joi, 31 ianuarie 2013

De ce mă îngraş? Din nesimţire!!!


Toate femeile se întreabă, după ce acumulează cantităţi considerabile de slăninuţă, cum naiba s-au îngrăşat. Vă zic eu cum! Din nesimţire.

Anul trecut, în toiul fierbinţilor pregătiri de Crăciun,  am simţit o nevoie acută să îmi delectez simţurile papilelor mele gustative cu toate deliciile culinare.  De la salata boeuf, răcituri şi fripturi consistente, până la şorici de porc. Şi da, mâncam relativ puţinel, dar încontinu.

Şi culmea, mai mult decât atât, mai şi vedeam că nu mai pot să respir de la atâta mâncare, însă nu prea m-a interesat acest aspect. Şi după ce au trecut sărbătorile, am acumulat vreo trei kilograme în plus.
Tot nu m-a interesat că am început să mă fac rotofei, şi am plecat într-o excursie, să mă relaxez după asemenea solicitante sărbători. Mititica de mine! Şi ca să vezi surpriză, n-ai cum să te duci în Cehia şi să nu testezi toate mâncărurile tradiţionale. Iar mâncărurile lor tradiţionale sunt cu mult peste aşteptările săracului nostru stomăcel. Aşa se face că am îngurcitat, preţ de o săptămână, numai cârnaţi şi şuncă de Praga, fripturele şi supe delicioase cu caşcaval, în niciun caz dietetice. Cine este de vină că m-am întors cu încă un kilogram în plus? Pura şi crunta mea nesimţire.

Mâncaţi moderat indiferent de „ocazie”

Chiar dacă aveţi o invitaţie de nerefuzat la o aniversare de vis, unde sărbătorita este un fel de Master Chef, nu aveţi nicio scuză dacă mâncaţi tot platoul cu rulouri de caşcaval crocant. Pe de altă parte, nici nu trebuie să nu gustaţi. Cine a inventat ideea că dacă guşti câte puţin din toate te faci porcuşor, a citit cartea culinară de spălat vase. Gândiţi-vă că o bucată de friptură de 150 gr. are în jur de 300-400 de calorii. O gură de friptură câte calorii poate avea? Aveţi voie să mâncaţi din ce vreţi atunci când oferta cu delicii este mare, însă câte puţin din fiecare, şi nu până vă crapă burta.

Mănânc puţin dar mă îngraş

Altă porcărie. Nu mănânci puţin dacă te îngraşi. Când încerci să minţi pe cineva că tu defapt nu mănânci, te minţi numai pe tine. Dacă papi 1 cartofior amărât, cu o bucăţică de friptură amărâtă şi cu o felie de pâinică amărâtă, te minţi pe tine că nu ai mâncat mult! Dacă nu ştii să combini corect alimentele, acestea vor ajunge direct pe şoldurile tale preţioase, pentru că stomacul face efoturi uriaşe să le digere! Pentru asta te sfătuiesc să citeşti „Cum asociem corect alimentele ”.

Un comentariu:

Părerea ta contează !