miercuri, 9 mai 2012

Sidia Sissoko a parasit competitia “MasterChef”


            Competitia devine tot mai acerba la “MasterChef”, iar rindurile concurentilor se subtiaza de la saptamina la saptamina. Dupa citeva probe de foc, Sidia Sissoko, unul dintre cei mai simpatizati si iubiti concurenti de la “MasterChef” a parasit marti seara competitia.
O seara plina de emotie si probe noi, neasteptate, i-a atras in fata micilor ecrane pe cei mai multi romani, astfel ca show-ul de la Pro Tv a fost din nou lider detasat de audienta, cu un varf de 17,6 puncte de rating si 38,9 % cota de piata, atins la 22.17 pe publicul comercial, in timp ce in minutul de aur de la 21.38 peste doua milioane si jumatate de romani din toata tara urmareau emisiunea de la Pro Tv.
         Potrivit unui comunicat de presa emis de PROTV,   “MasterChef” a fost lider de audienta pe toate categoriile de public, in intervalul sau de difuzare (20.30-22.31). 12,8 puncte de rating si 30,5 % cota de piata a obtinut Pro Tv in medie, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, clasandu-se astfel pe primul loc si fiind urmat de Antena 1 cu cifre de aproape trei ori mai mici, respectiv 4,4 puncte de rating si 10,6 % cota de piata. Pro Tv a condus topul audientelor si pe publicul din mediul urban cu o audienta medie de 10,4 puncte de rating si 21,8 % cota de piata, in vreme ce Antena 1 e clasa pe locul al doilea cu doar 4,6 puncte de rating si 9,8% cota de piata. Si la nivelul intregii tari, Pro Tv a fost lider cu o medie de 9,6 puncte de rating si 21,1 % cota de piata, fiind urmarit pe toata durata emisiunii de aproape doua milioane de telespectatori, Antena 1 obtinind doar o medie de 5,2 puncte de rating si 11,5 % cota de piata.
            Proba care a deschis competitia de marti, 8 mai, a fost una pe cit de dulce, pe atit de grea. La “Cutia Misterelor”, concurentii au avut de pregatit un desert doar cu ingredinetele aflate in cutie. Chiar daca au fost surprinsi de multitudinea produselor aflate in cutia misterelor, multi dintre ei au intrat in panica inainte de a se hotari ce vor sa pregateasca. “Intotdeauna, cind ridici capacul, te uiti si nu-ti vine nici o idee.”, a declarat Mimi, in timp ce panica se raspindea ca un virus printre concurenti. Cea mai dulce proba s-a dovedit a fi una cu probleme pentru majoritatea concurentilor care, fie nu au terminat la timp, fie au ratat pentru prima oara un desert care le-a iesit intotdeauna acasa, fie nu reusit sa exceleze la capitolul aspect. Aproape toti concurentii si-au numit produsele “rateuri”, “dezastru lichid”.
Bogdan Lupoiu a tinut de la inceput sa precizeze ca specialitatea lui sint dulciurile, insa nu la facut, ci la mincat, iar Alex Petricean, de teama sa nu dea gres a ales sa faca 3 deserturi, in caz ca nu-i iese vreunul. Sidia Sissoko a ratat crème brulle-ul pe care acasa il face si cu ochii inchisi, iar Liliana a pregatit un tort de clatite fara sa stie ca Chef Scarlatescu le detesta. Singurul care nu s-a aratat nepregatit la aceasta proba a fost Iris care a visat cu o noapte inainte ca o sa le pice aceasta proba la concurs si a avut timp sa reflecteze ce anume sa pregateasca.
Dezamagirea chefilor a fost una cu atit mai mare cu cit cea mai mare parte a concurentilor a ales sa faca briose, iar pe multi dintre ei expirarea celor 60 de minute in care sa pregateasca un produs de patiserie sau cofetarie i-a prins cu preparatele la cuptor sau farfuriile nefinisate.
Cele mai nereusite 3 farfurii, dintre multele nereusite, cum a tinut juriul sa specifice, au fost alese cele ale lui: Bogdan Lupoiu, criticat ca nu detine baza produselor de acest fel, a Simonei, care desi a reusit sa iasa din standard, a venit cu un sufleu nereusit si cea a lui Mehrzad care a fost foarte dezorganizat. Nici Andreea si Sissoko nu au scapat de mustrarea juriului, dar au scapat totusi de nominalizarea la cele mai nereusite farfurii.
Cele 3 farfurii alese pentru degustare, dintre cele mai gustoase si aspectuoase din competitie, au fost cele ale lui Bogdan Alexandrescu, a carui farfurie a avut un aspect genial, dar care nu a convins la gust, cea a lui Mimi care a reusit un profiterol foarte bun. “E prima crema cu mascarpone care nu-mi lasa un gust acru in gura” – a laudat-o Florin Dumitrescu. Cea de a treia farfurie nominalizata a fost cea a lui Alexandru Petricean despre care Chef Florin a zis ca este cel mai bun profiterol pe care l-a gustat in viata lui.
Asadar, Chefii au avut de ales intre doua preparate din acelasi sortiment, ambele foarte bune si foarte aratoase, insa, in cele din urma titlul de cea mai frumoasa farfurie la “Cutia Misterelor” i-a revenit lui Mimi. In urma acestei decizii, Mimi a avut privilegiul de a alege unul din cele 3 tipuri de carne diferite pe baza caruia sa pregateasca mincare pentru proba urmatoare. Alternativele au fost carnea de rata, purcelus de lapte sau iepure. Cel din urma a fost alesul lui Mimi care a declarat ca nu a mai gatit iepure decit o singura data in viata, cu 10 ani in urma, dar nici celelalte variante nu-i erau familiare.
Concurentii au avut 90 de minute la dispozitie sa prepare o farfurie cu care sa impresioneze. Unora le-a reusit, altora mai putin. In urma testului sub presiune despre care multi concurenti au spus ca e un adevarat infern, Alexandru Petricean a fost ales sef de echipa pentru proba in deplasare de saptamina viitoare. Cei care nu au convins la proba de preparare a iepurelui au fost evaluati la testul de recunoastere a ingredientelor, o proba cu multe rasturnari de situatie de la un minut la altul. De aceasta data, concurentii au trebuit sa identifice cit mai multe tipuri de pesti din sortimentele expuse. Chiar daca Iris a fost la inceput in pericol de eliminare, reusind sa ghiceasca doar cinci sortimente de pesti si crustacee, cei care au ramas sa duca lupta finala au fost Sidia Sissoko si Petru Buiuca. Pentru departajare, ei au fost pusi sa faca un preparat din peste sau fructe de mare in doar 30 de minute. Desi  Sissoko a alergat de colo-colo, a transpirat si si-a dat silinta sa faca un preparat care sa-l pastreze in concurs si desi a fost sustinut in permanenta de colegii sai de pe margine, cel care a reusit sa ramina in competitie a fost Petru Buiuca. Chiar daca s-a intristat ca trebuie sa paraseasca competitia si sa se desparta de prietenii si colegii sai de la “MasterChef”, Sidia Sissoko s-a aratat mindru sa fie intr-o asemenea companie, mindru sa fie indrumat de cei 3 Chefi si mindru ca a reusit sa reziste atit de mult in competie.
Saptamina viitoare, concurentii ramasi in competitia MasterChef vor avea posibilitatea sa gateasca pentru clienti adevarati, intr-un restaurant real.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !