joi, 31 martie 2011

Cum beau pisicile apă ? - VIDEO


Patru profesori de la instituții de prestigiu au căutat în ultimii ani răspunsul la o întrebare foarte simplă: Cum beau pisicile apă ?
Ei au ajuns la concluzia că pisicile, au un concept foarte meticulous de a “sfida” gravitația, astfel reușind să bea apă sau lapte fără să facă nici un fel de mizerie. Spre deosebire de pisici, câinii își folosesc limba neglijent, obținând în acest proces de a bea apă, o bărbie umedă și multă mizerie în jur.
Pisica, își îndoaie limba asemeni unei bucle și apoi atinge ușor suprafața lichidului. În timp ce își duce limba către lichid, pisica folosește o viteză mai mare decât cea a câinelui, astfel că o “coloană” de apă ajunge direct în gura ei când își ridică limba, și nu pe lângă vas.
Totuși, nu înțeleg de ce a fost nevoie de câțiva ani de studiu pentru a descoperi acest lucru, când acest proces de a bea apă pare evident !?




Citeşte mai departe >>

miercuri, 30 martie 2011

1 Aprilie – Ziua păcălelii

Ziua păcălelii se sărbătorește în fiecare an pe 1 Aprilie în aproape toată lumea. Ziua de 1 Aprilie nu este o sărbătoare legală, însă ea este recunoscută la o scară largă, ca fiind ziua “tuturor nebunilor”, o zi în care toată lumea are voie să glumească și să facă bășcălie până și de șef. Mai mult decât atât, nimeni nu are voie să fie supărat..prin urmare se presupune că trebuie să tolerăm mai orice..

Există mai multe culturi antice,  inclusiv cele ale românilor și ale hindușilor, care au sărbătorit în jurul datei  de 1 Aprilie ziua Anului Nou. După anul 1582, când Papa Grigore al XIII-lea a ordonat un nou calendar ( calendarul Gregorian ) prin care a numit ca Anul Nou să se sărbătorească pe 1 Ianuarie, potrivit vorbelor populare, mulți oameni au refuzat să accepte această nouă dată, sau nu se puteau obișnui cu ea. Unii oameni au făcut haz de necaz de această nouă tradiție a Anului Nou, și au răspândit vestea că cineva îi păcălește făcându-i să creadă în ceva fals.

Se cunosc două teorii. Prima este aceea că Anglia, nu a adoptat calendarul Gregorian până în 1752, dar 1 Aprilie era considerată de mult ziua păcălelilor. A doua idee este că nu avem nici o dovadă istorică directă, ci doar presupuneri.

O altă explicație despre originea zilei de 1 Aprilie, a fost dată de către Joseph Boskin, profesor de istorie la Universitatea din Boston. El susține că acest obicei a început în timpul domniei lui Constantin, când un grup de angajați naivi ai împăratului roman, i-au spus acestuia că ei ar putea conduce mult mai bine imperiul.

Constantin, amuzat, a permis unui bufon pe nume Kugel să fie rege pentru o zi. Kugel a fost premiat pentru absurditate în acea zi, iar acest obicei a devenit unul anual.

            Tradițiile unor țări, cum ar fi Noua Zeelandă, Marea Britanie, Australia și Africa de Sud, spun că glumele pot fi făcute doar până la ora 12:00, iar cei ce încearcă să mai facă o glumă după această oră sunt numiți “April Fools”. În restul țărilor, glumele pot dura până seara târziu.
Citeşte mai departe >>

Jennifer Lopez – On the floor – PARODY !

Jennifer Lopez – On the floor – PARODY !

Citeşte mai departe >>

Metamorphosis Contest BY Special Koko, Entry II

Aşa cum am promis ieri, astăzi am revenit cu al doilea entry la Metamorphosis Contest organizat de Special Koko. Enjoy the pictures!!!! :P

Click pentru detalii
Entry II:

Citeşte mai departe >>

Să comunicăm eficient !!



  
             Să comunicăm eficient înseamnă mai mult decât niște schimburi de replici între doi sau mai mulţi parteneri de discuţie. Comunicarea înseamnă transmitere de mesaje, de la un emiţător la un receptor (asta ca să folosim termenii academici), iar esenţial este ca aceste mesaje să fie recepţionate corect. Dacă vă amintiţi de acel joc pe care-l jucam cu toţii când eram mici, ‘Telefonul fără fir’,  o să vă daţi seama că el nu a fost inventat din nimic, ci pornind de la realităţile concrete. Aşadar, haideţi să comunicăm eficient, indiferent de care parte a ’baricadei’ ne aflăm!

            Să ne transpunem mai întâi în pielea celui care transmite un mesaj. Iată câteva sfaturi pentru a fi siguri că ceea ce spunem noi este corect înţeles de către interlocutor:
·        Clarifică-ţi ideile înainte de a le comunica! Asta înseamnă că nu e indicat să vorbeşti sub impulsul momentului sau influenţat fiind de anumite emoţii puternice, pentru ca rişti ca mesajul să nu fie coerent; de asemenea, încearcă să ţii cont şi de atitudinea destinatarului.
·        Identifică scopul real al comunicării! Mai exact, ce urmăreşti: să obţii informaţii, să ceri ajutorul, să ceri o opinie. În funcţie de rezultat, alege cuvintele potrivite şi o formulare adecvată, eventual fără prea multe digresiuni sau detalii inutile.
·        Ţine cont de condiţiile în care se desfăşoară comunicarea! Şi aici mă refer la mai mulţi factori: caracteristicile interlocutorului, locaţia, factorii de mediu. Spre exemplu, la serviciu: într-un fel te vei adresa şefului şi în alt fel unui coleg, atât ca ton al vocii, precum şi ca stil – mai mult sau mai puţin formal.
·        Fii atent la mesajul non-verbal pe care îl transmiţi! Comunicarea comportamentală se bazează pe schimbul de priviri, mimică, gestică, postura corpului, etc. Ideal ar fi ca aceasta să fie în concordanţă cu mesajul verbal, atât calitativ cât şi cantitativ. Nu e neapărat necesară o gamă amplă de gesturi dacă ceea ce povesteşti nu implică ceva alert sau tensionat.
·        Încearcă să te pui în ipostaza interlocutorului! Este vorba de empatie, cea care înseamnă înţelegerea celuilalt şi capacitatea de a ne transpune în starea de spirit a acestuia. Evident, e mult mai uşor să formulezi un mesaj adecvat atunci când ştii cam cum va fi interpretat acesta de către interlocutor. Dacă acesta pare trist sau preocupat, încearcă să nu-l încarci cu prea multe detalii sau să lungeşti mesajul peste măsură.
·        Cere feed-back! Adică testează atenţia celuilalt, fie punând mici întrebări retorice care au scopul de a verifica dacă interlocutorul a ascultat tot (de genul „Înţelegi?”), fie punând întrebări propriu-zise („Tu ce crezi?” sau „Tu ce părere ai?”).

Trebuie ţinut minte, însă, că o comunicare eşuată nu este neapărat din vina emiţătorului. Această vina îi poate aparţine şi interlocutorului, care nu şi-a dat silinţa să participe la comunicare în mod eficient. Şi aşa am trecut de partea cealaltă a ’baricadei’, unde, de asemenea, există câteva ponturi:
·        Fii activ în ascultare! Implică-te în comunicare, chiar dacă nu eşti tu cel care a iniţiat-o! Astfel, îi demonstrezi pertenerului tău de discuţie că eşti interesat de ceea ce spune el, şi poţi face acest lucru punând mici întrebări, parafrazând ce a spus acesta sau folosind expresii care îl îndeamnă să continue („Aşa...”, „Înţeleg.”).
·        Nu te lăsa distras! Poate că nu ai răbdare să asculţi până la capăt ce ţi se spune, însă încearcă să rezişti tentaţiei de a-ţi face de lucru. Lasă telefonul, telecomanda, cartea, unghiile sau orice altceva care l-ar putea face pe celălalt să se simtă neimportant sau insuficient de interesant pentru tine.
·        Ai răbdare! Nu, nu repet punctul anterior, ci urmăresc altceva de data aceasta. Micile întreruperi care oferă feed-back sunt indicate, însă de aici până la a nu-l lăsa pe celălalt să termine ce are de spus e cale lungă. Încearcă să ai răbdare ca el să-şi termine ’povestea’ şi abia apoi spune tu ce părere ai. În fond, fiecăruia din noi îi place să fie ascultat.
·        Conţinutul, nu forma! Chiar dacă toţi ne-am dori să putem vorbi 100% corect gramatical, e puţin cam imposibil, pentru că limba română chiar e o limbă dificilă. De aceea, oricât de mult te-ar zgâria pe creier că partenerul tău a spus „Le-am dat la toţi...” în loc de „Le-am dat tuturor...”, încearcă să treci peste, pentru că oricum ai înţeles ce vroia să spună. Nu se aplică în cazul greşelilor grave, cum ar fi dezacorduri, plurale ciudate sau forme ale cuvintelor total inventate.
·        Din nou, limbajul non-verbal! Nu spune nimeni că trebuie să arăţi ca şi cum ai sorbi fiecare cuvânt de pe buzele partenerului tău de discuţie, însă dacă te uiţi în orice altă parte mai puţin în ochii celui care vorbeşte, arăţi că eşti dezinteresat de ceea ce auzi. De asemenea, braţele încrucişate indică o atitudine defensivă, în timp ce tendinţa de a te foi mereu pe scaun ar putea fi interpretată ca dorinţă de a încheia discuţia cât mai repede.



