Într-adevăr Gabriela Cristea arată trăznet. Dar
întâmplarea a făcut ca eu să arunc un ochi la emisiunea unde a vorbit despre
regimul minune pe care la urmat. Şi să vezi surpriză! Este acelaşi cu cele
despre care vorbesc majoritatea oamenilor.Mâncaţi sănătos!
3 Mese principale pe zi
Orice regim sănătos începe cu trei mese principale pe zi. Gabriela Cristea spune că nu are restricţii de la niciun fel de carne, însă din proprie iniţiativă a ales să elimine carnea de porc din alimentaţie pentru că se simte mult mai bine. Aşa cum toţi nutriţioniştii ne învaţă, trebuie să stabilim ore fixe pentru cele trei mese ale zilei. Micul dejun între ora 7 şi 9, prânzul între ora 12 şi 14, iar cina între 17 şi 19. Acesta este şi secretul Gabrielei, care spune că mănâncă zilnic la ore fixe şi are porţii normale de mâncare.
Şmecheria este să mănânci puţin şi des –
Importanţa gustărilor
În urmă cu ceva timp am discutat cu un
nutriţionist, o bună cunoştinţă de-a mea. Nu pentru că mi-aş fi dorit să urmez
vreo dietă, ci pur şi simplu pentru satisfacerea curiozităţii mele despre secretele
unei alimentaţii sănătoase. Şi ghici ce mi-a zis! Atunci când dorim să slăbim,
adoptăm metoda „înfometării”. Pentru că organismul se chinuie să supravieţuiască
şi îşi încetineşte mai toate funcţiile, după o scurtă perioadă de timp, când
angurcităm o mică bucăţică de mâncare mai sănătoasă, acesta va depozita până la
ultima frimitură, căci ete „speriat” că nu va mai primi altceva. M-am bucurat
când am auzit-o pe Gabriela sfătuind populaţia să nu adopte un astfel de stil,
adică înfometarea, pentru că nu doar sănătatea vă este pusă în pericol, ci şi
dieta!
„Şmecheria este să mănânci puţin şi des, astfel încât
să nu ţi se facă foame”,
spune Gabriela Cristea. De asemenea, în afară de cele trei mese principale ale
zilei, Gabriela se bucură şi de două gustări. După cel puţin o oră de la ultima
masă, este neapărat să consumaţi o gustare, cum ar fi un fruct, un iaurt
proaspăt, o mână de seminţe sau nuci, etc. Prin această gustare aveţi garanţia
că nu veţi suferi vreo „cădere culinară”.
„Am renunţat definitiv la pâine, ulei şi grăsimi.
Nu pun ulei nici în salată, iar singurele grăsimi pe care le mai mănânc sunt
din peştele foarte gras, atât”, precizează Gabriela Cristea. Însă, se pare că aceasta nu a renunţat
definitiv la dulciuri. Mănâncă de două ori pe săptămână prăjiturile care îi
plac, însă şi acelea cu măsură.
Dacă mâncăm sănătos slăbim încontinu?
Asta e partea
care mă amuză pe mine de fiecare dată. Deoarece este logic. Când te apuci să
urmezi o dietă, trebuie să mănânci pe săturate, trei mese sănătoase pe zi, plus
două gustări, potrivit nutriţioniştilor.
Însă tot
nutriţioniştii recomandă întregii populaţii, chiar dacă are sau nu probleme cu
greutatea, să adopte acest regim ca şi stil de viaţă.
Ideea este că
atunci când ai depozite de grăsime, căci asta înseamnă să fii gras-plinut-cu
kilograme în plus, nu le ai pentru că ai mâncat sănătos, ci le ai pentru că ai
mâncat pe săturate şunculiţă de la bunica, pomana porculului, cefuţă delicioasă
şi chifteluţe cu sos pe săturate.
Renunţând
definitiv la grăsimi pe perioada unui regim, este normal să scapi de toate
depozitele de grăsime din organismul tău. După ce ai eliminat toată grăsimea
din organism, dacă vei continua să ai acelaşi regim sănătos, însă cu mici
excepţii pentru că eşti om, vei reuşi să îţi păstrezi greutatea şi să te menţii
toată viaţa.
Este de asemenea
foarte important să faci şi sport, pentru că este benefic atât pentru sănătate
cât şi pentru menţinerea greutăţii.
Concluzia? Dacă
ai tendinţe genetice de îngrăşare va trebui să mănânci sănătos toată viaţa ca
să te poşi menţine la o greutate ideală. Dacă nu ai aceste tendinţe....poţi
mânca ce vrei, însă cu riscul de a avea depuneri de colesterol, etc.
Dar ce atarna pielea pe ea........
RăspundețiȘtergereCheck your spelling
RăspundețiȘtergere