joi, 31 mai 2012

Unde te distrezi pe litoralul românesc

Luna Mai a început cu temperaturi ridicate, soare intens şi se încheie cu nori plumburii şi ploaie. Temperaturile scăzute şi precipitaţiile vor fi prezente până în ultima zi a lunii.

Dar, mai este foarte puţin până vine vara efectiv. De pe 1 Iunie vremea se îmbunătăţeşte considerabil. Temperaturile vor fi mai ridicate peste cele obişnuite în jumătatea nordică a ţării. În restul ţării, regimul termic va fi normal. Maximele se vor încadra între 20 şi 30 Celsius.
Bineînţeles asta nu poate decât sa ne ducă cu gândul la Mare, vacanţă şi distracţie. Dacă până mai ieri Mamaia era solitară, acum este plină de activitate . Capitala distracţiei s-a mutat la mare. Multitudinea de cluburi de la malul mării  şi-a deschis larg uşile pentru petrecăreţii dornici de distracţie. Terasele şi discotecile sunt pline de viaţă. Chiar dacă preferi muzica life şi alegi să mergi la Tribute Summer Club, sau cluburile de fiţă, cum ar fi Fratelli Summer Club, Princess, Office, Player, Summer Crush, Crema Summer Club sau Bellagio, vara asta distracţia este garantata la malul mării.
Să nu uitam,  bineînţeles, de carele alegorice promovate de ilustrul nostru primar, dl Radu Mazăre. Acesta a reuşit vara trecută să organizeze o paradă a carelor decorate şi personalizate, pe un traseu de şapte kilometri, având un mare succes la public.
Şi pentru cei care doresc să vină cu familia la plajă sunt diverse activităţi, cum ar fi parcul de distracţii, parcul acvatic Aqua Magic, vizite la Delfinariu, Planetariul, Muzeul de Istorie, Cazinoul Constanţa, si multe altele.
Indiferent dacă eşti iubitor de mare, sporturi nautice, seri fierbinţi şi de neuitat, pe litoralul românesc găseşti un amalgam de evenimente care să îţi ofere încă o vară incendiară.


Citeşte mai departe >>

Turiştii bombardează staţiunea Mamaia de Rusalii

Deşi vremea ne joacă feste, pe litoralul românesc se anunţă prezenţa unui număr foarte mare a turiştilor români şi străini. În data de 29 mai, a aterizat primul avion cu turişti germani în Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, cursele dinspre Nurenberg şi Frankfurt vor avea frecvenţa săptămânală şi vor aduce prin intermediul tour-operatorului Thomas Cook Neckerman aproximativ 5.000 de turişti.

Deşi nu există un sistem de rezervări online, pentru cazările din România se estimează că minivacanţa de Rusalii va aduce cu 70% mai mulţi turişti pe litoral, conform celor spuse de Corina Martin, Preşedintele ANAT România.

În Staţiunea Mamaia, hotelierii au creat pachete speciale de două nopţi, iar preţurile pornesc de la 104 lei, la un hotel de 2*, 183 lei la 3*, 242 lei la un hotel de 4* ajungând şi până la  900 lei pentru un hotel de 5*.

Datorită weekend-ului prelungit şi a numărului mare de turişti autorităţile locale şi patronii de cluburi şi localuri din Constanţa şi Mamaia au anunţat diverse evenimente de animaţie, muzică şi divertisment: concert Direcţia 5 şi Guess Who, concert CRBL, prezentări de modă, concursuri cu premii, Gipsy Casual-Eurapean Balkanic Show, în aceasta perioadă va avea loc şi întâlnirea anuală a motocicliştilor.

„Om liber, tu vei iubi intotdeauna marea” Charles Baudelaire
Citeşte mai departe >>

Unul dintre cei mai bogaţi români a murit în accident rutier



Alin Popa, milionar din Top 300, a murit ieri după-amiază, într-un accident de circulaţie. Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 59, între Şag şi Jebel.
Poliţiştii timişeni susţin că Alin Popa a avut viteză foarte mare când a încercat să facă o depăşire periculoasă, moment în care s-a ciocnit frontal de autotrenul macedonian. Mercedesul S 420 s-a făcut zob când s-a izbit în plin de tirul care venea pe sensul opus, transformându-se într-un morman de fiare.
A fost nevoie de un echipaj de la descarcerare pentru a scoate victima dintre fiarele contorsionate, însă, în urma impactului, Popa a murit pe loc. De asemenea, bărbatul care se afla la volanului vehiculului de mare tonaj fost transportat cu o ambulanţă la spital, fiind lovit la cap. Martorii povestesc că Alin Popa mergea cu viteză foarte mare. După impact, maşina în care se afla acesta a părăsit partea carosabilă şi a luat foc.
Alin Alexandru Popa avea 42 de ani şi era patronul grupului de firme Edy, unul dintre cei mai importanţi afacerişti de pe piaţa transportatorilor. În Topul Capital, publicat anul trecut, Popa ocupa poziţia 52, cu o avere estimată la 120-125 de milioane de euro.