Citeşte mai departe >>

4 lucruri importante pe punctul de a dispărea

 Cam toţi am învăţat la geografie prin clasa a cincea sau a şasea că resursele naturale sunt de două feluri: epuizabile şi inepuizabile. Cu alte cuvinte, unele vor dispărea la un moment dat, în timp ce altele vor fi la dispoziţia noastră la nesfârşit. Evident, când ne gândim la lucruri care vor dispărea cât de curând, primele care ne vin în minte sunt ţiţeiul, gazele naturale sau cărbunii. Surprinzător, însă, acestea nu sunt singurele. Iată alte 4 lucruri importante pe punctul de a dispărea:


  • Ciocolata
 Întreaga industrie a ciocolatei are la bază untul de cacao. Fără el, ciocolata nu s-ar mai numi ciocolată, ci oricum altfel. Problema constă în faptul că majoritatea proviziilor de cacao sunt furnizate de către Africa de Vest, unde întreaga afacere a început să nu mai fie rentabilă. Lăsând la o parte că e nevoie de câte cinci ani pentru fiecare nouă recoltă, condiţiile de lucru sunt foarte aspre, căldura fiind de multe ori insuportabilă. Iar la finalul unei zile de lucru, un fermier obişnuit nu este mai bogat decât cu 80 de cenţi. E drept că Africa de Vest nu este singurul loc de pe Pământ unde se pot cultiva arborii de cacao, însă alternative nu sunt prea multe – o fâşie de doar 10 grade la nord şi la sud de Ecuator întruneşte condiţiile climatice necesare, iar pe această fâşie se află unele dintre cele mai instabile regiuni de pe planetă, atât din punct de vedere politic, cât şi economic. Ceea ce înseamnă că poate ar trebuie să ne facem şi noi provizii de pe acum, pentru că s-ar putea ca ciocolată să ajungă un adevărat produs de lux.


  • Heliul
 Gazul acela rar despre care toţi ştim că se foloseşte la umflat baloane şi odată inhalat, ne subţiază vocile în aşa hal încât devin o sursă sigură de amuzament. Însă aceasta nu e singura lui întrebuinţare. Datorită faptului că are cea mai joasă temperatură de fierbere din toate substanţele de pe Pământ, este ideal ca ‘material de răcire’, fiind folosit cam peste tot în industrie, de la aparatele de rezonanţă magnetică din spitale până la fibre optice şi ecrane LCD. În condiţiile în care Statele Unite, deţinătoare a peste 80% din proviziile mondiale de heliu, s-au decis să scape de aceste provizii cât mai repede şi Dumnezeu ştie de ce, s-ar putea să fim nevoiţi ca la un moment dat să recuperăm heliul din atmosferă, însă costurile vor fi incredibil de mari.


