De curând am primit de la o prietenă o reţetă nouă
de Negresă, prăjitura mea preferată. Bucuria mea a fost că este o reţetă super
simplă şi uşor de făcut . Sunt o fire extreme de comodă, şi îmi place să gătesc
cât mai simplu si rapid cu putinţă. Vorba lungă sărăcia omului, aşa că e timpul
să pornim la drum cu această incredibil de pufoasă Negresă.
Ingrediente:
- 3 căni faină
- 2 căni zahăr
- 1 cană ulei
- 2 căni lapte
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 3 linguri finetti sau gem de prune
- 3 linguri cacao
- 3 oua mari
- 1 esenţă de rom
- nucă de cocos sau nucă
Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă făina, zahărul, uleiul, laptele,
bicarbonatul, gemul (finetti), cacao, gălbenuşurile de la ouă şi esenţa de rom.
Separat se bat albuşurile până se fac ca o frişcă. Se încorporează albuşurile cu amestecul de ingrediente şi se
pun în tavă tapetată cu unt.
Cuptorul se încălzeşte în prealabil. Temperatura
poate varia, în funcţie de cuptor, de la : 180°C la 200°C. Prăjitura va sta la
cuptor pentru 30-40 de minute. Când introduceţi o scobitoare în aluatul pufos şi
iese curată este semn că Negresa dvs. este gata.
După ce se scoate de la cuptor, se unge cu finetti şi
se presară nucă sau nucă de cocos, după preferinţe. Puteţi pune orice topping
vă place, fiţi inventivi şi veţi savura un desert delicios !
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Părerea ta contează !