredientele sunt nesănătoase nu modul în care sunt gătite. Poţi foarte simplu să nu-ţi pui dressingul „nesănătos” pe friptura servită la restaurant, asta dacă vrei să mănânci sănătos. Doar nu îţi imaginezi că în bucătăria unui restaurant oamenii se chinuie să te fraierească pe tine şi să îţi pună mai mult ulei, mai multă ceapă arsă sau mai multă carne dacă tu nu vrei asta.
Încă un dezavantaj la gătitul acasă este preţul. Păi măi nene, nişte sarmale „sănătoase”, gătite de propriile mele mânuţe, ajung cam usturător pentru o singură masă, hai două trase de păr. Că ştim cu toţii că nu vom mânca decât de cel mult două ori dintr-o mâncare gătită. În primul rând pentru că ne plictisim, şi în al doilea rând pentru că îşi pierde din valorile nutritive dar şi din gust prin reîncălzire.

Aşadar, compoziţia de sarmale presupune cel puţin 30 de lei cheltuiţi pe carne, încă 10 lei pe varză sau foi de viţă, mai trebuie să luăm şi iaurţel, orez, ouă, bulion. Păi si cum facem? Dăm cel puţin 60 de lei să mâncăm de două ori sarmale? Plus gazul consumat şi vase de spălat!

Dacă mâncăm în oraş

Din fericire este foarte ieftin să mănânci în oraş dacă nu ai maţe fine şi consumi foie gras la micul dejun!
Fast-food-ul ajunge undeva la maxim 15 lei cu tot cu cartofi prăjiţi şi suc.

Autoservirile oferă şi ele preţuri de nerefuzat. Peste tot găseşti meniuri cu două feluri de mâncare şi desert cu preţuri cuprinse între 11 şi 20 de lei. Păi cum să nu te răsfeţi în oraş, şi să mănânci exact ce îţi doreşti, fără să cheltui nici foarte mulţi bani şi nici să nu pierzi timpul.
Într-adevăr, există posibilitatea să nu găseşti mâncare calitativă peste tot, dar astea sunt cazuri foarte rare şi ţi se poate întâmpla şi acasă.

O altă problemă este atitudinea ta faţă de ospătar. Dacă te cam răsteşti la el poate să îţi scuipe în supă liniştit!
Tu ai mânca acasă sau în oraş?

Sursa foto: via




Citeşte mai departe >>

vineri, 15 februarie 2013

Ce te pot învăţa oamenii din viaţa ta

Uneori îmi este dor de mine, de cea din trecut. Mă întrebam cum am ajuns să fiu eu. Iar răspunsul a venit ca o voce din străfundul conştiinţei mele.
M-am trezit şi mi-am reamintit de toţi oamenii care şi-au lăsat amprenta în drumul, caracterul şi personalitatea mea, cu sau fără intenţie. Şi îmi este dor de ei, de toţi: cei care m-au rănit, cei care m-au bucurat, cei care au încercat să îmi transmită din experienţa lor. Îmi este dor de cei care m-au făcut să plâng, de cei care mi-au şters lacrimile, de cei care au plâns lângă mine. Cu toţii au lăsat o urmă adâncă în memoria, caracterul şi viaţa mea.
Şi le simt lipsa tuturor. Îmi simt lipsa mie, eu cea de atunci. De o eu inocentă, de o eu răzvrătită, de o eu plină de speranţe, visuri şi planuri.
Acum când realizez că nimic nu trece fără să lase o urmă în viaţa noastră, încep să apreciez mai mult. Fiecare prezenţă, moment şi gând.
Mă aflu aici, acum, aşa, şi le sunt foarte recunoscătoare tuturor. Mie, pentru că am luat tot ce era mai bun, uneori şi ce era mai rău, de la viaţă. Persoanelor pelerine dar şi celor care încă sunt în viaţa mea. Le mulţumesc tuturor.
Nimic nu este mai preţios decât timpul. De aceea este important să-l apreciem atunci când ne este oferit. Vă mulţumesc tuturor.
Numai simpla prezenţă a unei persoane în viaţa ta semnifică o valoare enormă. Îţi oferă timp preţios, momente nereturnabile. Este o perioadă scurtă sau lungă din viaţă pe care ţi-o dedică ţie. Apreciază atenţia pe care ţi-o acordă oamenii. Poate fi un moment unic, o clipă ce îţi marchează existenţa pentru totdeauna. Privind retrospectiv, mă întreb ce amprentă am lăsat eu în urma mea, dacă am lăsat.
Ieşind din sfera egoismului, pot trage concluzia că nu am mulţumit nimănui. Am luat totul de parcă mi se cuvine, de parcă merit. Şi nu este aşa. Nu merit nimic doar pentru că exist pur şi simplu. Trebuie să fie un schimb, oferi şi ţi se oferă. Dar poate nu este prea târziu.
Aşa că acum, aici, vreau să le mulţumesc tuturor care m-au însoţit până acum, celor care mă vor însoţi de acum înainte. Îmi este dor de mine, de voi toţi. Vă mulţumesc pentru că existaţi sau aţi existat în viaţa mea, pentru timpul pe care mi l-aţi acordat, pentru devotamentul şi sfaturile voastre precum şi pentru iubirea ce mi-aţi oferit-o!
Vă mulţumesc că m-aţi ajutat să devin eu, cea de acum.