  • Tequila
 Pentru dispariţia tequilei putem să dăm din nou vina pe americani, însă de data aceasta indirect. Să începem cu începutul. Tequila se face din cactus. Şi nu din orice fel de cactus, din cactus agave, iar această specie de cactus, datorită faptului că este foarte pretenţioasă în ceea ce priveşte condiţiile climatice (nu se ‘reproduce’ decât la altitudini mari şi pe sol vulcanic) şi este şi predispusă la boli, se dezvoltă propice doar într-o anumită regiune a Mexicului. Cu alte cuvinte, dacă dispare de acolo, şansele sunt de la foarte mici în jos să poată fi replantată altundeva. Care e vina indirectă a SUA? În încercarea de a mai reduce consumul de combustibil petrolifer, au introdus din 2006 o legislaţie care să stimuleze utilizarea de combustibili ‘bio’, folosind etanol obţinut din porumb. La rândul său, acest lucru a determinat reorientarea fermierilor către cultivarea de porumb, inclusiv a celor mexicani, care au preferat să renunţe la cultivarea de cactus agave în favoarea porumbului. Culmea culmilor e că au ars plantaţii întregi de cactus pentru a face loc celor de porumb. Şi iată cum orice medalie are un revers. Nu mai consumăm ţiţei, dar pierdem tequila.


  • Fosforul
 Fosforul nu e doar acea substanţă benefică pe care o ‘obţinem’ mâncând peşte şi nici doar unul din elementele din Tabelul lui Mendeleev. Fosforul este folosit la crearea îngrăşămintelor chimice şi deci, esenţial pentru a hrăni întreaga planetă. Fără el, terenurile nu ar fi la fel de productive şi s-ar instala rapid o foamete cronică. De ce dispare? Pentru că trendul cu combustibilii ‘bio’ (lansat de americani) afectează şi rezervele de fosfor. Evident, e greu de spus la ce ar fi mai bine să renunţăm, la ţiţei sau la fosfor. Cert e că există o alternativă de extragere a fosforului, şi anume de pe fundul mării, însă costurile ar fi enorme.


Citeşte mai departe >>

luni, 28 martie 2011

Dezvăluiri șocante - VIDEO – Irinel Columbeanu a postat 4 clipuri pe youtube !

Irinel Columbeanu a postat pe youtube 4 clipuri în care mama Monicăi face dezvăluiri șocante. Ce-i drept, probabil Monica Columbeanu își va pierde și mama și fiica.
Foarte urât din partea unei mame să facă așa ceva…dar foarte urât și din parte Monicăi să se comporte astfel cu fetița ei.
Domnul Irinel, a demonstrat prin acest mod cât de răzbunător poate fi. Numai un om foarte frustrat poate recurge la asemenea metode de a ataca pe cineva.
De comentat nu este foarte mult, astfel că vă las în “compania” celor 4 video-clipuri postate de Irinel Columbeanu.

Veronica, despre Irina si Monica Columbeanu ( partea I )



Veronica, despre Irina si Monica Columbeanu ( partea II )







Veronica, despre Irina si Monica Columbeanu ( partea III )



Veronica, despre Irina si Monica Columbeanu ( partea IV )

Citeşte mai departe >>

Somnul, o ‘activitate’ deloc de neglijat


Indiferent că sunt diurne sau nocturne, toate creaturile de pe pământ au nevoie de somn  pentru a se reface după o perioadă în care au fost active, iar a fi activ nu înseamnă neapărat să depui efort fizic.

Simpla stare de veghe, cea în care suntem treji, fără nici un fel de activitate propriu-zisă este suficientă pentru ca la sfârşitul zilei să ne simţim obosiţi. Iar pentru a ne reîncărca bateriile şi a asigura protecţia şi funcţionarea normală a creierului şi a întregului organism, somnul reprezintă o necesitate, nu un moft.
            Este greu de spus care ar fi cuantumul standard de ore dormite care să ne facă să ne simţim fresh, întrucât fiecare organism are caracteristicile lui specifice, însă ideea generală este că unui adult îi sunt suficiente 6 ore pe noapte, în timp ce pentru un copil indicate ar fi 8-9 ore. Important de reţinut este şi faptul că orele dormite noaptea sunt net superioare din punct de vedere calitativ celor dormite ziua. Cu alte cuvinte, după o noapte albă, chiar şi 6 ore dormite a doua zi nu vor avea acelaşi efect ca o noapte ‘petrecută’ dormind.
            Studiile relevă că există diferenţe între bărbaţi şi femei. Bărbaţii dorm mai puţin, cu aproximativ 11 minute, în medie, în timp ce femeile au un somn mai dificil – adorm mult mai greu şi se trezesc repede din cauza oricăuri zgomot. O altă diferenţă se înregistrează între oamenii care fac naveta o oră sau mai mult pe zi şi cei care călătoresc maxim jumătate de oră zilnic. Cei din urmă dorm mai mult şi au un somn mai liniştit decât primii.
           

