marți, 5 februarie 2013

Supă de curcan cu găluşte de cartofi


Nici nu-mi mai amintesc pe unde am găsit reţeta asta cu găluşte de cartofi dar cert este că am văzut-o într-o revistă şi m-a fascinat ideea. De atunci am renunţat definitiv la reţeta clasică de găluşte în favoarea acestor minunate pufoşenii. Să aveţi poftă!

Ingrediente:
4 aripi superioare de curcan
2 morcovi
1 păstârnac
1 cartof
1 ardei roşu
1 ardei galben
2 cepe
1 legătură pătrunjel
1 cană de borş
1 legătură de pătrunjel
Sare după gust
Pentru găluşte:
1 lingură de griş
1 lingură de lapte
1 cană de făină
1 ou
3 cartofi mari, fierţi

Mod de preparare:

Se pun aripile în 4 litri de apă la fiert, împreună cu un praf de sare. Cât fierbe carnea, tăiaţi morcovii rondele, iar restul legumelor curăţaţile şi lăsaţi-le întregi.

Spumaţi supa şi puneţi  aripile într-un vas diferit şi dezosaţi-le.

Adăugaţi în supă toate legumele întregi şi morcovii tăiaţi rondele.

Ne-au mai rămas găluştele, care se fac foarte simplu. Pisaţi cartofii care au fiert în prealabil şi amestecaţii cu oul, laptele, făina şi grişul. Dacă este prea moale compoziţia mai adăugaţi făină până devine foarte greu de amestecat.

Dacă au fiert şi legumele, le scoateţi pe toate din oală, mai puţin morcovii, şi puneţi borşul şi găluştele, precum şi carnea pe care aţi dezosat-o! La final săraţi, iar după 5 minute după ce aţi oprit focul, adăugaţi şi pătrunjelul tocat mărunt!

Să aveţi poftă !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta contează !