miercuri, 13 februarie 2013

Unde mergem în vacanţă? La mare sau la munte?


Suntem abia în mijlocul anotimpului rece. Deci încă mai avem  timp să ne decidem, dacă nu am făcut-o deja, unde mergem în vacanţă anul acesta. La mare sau la munte?
Oricare ar fi alegerea, numai termenul de „vacanţă” duce deja cu gândul la „minunat”. Şi deşi ne vom distra în ambele locaţii, trebuie să ţinem cont de anumite criterii.

În vacanţă la mare...

Şi nu mă refer aici la Marea Neagră. Asta nu pentru că nu ar fi frumos peisajul, dar nu ştiu dacă ţi-ar plăcea să îţi petreci câteva zile pe un nisip îngheţat, privind la valuri, cu patru geci pe tine.
Mă refer la vacanţele exotice. Care sunt minunate bineînţeles. Cui nu i-ar plăcea să se întoarcă acasă, în luna februarie, cu un ten creol perpelit de soare?

Singurul impediment ar fi de natură financiară.... Pentru că locaţiile exotice se află la distanţe foarte mari de ţara noastră, singura modalitate de a ajunge acolo este cu avionul. Iar un bilet de avion spre Thailanda, de exemplu, costă aproximativ 1000 de euro. Si unde mai pui cazarea, mâncarea şi restul distracţiei.

O vacanţă la mare poate fi foarte reuşită în anotimpul rece dacă nu vrei să faci economie.
Ştim deja că anotimpul călduros oferă nenumărate posibilităţi. Poţi face sporturi nautice, te poţi distra în cluburi până dimineaţă, te poţi plimba la ce oră vrei tu fără să fie foarte frig, sau poţi pur şi simplu să leneveşti la soare pe un şezlong.

În vacanţă la munte...

Dacă alegi opţiunea asta o poţi face şi cu bani puţini, pentru că avem pârtii şi în România. Poţi să faci o excursie şi în afara graniţei, bineînţeles. În Franţa, Austria, sau cu bani şi mai puţini, în Bansko – Bulgaria. În Bulgaria însă nu poţi ajunge decât cu maşina, iar dacă eşti din Arad ai cam încurcat-o.

Revenind, ideea e că iarna la munte nu ai prea multe opţiuni de distracţie. Dacă nu ştii să schiezi sau să te dai cu placa... cam nasol pentru tine. Poţi să te plimbi cu bobul sau cu sania...sau alte maşinării, însă cam atât.
Iar ofertele cele mai incitante pentru distracţie constau în vin fiert. Bei la căni de vin fiert până ţi se abureşte inima...

Dar dacă eşti genul care doreşte relaxare totală, aceasta e cu siguranţă cea mai bună opţiune. Te poţi plimba prin zăpadăc ca mai apoi sa te întorci într-o cabană călduroasă şi sa leneveşti lângă un şemineu. Cu o carte în mână şi un pahar de vin roşu, sau alături de persoanele dragi ţie, la bârfă, la mai multe pahare de vin roşu.

Din păcate şi skiatul este destul de scump. Dacă nu ai skiuri, te costă 50 de lei să îi închiriezi. Apoi, te mai costă încă 130 de lei un ski-pass pentru o zi întreagă. Ceea ce este ENORM. Dacă vrei să schiezi cel puţin cinci zile, iar ai încurcat-o.

În concluzie, să mergi în vacanţă la ski este mai avantajos oricum faţă de o vacanţă exotică, iar dacă nu practici sporturi extreme, aproape că nu plăteşti mai nimic.
Oricum nu contează unde mergeţi în vacanţă, la mare sau la munte, important este să ajungeţi acolo!


Un comentariu:

Părerea ta contează !