Cu toate acestea, deşi trăim într-o societate în care totul se desfăşoară pe viteză şi care pare să ne mănânce tot timpul, nu este deloc indicat să reducem durata somnului, pentru că pot exista consecinţe grave asupra sănătăţii.

Iată câteva motive pentru care e bine să alocăm suficient timp somnului:
·        O persoană care nu doarme de 20 de ore este la fel de afectată funcţional ca un om care are o alcolemie de 0,08%;
·        Lipsa unui program stabil al orelor de somn, cauzată de munca în ture, de exemplu, poate duce la probleme psihice, boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet sau depresie;
·        Privarea de somn poate cauza obezitate, diabet, hipertensiune arterială, infarct miocardic, sau accident vascular cerebral;
·        O oră de somn în plus pe noapte poate reduce riscul apariţiei calcifierii coronariene sau rigidizării arterelor, indicatori precoce ai bolilor cardiovasculare.
·        Un studiu recent publicat în revista Neuroscience a demonstrat că lipsa somnului îi poate face pe oameni să fie extrem de optimişti, însă un optimism nejustificat care afectează şi modul în care sunt luate deciziile, neţinându-se cont de factorii de risc;
·        Persoanele care dorm mai puţin de şase ore pe noapte au, în medie, un risc cu aproape 50% mai mare de a face cancer de colon;
·        Nu în ultimul rând, şofatul în stare de somnolenţă, după o noapte sau mai multe în care organismul nu a primit suficient somn, scade viteza de reacţie şi acurateţea reflexelor.



Citeşte mai departe >>

Review: Sephora Collection – Smoothing Primer

Sephora Collection – Smoothing Primer

Se găseşte în magazinele Sephora – preţ 47 lei


Despre produs:
Bază de machiaj matifiantă care netezeşte şi reduce strălucirea tenului.

Ce face:
Minimizează imperfecţiunile tenului şi face aplicarea fondului de ten mai uşoară. Machiajul durează mai mult, pielea este mai catifelată şi are un aspect mat. De reţinut: masează acest gel pe piele înainte de aplicarea fondului de ten pentru a-i reduce imperfecţiunile, matifia, netezi  şi a o pregăti pentru o aplicare perfectă a fondului de ten.
Pentru un grad de acoperire mai uşor, baza de machiaj poate fi amestecată cu o picătura de fond de ten. Este ideală pentru tenul mixt şi gras.
 Click pentru mai multe detalii
Citeşte mai departe >>

duminică, 27 martie 2011

LOTD: Blue Make-up

Am numit acest look Blue Make-up, pentru că predomină culoarea albastru, dar tot, oricât m-aş strădui, nu reuşesc să renunţ la mov :D; din punctul meu de vedere se potriveşte în combinaţie cu aproape toate culorile (şi aici exclud verdele - nu pot să îmi imaginez o combinaţie între mov şi verde :-??).

Click AICI pentru detalii!

Enjoy it!!!



