vineri, 25 mai 2012

Reţetă specială de Negresă


De curând am primit de la o prietenă o reţetă nouă de Negresă, prăjitura mea preferată. Bucuria mea a fost că este o reţetă super simplă şi uşor de făcut . Sunt o fire extreme de comodă, şi îmi place să gătesc cât mai simplu si rapid cu putinţă. Vorba lungă sărăcia omului, aşa că e timpul să pornim la drum cu această incredibil de pufoasă Negresă.

Ingrediente:
- 3 căni faină
- 2 căni zahăr
- 1 cană ulei
- 2 căni lapte
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 3 linguri finetti sau gem de prune
- 3 linguri cacao
- 3 oua mari
- 1 esenţă de rom
- nucă de cocos sau nucă

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă făina, zahărul, uleiul, laptele, bicarbonatul, gemul (finetti), cacao, gălbenuşurile de la ouă şi esenţa de rom.
Separat se bat albuşurile până se fac ca o frişcă. Se încorporează  albuşurile cu amestecul de ingrediente şi se pun în tavă tapetată cu unt.
Cuptorul se încălzeşte în prealabil. Temperatura poate varia, în funcţie de cuptor, de la : 180°C la 200°C. Prăjitura va sta la cuptor pentru 30-40 de minute. Când introduceţi o scobitoare în aluatul pufos şi iese curată este semn că Negresa dvs. este gata.
După ce se scoate de la cuptor, se unge cu finetti şi se presară nucă sau nucă de cocos, după preferinţe. Puteţi pune orice topping vă place, fiţi inventivi şi veţi savura un desert delicios !
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !