Nici nu-mi mai
amintesc pe unde am găsit reţeta asta cu găluşte de cartofi dar cert este că am
văzut-o într-o revistă şi m-a fascinat ideea. De atunci am renunţat definitiv
la reţeta clasică de găluşte în favoarea acestor minunate pufoşenii. Să aveţi
poftă!
4 aripi
superioare de curcan
2 morcovi
1 păstârnac
1 cartof
1 ardei roşu
1 ardei galben
2 cepe
1 legătură
pătrunjel
1 cană de borş
1 legătură de
pătrunjel
Sare după gust
Pentru găluşte:
1 lingură de griş
1 lingură de
lapte
1 cană de făină
1 ou
3 cartofi mari, fierţi
Mod de preparare:
Se pun aripile în
4 litri de apă la fiert, împreună cu un praf de sare. Cât fierbe carnea, tăiaţi
morcovii rondele, iar restul legumelor curăţaţile şi lăsaţi-le întregi.
Spumaţi supa şi
puneţi aripile într-un vas diferit şi
dezosaţi-le.
Adăugaţi în supă
toate legumele întregi şi morcovii tăiaţi rondele.
Ne-au mai rămas
găluştele, care se fac foarte simplu. Pisaţi cartofii care au fiert în
prealabil şi amestecaţii cu oul, laptele, făina şi grişul. Dacă este prea moale
compoziţia mai adăugaţi făină până devine foarte greu de amestecat.
Dacă au fiert şi
legumele, le scoateţi pe toate din oală, mai puţin morcovii, şi puneţi borşul
şi găluştele, precum şi carnea pe care aţi dezosat-o! La final săraţi, iar după
5 minute după ce aţi oprit focul, adăugaţi şi pătrunjelul tocat mărunt!
Să aveţi poftă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Părerea ta contează !