Citeşte mai departe >>

Să ieşim în oraş !! – Cin Cin, Constanţa

Cin Cin, Constanţa

           Vă propun să discutăm despre locaţii interesante atunci când ieşim în oraş. Evident, dat fiind faptul că sunt din Constanţa, probabil că cele mai multe vor fi din oraşul de pe malul mării, însă nu fiţi trişti. Când o să ajungeţi vara la mare, sau nu neapărat vara, veţi vedea că unele locuri au fost demne de reţinut. Săptămâna aceasta, vorbim despre Cin Cin.
           Adresa ’oficială’ este bulevardul Tomis, nr. 28. Pentru necunoscători, ideal e să ajungeţi la statuia Lupoaicei cu puii, cea care marchează începutul zonei vechi a oraşului. O să vă daţi seama că aţi ajuns unde trebuie pentru că o să vedeţi o clădire maaaaare cu un stil arhitectural deosebit, care se cheamă Muzeul de Artă Populară, dar şi pentru că veţi vedea că este probabil singurul loc din Constanţa unde există câte 3 fast-food-uri pe metru pătrat. Cin Cin e ultimul de pe stânga. Are terasă, mese la intrare, ocupate în principal de cei care se delectează mai ales cu mâncare rapidă, adică kebab şi shaworma, plus după colţ şi la etaj, mese pentru cei care alocă mai mult timp plăcerii de a lua masa.
           Pe meniuri scrie undeva, mic, ”Fondat în 1960”. Mie mi-a venit greu să cred că e atât de vechi locul, însă mi-au confirmat mama şi tata, care mi-au zis că prin 83 mâncau pizza la metru, sau ceva de genu’. Oferta nu e cea specifică unui restaurant de lux, adică nu veţi găsi raci sau calamar pane prin meniu. Însă, pe lângă tradiţionala şaverma, există pizza, salate, paste, sandwich-uri şi meniuri fixe, toate la preţuri destul de rezonabile. Se întâmplă uneori, mai ales vara, să dureze mai mult până vine comanda. Cu alte cuvinte, dacă sunteţi leşinaţi de foame în mijlocul lui iulie, nu faceţi prostia să comandaţi pizza că durează ceva. Pe de altă parte, merită. În topul meu personal al locurilor cu pizza bună, Cin Cin e pe locul doi. De fapt, toată mâncarea e bună. 
          Servirea e promptă, iar locul e foarte curat, însă nu prea bine ventilat. S-a întâmplat de multe ori să ajung acasă şi să-mi pun hainele direct în maşina de spălat. Însă e doar un mic inconvenient, pe lângă toate calităţile enumerate mai sus. Bonus: fac şi livrări la domiciliu.


Citeşte mai departe >>

S 02 Episodul 1 - Ce să faci când n-ai chef de nimic – Jurnalul unui om plictisit

M-am gândit bine și mi-am dat seama că eu chiar știu ce să fac când n-am chef de nimic. Astfel că îți prezint în opera de artă “ Jurnalul unui om plictisit “ ce fac eu într-o zi plicticoasă.
·         Mă cert cu mama pe motivul că nu-mi dă suficienți bani cât să îmi întrețin colecția de viespi.
·         Dacă mama nu are chef de ceartă, dau muzica la maxim până îi vine cheful de ceartă.
·         Dacă tot nu-i vine cheful de ceartă..renunț.
·         Bat la ușă la vecini și îi întreb pe rând dacă au cablu T.V., lumină, apă, căldură. Fiecare vecin primește o altă întrebare.
·         Îmi sun prietenul și îi spun că m-am întâlnit cu cineva care a întrebat de el. Așa…de-am p**ea..
·         Mănânc tot ce am în frigider, iar dacă am prea multe provizii și nu sunt în stare să le mănânc, le arunc la gunoi. Ce? Care-i problema ?
·         Sun la diferite numere de telefon și spun că sunt de la “Deratizare telefonică”, apoi pretind că trebuie să le șterg numărul de telefon că are prea puține convorbiri lunare.
·         Plâng că mă doare capul și că vreau suc de banane ca să mă opresc din plâns.
·         Dacă nu-mi aduce nimeni suc de banane..cer de kiwi.
·         Dacă se trezește cineva să-mi aducă suc de kiwi..spun că nu mai vreau.
·         Fac mizerie în toată casa.
·         Curat nu fac.
·         Prăjesc un cofrag cu ouă și apoi mă chinui să le vopsesc roșii.
·         Mă uit la ouă.
·         Mă dau cu ojă.
·         Mă şterg de ojă.
·         Mă mai dau odată cu ojă.
·         Iar mă șterg.
·         Rămân așa.
·         Spăl rufe în cadă și le întind pe sârmă fără să le storc, implicit..se spală și trotuarul.
·         Mă dau cu multă cremă de mâini.
·         Mă spăl pe mâini.
·         Fumez trei ţigări.
·         Mai fumez o ţigară.
·         Ies puțin la scară.
·         Mai întreb vecinii dacă sunt siguri că  au apă.
·         Intru în casă.
·         Plâng că mi-e foame și n-am ce să mănânc că e frigiderul gol…
·         Mai plâng puțin.
·         Mă opresc din plâns.
·         Mănânc pâine goală din sertar.
·         Mă dau cu cremă de mâini.
·         Mă spăl pe mâini.
·         Mă dau iar cu cremă.
·         Mă dau cu ojă la unghiile de la picioare.
·         Îmi tai unghiile de la picioare.
·         Mai mănânc puțină pâine.
·         Mă uit la un film horror și mănânc pâine.
·         Opresc filmul și bag un serial.
·         Opresc și serialul.
·         Stau așa.
·         Mă duc la baie să fac pişu.
·         Mă dau cu cremă pe mâini.
·         Mă spăl pe cap.
·         Mă sterg de pișu.
·         Mănânc puțină pâine.
·         Fumez 3 țigări în baie.
·         Mă mai spăl odată pe cap.
·         Mai fumez o țigară.
·         Mă duc să beau o cafea în oraș.
·         Cer două cafele.
·         Nu beau nici o cafea.
·         Mai cer două cafele.
·         Nu beau nici una.
·         Plec și nu plătesc.
·         Ajung acasă.
·         Mă cert cu mama că nu mi-a dat destui bani să-mi iau cafea.
·         Dacă nu vrea să se certe cu mine, îi cer bani să-mi iau cafea.
·         Dacă tot nu vrea…renunț.
·         Ies la o cafea.
·         Beau un suc.
·         Mă întorc acasă.
·         Fac puțin sport în scara blocului.
·         Organizez un program fitness la vecina de la 1 în ușă.
·         Beau apă.
·         Mă dau cu cremă.
·         Mă spăl pe mâini.
·         Mă dau cu ojă.
·         Mă culc.


