Există pe lumea
asta câteva meserii care nu mor niciodată. Singura problemă e că nu sunt pentru
oricine, ci doar pentru persoanele talentate. Nu degeaba se spune că fiecare om
are vocaţia lui. Nu poţi să te faci medic dacă tu ai înclinaţii artistice, aşa
cum nu poţi fi cântăreţ dacă nu ai voce.
1. Dentist
Oricât ar fi de
multe, chiar şi într-un mic orăşel, toate cabinetele stomatologice funcţionează
şi au clienţi. Doar că pentru a ajunge dentist e mult de furcă... Trebuie să studiezi
serios înainte şi mai ales să îţi placă. Dacă eşti mai fricos din fire îţi va
lua o veşnicie să-i scoţi unui sărman om o măsea, şi nu cred că îi va plăcea
procesul tău de lungă durată.
2. Coafeză/Frizer
Orice ai face
părul tot trebuie să ţi-l tunzi. Dacă nu eşti genul nonconformist şi ai
impresia că dacă te tunde maică-ta cu cioburi nu contează, atunci trebuie să te
duci musai la coafor. Vopsitul părului precum şi tunsul acestuia necesită însă
dexteritate, experienţă şi mai ales cunoştinţă. Poţi foarte uşor să te alegi cu
o podoabă capilară „mutilată” dacă uiţi vopseaua prea mult în păr. Cum ziceam,
meseria nu-i pentru oricine ci pentru cei cu adevărat pasionaţi!
3. Cizmar
Ştiu că acum avem
posibilitatea să ne achiziţionăm mai des încălţăminte. Însă ce te faci
dacă iubeşti o pereche de mergători care
culmea, s-au dezlipit, şi nu mai găseşti pe piaţă aşa ceva? Te duci la cizmar.
La unul priceput bineînţeles, că altfel ţi i-ai lipi singur acasă cu scoci.
4. Bucătar
Sarea-n bucate se
pune cu măsură. Şi eu ştiu să gătesc, dar nu mi-aş dori să stric nunta unor
bieţi însurăţei, doar că am avut eu impresia că ştiu să fac sarmale. Teoretic,
dacă aplici pentru un job de bucătar la un restaurant, şi prin minune te
acceptă şi fără experienţă, te vei folosi de reţete standard. Dar tot trebuie
să fii priceput şi să ochiul format în ale bucătăritului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Părerea ta contează !