Citeşte mai departe >>

Ce nu trebuie să lipsească din portfardul unei femei



Igiena zilnică este foarte importantă. Bărbaţii se apară în general cu replici de genul „Voi vă machiaţi în fiecare zi, de aia arătaţi bine”. Şi ce e rău în asta? Dacă nu ne-am machia ar fi mai frumos?
O femeie trebuie să fie îngrijită şi atentă la orice detaliu. Iar pentru asta nu are nevoie decât de 10 minute în fiecare dimineaţă.

1. Cremă de zi

După ce te-ai demachiat şi ţi-ai curăţat tenul de impurităţi este impeduos necesar să îţi aplici un strat de cremă pe faţă. Asta pentru a-ţi hidrata pielea şi a o proteja de expunerea la lumină. Şi pe lângă asta, fondul de ten se va aşeza mult mai bine pe ten dacă aplici cremă înainte.

2. Fond de ten

Necesar pentru a ascunde micile defecte. Dacă ai un ten perfect nu înseamnă că fondul de ten trebuie să lipsească din trusa ta de machiaj. Poţi opta pentru unul cu putere de acoperire foarte mică dacă nu ai nevoie să estompezi ceva. Pe lângă definirea machiajului, fondul de ten îţi protejează şi faţa de bacterii şi nu le permite acestora să intre în pori. Bineînţeles, cu condiţia de a te demachia seara.

3. Pudră de faţă

Pudra de faţă trebuie aplicată după ce te-ai dat cu fond de ten. Dacă nu o foloseşti, faţa ta va fi lucioasă iar fondul de ten se va întinde şi va arăta neuniform. Câteva pensule de pudră şi gata!

4. Rimel şi Blush

Blush-ul nu este chiar un must have. E doar estetic să nu fii albă pe toata faţa, ci să ai şi o pată de culoare. Dar dacă nu îţi place nu trebuie să îl foloseşti neapărat. La final, aplici rimelul şi gata ! Poţi ieşi afară din casă cu un aspect îngrijit.


Citeşte mai departe >>

joi, 14 februarie 2013

Care este jobul visurilor tale şi cum îl poţi obţine



Te-ai gândit vreodată care este jobul visurilor tale? Sau te-ai conformat cu idea că trebuie să munceşti şi atât?
Să faci ce îţi place înseamnă success garantat. Dacă îţi iubeşti munca, nu te vei auzi niciodată spunând “ce mă fac eu în situaţia asta?”, pentru că vei avea soluţii pentru orice situaţie neprevăzută.
Analizează pentru o clipă calităţile şi defectele tale. Gândeşte-te bine ceea ce îţi place să faci în mod deosebit. Fiecare face o activitate de care nu se satură niciodată, tu ce faci şi nu te plictiseşti?
Dacă îţi place să găteşti foarte mult, de ce să nu încerci să faci o carieră din asta? Poţi începe prin a-ţi posta reţetele pe un blog.

Şapte paşi pentru a obţine jobul dorit 

1. Dacă nu te-ai hotărât încă ce îţi doreşti cu adevărat sau ce îţi place, începi prin a te gândi, chiar şi o zi întreagă dacă e nevoie, ce activitate te face să zâmbeşti.
2. Notează ce ţi se pare foarte amuzant sau interesant. Ce îţi stârneşte interesul.
3. Când pierzi timpul pe internet, ce informaţii cauţi în cea mai mare parte? Notează.
4. Dacă ai descoperit ce te împlineşte, dă-ţi frâu liber imaginaţiei. Poţi să îţi conturezi afacerea sau jobul ideal până la cel mai mic detaliu. Numărul de angajaţi, locaţia, decoraţiunile interioare, etc.
5. Să nu te împotmoleşti în idei „negativiste”. Dacă îţi imaginezi că nu ai bani să construieşti ceea ce ţi-ai propus, pierzi din start. Nu trebuie să te gândeşti la asta, căci dacă îţi doreşti şi simţi cu adevărat că ai deja acel lucru, îl vei primi de îndată. Cu siguranţă vei avea banii necesari câştigaţi în diferite situaţii şi circumstanţe.
6. Cercetează şi documentează-te despre tot ceea ce presupune jobul tău ideal. Fii as în acest domeniu, pentru a găsi cele mai bune soluţii în cazul în care apar situaţii neprevăzute.
7. Ultimul pas: Iubeşte ceea ce faci şi fă ceea ce iubeşti. Este foarte important! Şi când găteşti, dacă o faci cu plăcere din dragoste pentru cei dragi, observi că mâncarea îţi iese delicioasă. Dacă arunci legumele în oală la fiert şi nu ai niciun chef, iese o mâncare oribilă.