Citeşte mai departe >>

sâmbătă, 26 martie 2011

Alevia – Complex De Slăbit

Complex de slăbit de la Alevia este un supliment alimentar ce conține garcinia, ananas, focus, guarana, ceai verde și anghinare, plantele care taie pofta de mâncare, intensifică metabolismul ajutând la arderea grăsimilor și stimulează digestia, asigurând o asimilare corectă a principiilor nutritive.
Efectul dovedit se datorează extractelor standardizate din plante de calitate înaltă

Citeşte mai departe >>

vineri, 25 martie 2011

Episodul 17 – Nume amuzante


Nume amuzante

Astăzi vorbim despre nume amuzante. Cele mai ciudate nume date unor lucruri cu care nu au nimic în comun. Dar ceea ce e  amuzant de fapt, este legătura pe care o putem deduce noi. De exemplu: Parfum Fish = Parfum cu miros de pește??

Când vine vorba de clasele I-IV, îmi aduc aminte instantaneu de o anume tortură: învăţătoarea mea, când aveam ‘lectură’ sau ‘citire’ sau cum naiba i-o mai spune acum, avea o plăcere sadică de a ne pune să împărţim un fragmenţel amărât de text în părţi mai mici, de parcă n-ar fi avut el însuşi 15 rânduri de toate, cărora să le punem şi titluri de  cele mai multe ori. Uram chestia asta, mi se părea o tâmpenie fără sens – bine, şi acum mi se pare.
Dar un lucru mi-a rămas ‘înfipt’ în minte: un titlu ar cam trebui să aibă legătură cu textul care urmează după el; dacă nu-l rezumă, măcar să facă o referire, ceva. Fac o analogie şi mă gândesc la nume, de firme, de magazine, de ce vreţi voi. Frate, metaforă, metaforă dar să fim serioşi! Să facem o listuţă (parţială, logic).

