vineri, 1 martie 2013

Patru motive pentru care trebuie să zâmbeşti că a venit primăvara



De când mă ştiu, primăvara este anotimpul care mă binedispune cel mai mult. Am o stare de spirit incredibilă, totul funcţionează mai bine, toate problemele parcă dispar iar oamenii parcă par mai prietenoşi. Iată câteva motive simple pentru care ar trebui să zâmbeşti că a venit primăvara.

1. Natura prinde viaţă şi culoare

Clar nu mă dau pe spate florile. Mă bucur dacă le primesc însă nu mă dau pe spate cum m-ar da o broşă, sau o clamă de păr, sau chiar un săpun împachetat frumos.
În schimb, primăvara e altceva. Ţi se înmoaie toate simţurile când vezi flori la tot pasul. Colorate, frumoase şi parfumate.
Astăzi, când am ieşit în oraş, tot oraşul era colorat. Galben, roşu, verde, mov... Frumos este că nebunia asta va ţine cu siguranţă până la sfârşitul lunii martie, ceea ce nu te poate face decât să zâmbeşti.
Lăsând la o parte florile comercianţilor, să nu uităm că avem o întreagă natură de admirat. Toate plantele încep să prindă viaţă şi copacii încep să înflorească. Cum să nu te bucure un astfel de peisaj?

2. Zile mai lungi

Asta mă face să zâmbesc cu gura până la urechi. Nu pentru că ar însemna că ai mai puţină treabă dacă s-a mărit ziua, căci tu poţi munci liniştit şi până la ora zece noaptea, ci pentru că ai mai mult spor în tot ce faci. Cerul de culoarea gri şi înserarea timpurie te fac să lucrezi într-un ritm mai lent. Orice ai face!
Din fericire se întunecă la ora 18.00 de acum, iar o singură oră în plus chiar face diferenţa!

3. Haine mai subţiri, accesorii mai multe

Iubesc femeile în anotimpul primăvăratic. Sunt aşa de drăguţe când poartă accesorii frumoase, eşarfe, sacouri lejere. Din fericire nu numai femeile pot renunţa la paltoanele groase şi obositoare, la mănuşi şi căciuli, ci şi bărbaţii. Ceea ce reprezintă un nou motiv de a zâmbi.

4. Mai mult timp petrecut în aer liber

În ciuda faptului că mediul înconjurător este poluat, o plimbare în parc te umple cu energie. Mergi cât mai mult pe jos, pe lângă faptul că este sănătos, vei avea şi o stare de spirit mult mai bună.




Citeşte mai departe >>