Sursa foto: via

Citeşte mai departe >>

Machiajul strident al buzelor şi al ochilor


Când aplicăm fardul pe faţă, clar trebuie să alegem ce vom scoate în evidenţă. Ochii sau buzele. Niciodată amândouă că vom fi mici circărese. Dar când e bine să ne machiem strident buzele şi ochii?

Categoric ochii unei femei atârnă greu în cv-ul vizual al atracţiei. Doar că ochii pe care atârnă şi mult fard în toiul dimineţii... o iau la vale în balanţă. Un bun exemplu este Monica Bahmuţeanu. Nu a zis nimeni că nu e frumuşică sau nu-i stă bine, doar că machiajul strident pe timp de zi este exclus. Este prea mult! Şi mai ales că naturaleţea este la mare căutare în zilele noastre.

Dacă nu poţi rezista fără fard la ochi, încearcă pe cât posibil să foloseşti nunanţe pale, naturale, care să nu sară în evidenţă.
Pe timp de noapte, nimeni nu îţi mai interzice nimic. Deşi ar trebuii să ţii şi acolo cont de câteva detalii. Dacă te duci seara la un bowling... nu prea e recomandat să îţi aplici ultimul tip de machiaj cameleon.

Ultima regulă: Nu îţi contura şi buzele şi ochii strident. Iar vei deveni o mică circăreasă.
Ziua, pentru un machiaj natural poţi  să aplici un ruj mai strident. Însă dacă nu te-ai putut abţine să nu-ţi aplici fard pe ochi, alege mai degrabă un ruj natural.


Citeşte mai departe >>

De ce nu mă mai iubeşti?


Doamne! Nebuni, dificili şi tare ciudaţi mai sunt oamenii, atât femeile cât şi bărbaţii. Şi nu mă omit nici pe mine, mă pun cap de afiş chiar! Avem aşa de multe răspunsuri penibile la întrebarea „De ce nu mă mai iubeşti”, răspunsuri tragi-comice de-a râsu’ plânsu’.

Femeile, de obicei, au un mod aparte de a spune lucrurilor pe nume.

- Nu te mai iubesc pentru că nu mi-ai răspuns la telefon
- Nu te mai iubesc pentru că aia de la patru a primit flori ieri şi eu nu.
- Nu te mai iubesc pentru că nu te-ai gândit să stai lângă mine la masă (motivul ăsta îmi va atârna toată viaţa în cârcă)
- Nu te mai iubesc dacă nu-mi spui că mă iubeşti
- Nu te mai iubesc pentru că ai ţipat la mine
Şi bineînţeles că lista continuă cu nenumărate motive stupide pe care rotiţa din creieraşul nostru le produce pe bandă rulantă.

Nici cu bărbaţii nu îmi e ruşine...

- Nu te mai iubesc pentru că nu o placi pe mama (plac pe cine vreau eu, da? E suficient că te plac pe tine, ieşit din maică-ta!)
- Nu te mai iubesc pentru că nu te laşi de fumat
- Nu te mai iubesc pentru că nu faci suficientă curăţenie
- Nu te mai iubesc pentru că nu ştii să găteşti
- Nu te mai iubesc pentru că nu ţii cont de sfaturile mele (asta e nasoală... sincer)
Şi aici lista poate continua, bineînţeles.

Oamenii îşi complică singuri viaţa. Nu vrem să luăm lucrurile ca atare, vrem să le întoarcem pe toate părţile. Uneori este bine, alteori nu este bine. Ne înglodăm în lucruri simple şi le facem complicate. Asta este problema de fapt.

Dacă am gândi înainte de a acţiona, ar fi cu totul o altă lume. Însă din moment ce spunem primul lucru care ne trece prin minte, şi acţionăm în consecinţă, nu mai putem da înapoi.
De aceea e bine să ştii că oamenii sunt răniţi de cuvinte usturătoare, şi de cele mai multe ori cu greu mai iartă ceva.

Gândeşte înainte să vorbeşti şi acţionează după ce eşti sigur de consecinţe, şi cu siguranţă lucrurile ce par complicate vor deveni mult mai simple. Lasă graba, e timp destul pentru orice.

Sursa foto: via


Citeşte mai departe >>