În orice relație există neînțelegeri și momente în care pur și simplu nu poți să cazi de acord cu partenerul. Descoperi că, uimitor, partenerul este și el om și are defecte. Atunci apar certurile, nemulțumirile și momentele în care îți doreşti mai mult să renunți decât să continui relația.
1. Fuga nu este o soluție
Dacă tu consideri că ești perfect și că poți găsi un partener la fel de perfect, te înșeli. Suntem oameni, plini de defecte și tentați să facem greșeli. Gândește-te că si partenerul îți vede defectele, așa cum tu le vezi pe ale lui. Iubești în ciuda defectelor și nu din cauza lor!
2. Bârfa cu prietenii nu îţi salvează relaţia
Dacă îți petreci ore în șir plângându-te de ce mizerabil este partenerul tău, ce comportament odios are, nu faci altceva decât să te înjosești! El/ea este alegerea ta! Cine se aseamăna se adună! În plus, asta nu va rezolva problema.
Dacă ajungi să povesteşti tot ce face greşit partenerul tău şi să-l mai faci şi în toate felurile, tot tu ai de pierdut. Cine se face de râs? Din moment ce spui că partenerul tău e prost, iar tu continui să fii împreună cu el, atunci înseamnă că şi tu eşti prost.
3. Crize de nervi?
Dacă faci crize de isterie în fiecare zi cu urlete si țipete, partenerul nu va înțelege care este problema ta de fapt! Primul pas este să îl informezi asupra lucrurilor care te deranjează sau te nemulțumesc într-un mod eficient. Discută cât mai calm si rațional, aducând argumente care să îți susțină starea de nefericire.
Tot timpul încercăm să „reparăm” ceea ce nu ne este pe plac, făra să conștientizăm că și noi suntem plini de defecte. Și noi putem deranja prin comportament, gesturi, alegeri, si totuși găsim oameni care ne iubesc așa. Ne iubesc așa cum suntem și ne acceptă. Atunci noi de ce nu facem asta? Cine suntem noi să tot încercăm să „reparăm” ce ne deranjează?
Ceea ce nouă ni se pare un defect, poate altora li se pare o calitate. E vorba de normele și sistemele noastre de valori.
Așa că ar trebui să încercăm sa fim empatici, să încercăm sa ne cunoaștem partenerul în adevaratul sens al cuvântului, nu să îl modificăm dupa bunul plac. Dacă trebuie sa criticați, să o faceți în modul constructiv, gândindu-vă la binele partenerului, nu la al vostru.
Într-un final, asta înseamnă să iubești, la bine și la rău, în ciuda defectelor și impedimentelor!
Sursa foto: via
f bun articolul..l-am trimis si prietenei mele, care are un temperament mai coleric..poate invata sa fie mai toleranta cu iubitul ei..o zi placuta va doresc!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a fost de folos!
RăspundețiȘtergere