  • Dintr-un lung şir de magazine, mi-au picat ochii pe firma unuia – The Kitchen. Şi nu, nu vinde tigăi, cratiţe şi polonice. Nu, se vând articole sportive, rucsace şi tenişi. Mă gândesc că o legătură trebuie să fie. Adică dacă vrei să găteşti şi nu ai mai făcut-o niciodată, ai nevoie de cască şi genunchiere, că poate bubuie naibii cuptoru’ sau ia foc fasolea.
  • Şi că tot suntem în bucătărie, ajungem la toate restaurantele sau terasele care se cheamă Ca la mama acasă (sau orice variaţie pe temă). Adicătelea, există două variante. Ori toate mamele din lume gătesc la fel (impecabil, ştiu, că doar e mama), ori vine chelnerul şi te întreabă: “Aţi comandat ceafă de porc. Cum o face mama dvs., mai arsă sau mai în sânge?” Că deh, e ca la mama acasă. Şi… dacă mama e o leneşă incurabilă şi nu face mâncare deloc, eu nu mai mănânc?
  • Firmă care monta instalaţii de GPL pe maşini. A dat faliment acu’ aproape un an, Dumnezeu s-o ierte! Vitraliu S.R.L. Adică… nu ştiu, singura explicaţie care îmi vine în minte e una macabră rău de tot şi implică o explozie şi geamuri făcute ţăndări şi… mai bine mă opresc aici că o să semene cu descrierea unui film de groază (oscilez între “Drag me to Hell” şi “Valentine’s Day Massacre”).
  • Vestitul magazin al Mihaelei Rădulescu… în cinstea copilului său Ayan, se numește Picioru’ Gras. Evident că există o legătură veritabilă între picioare grase și haine de copii. Probabil se vând haine pentru bebeluși obezi.
  • Zumzi – un site cu reduceri la diferite căcaturi. Albine.. reduceri?? Hmm.. Legătura este probabil între truda sărmanelor albine și prețul cu care se vinde… Ce? Cred că am intrat în lipsusÎmi lipsesc cu desăvârșire conexiunile.
  • Punctuleţul ăsta e mai general – numele unor mărci de maşini. Personal, mă gândesc că un numeabstract gen Cee’d (Kia) sau Aveo (Chevrolet) sau Vectra (Opel) sună mult mai bine decât Laguna(Renault) – să înţeleg că maşina asta ştie să şi înoate, sau cum? Probabil are un butonaş sau o manetuţă care, odată activate, declanşează un proces mai ceva ca în Transformers’: geamurile devin hublouri, în loc de turelă creşte un periscop, filtrele de aer devin branhii şi ajungi, cum zicea Jules Verne, la 20 000 de leghe sub mări. Tot din ciclul mijloace de locomoţie, Cielo (Daewoo) – ca să atingi Nirvana! Plus că nu înţeleg de ce coreenii, pe vremea când Daewoo încă era a lor, aveau obsesia asta cu numele în spaniolă: EsperoMatiz.
  • Bamboo – clubul de fitze sau magazinul cu… diverse, asociat în principiu cu beţe parfumate, vaze din ţ feluri de sticlă şi perne care costă mai mult decât gâsca vie ai cărei fulgi au fost folosiţi pentru a le umple. Să ne axăm pe magazin. I s-o spune aşa pentru că toate chestiile dinăuntru sunt chinezării? Sau pentru că trebuie să fii costumat în urs panda ca să intri acolo?
  • Red Bull… îţi dă aaaripi!! Că deh, şi taurii zboară din când în când, atunci când se satură de viaţa plictisitoare din ogradă. Dar nu toţi taurii, doar ăia roşii. Ăia albaştri înoată, iar ăia verzi se tăvălesc pe jos când nu au ce face.
  • Café D`art – Cafeneaua artei ? Sunt curioasă ce îi ceri chelnerului... “ Vreau și eu 4 porții de tablouri Picasso” ??
  • Acetona Giullia - Legătura este bineînțeles una foarte strânsă dar nu știți voi… Giullia reprezintă perfecțiunea ! Imaginați-vă dacă se numea Acetonă “Sărmana Maria” .. îți cădeau unghiile cu tot cu degete…
  • DonCafé – Cafea pentru femei. Dacă nu ești femeie și bei acest tip de cafea…clar ești gay ! Bărbații trebuie să bea “Madam Café”!
  • Tot la capitolul băuturi, 7Up. Şi din nou, mai multe interpretări. Şapte mai sus… sau şapte sus… sau şapte în picioare… Şapte ce? Etaje? Elevi ascultaţi la lecţie? Şi de ce şapte şi nu cinci sau unşpe? E cifra sacră sau cum?

Evident, lista de mai sus reprezintă doar 0,1% dintr-o eventuală listă care să includă TOATEnumele amuzante. Sau, după cum mi-a zis un prieten când i-am povestit cu ce-mi bat eu capu’ în ultima vreme: “Trebuia să faci invers, o listă cu numele care se potrivesc, că acolo era mult mai dificil. Nu ştiu dacă ai fi găsit prea multe.” J Să încheiem pe o notă veselă: the best muştar ever se cheamăCrenvurştilă, şi cred că e de fapt o serie de produse cu nume de genu’, că am mai dat şi de crocheteSărăţilă şi de turtă dulce Turtilă.


Citeşte mai departe >>