Dacă acum câţiva ani doar vedetele de la Hollywood apelau la consilierea maritală, mai nou, a devenit o modă şi la noi. Tot mai multe cupluri apelează la astfel de cabinete specializate, ca o ultima resursă pentru regăsirea armoniei în relaţie.
Consilierea maritală reprezintă de fapt, o formă de terapie psihologică prin care cei doi parteneri din cadrul unei căsnicii sau a unui cuplu sunt ajutaţi să dezvolte aptitudinile necesare pentru a rezolva cu succes conflictele maritale.
Statisticile arată că problemele încep să apară după primii cinci ani de relaţie. Cauzele pot fi multiple, de la lipsa comunicării, scăderea apetitului sexual, monotonie, până la neînţelegeri şi infidelitate.
Scopul consilierii maritale este acela de a îmbunătăţi abilităţile de comunicare prin ascultarea şi înţelegerea mesajului într-un mod optim, prin reclădirea relaţiei intime şi crearea unui program care să ajute la înţelegerea şi rezolvarea conflictelor.
Pe de altă parte, consilierea maritală poate face mai mult rău decât bine, potrivit unui raport al Guvernului Britanic. Iar asta, din cauză că partenerii se pot simţi slabi sau derutaţi şi pot resimţi din plin eşecul relaţiei în faţa consilierului. Majoritatea indivizilor apelează la un consilier marital când este prea târziu şi nu mai e nimic de reparat. Conştientizarea şi dezbaterea problemelor în faţa unei persoane străine nu fac decât sa accentueze frustrările acumulate.
De aceea, cele mai multe cupluri încearcă să îşi rezolve singuri problemele. Aceştia consideră că necesitatea unui ajutor specializat înseamnă eşuarea relaţiei ajungând la concluzia că despărţirea va fi inevitabilă.
Daca doriţi sau nu să vă „spălaţi rufele” în public, apelaţi sau nu la consilierea maritală, un lucru este cert: rata divorţurilor este în continuă creştere !
din pacate asa este rata divorţurilor este în continuă creştere :(
RăspundețiȘtergere