Numărul accidentelor de circulaţie este în continuă creştere, mai ales a celor grave, soldate cu morţi  şi răniţi. Statisticile arată că principalele cauze ale producerii accidentelor sunt viteza excesivă şi conducerea imprudentă.
Traficul din România este un real concurs de agresivitate, vulgaritate şi teribilism.
Oare când vor înţelege participanţii la trafic că este mai important să ajungi la destinaţie în siguranţă decât să nu ajungi deloc?
„STOP accidentelor, VIAŢA are prioritate!”- Acestea nu sunt simple cuvinte. Ar trebui sa fie un motto pe care să îl avem în minte când urcăm la volan.
Citeşte mai departe >>

Dezvăluiri şocante! Loredana Pastramă recunoaşte că umblă cu un om însurat


Invitată la „Un show păcătos”, Loredana Pastramă a făcut în direct mai multe dezvăluiri şocante. Dezinvoltă şi foarte calmă, aceasta a recunoscut cu zâmbetul pe buze că umblă cu Marian Mexicanu, un lăutar pe care îl cunoaşte de ani de zile, şi că este foarte îndrăgostită de el.

Vestea proastă e că Marian Mexicanu este căsătorit, dar Loredana Pastramă nu are nimic împotrivă cu acest mic amănunt. Ba mai mult decât atât, aceasta a declarat că nu vrea să îi destrame familia şi nici prin gând nu-i trecea că s-ar putea supăra pe ea  că a făcut aceste lucruri publice.

„Am să-mi pun şi silicoane pentru el! Sunt foarte îndrăgostită!”, a mai declarat Loredana Pastramă.
Citeşte mai departe >>

miercuri, 30 mai 2012

Cinci trucuri pentru a părea mai slabă

Pantalonii aceştia îmi vin prea strâmţi, nu mă fac să par prea grasă?
Mă face rochia asta să par grasă?
Pentru că vara ne bate la uşă, iar noi încă nu am apucat să ajungem la  silueta mult dorită, vom încerca să apelăm la câteva trucuri pentru a putea defila în voie în locurile noastre preferate.

1. Nu purta haine prea strâmte!
Hainele mulate vor atrage atenţia asupra zonelor unde s-a acumulat grăsime în exces, iar acesta nu este efectul pe care noi ni-l dorim. Hainele strâmte pot fi purtate doar în anumite zone unde considerăm că avem un punct forte şi dorim să-l punem în evidenţă.

2. Poartă pantofi cu toc
Pantofii cu toc sunt un must have în ţinuta ta atunci când vrei să creezi un efect de subţiere a siluetei. Aceştia au darul de a ne face să părem mai slabe, cochete şi înalte.

3. Foloseşte accesorii
Accesoriile pot scoate din anonimat o simplă ţinută, însă, cel mai important, ele pot atrage atenţia de la zonele cu probleme. O broşă mare în piept, o fundiţă colorată în păr, sau un simplu şal pe spate, poate face diferenţa. Bineînţeles, nu uitaţi să nu exageraţi cu accesoriile, asta ca să nu cădeţi în cealaltă extremă... a penibilului.

4. Evită folosirea materialelor în exces
Daca ai un bust mare nu este recomandat să porţi volănaşe sau alte detalii similare care vor încărca şi mai mult zona pe care dorim să o ascundem. Nici dungile orizontale nu sunt o opţiune tocmai bună pentru persoanele un pic mai plinuţe.

 5. Atenţie la talia pantalonilor sau a fustelor
Chiar daca unele articole vestimentare vin bine pe şolduri şi picioare, trebuie să luăm în calcul un aspect foarte important şi anume să nu ne strângă în talie, pentru că vor împinge grăsimea în afară.

Hainele pot ajuta pot ajuta în măsură în care noi dorim ca ele să ne ajute, prin alegerea materialelor, culorilor şi a croielii, stilul, atitudinea şi caracterul completează în mod diferit fiecare ţinută.
„Moda este în acelaşi timp fluture şi omidă. Fii o omidă supusă în lumina zilei şi un fluture bezmetic în întuneric. Nimic nu poate fi mai monoton decât un miriapod şi nimic mai adorabil decât un fluture. Există rochii care se târăsc şi rochii care flutură. Fluturele nu va zbura la cumpărături, aşa cum nici miriapodul nu se va târî alene la bal”. Coco Chanel

Citeşte mai departe >>

Editorial. Cum îţi dai seama că eşti un egoist

Şi te doare sufletul ...
Te priveşti în oglindă şi te întrebi dacă reflexia este a ta... parcă ochii îţi sunt morţi, parcă zâmbet nu a existat pe buzele tale, parcă totul este trist...
Îţi spui că astăzi te aduni, că astăzi e ultima zi în care nu eşti tu, că astăzi nu mai plângi! Şi când gândeşti asta te apucă plânsul! Şi plângi şi plângi...şi te întrebi de unde atâtea lacrimi?
Mergi sprijinindu-te de pereţi reci care s-au săturat de plânsul şi de jalea ta. Dar ei măcar sunt acolo...
De ce plângi? De ce mai trăieşti dacă simţi că inima îţi este sfâşiată în milioane de bucăţele? De ce mai respiri dacă aerul oricum nu îţi ajunge? De ce să te târăşti în mizeria propriei existenţe dacă oricum vrei să mori?
Întinde-te, închide ochii şi zaci! Ascultă cum inima continuă să îţi pompeze sânge în corp. Ascultă cum plămânii adună lacom aerul din încăpere. Ascultă zgomotele ce răzbat prin pereţi. Aşa sună viaţa! Egoist! Lumea nu se va opri să-ţi admire durerea! Inima nu va înceta să bată pentru că TU suferi!
Cine eşti TU? De ce ar trebui ca însăşi Viaţa să se îndure de suferinţa ta?
Ridică-te fiinţă infimă, TU, centrul universului mizer, şi priveşte afară! Nimănui nu îi pasă că TU alegi să suferi, să zâmbeşti, să mori, să cazi, să pleci, să zbori! Şi dacă nimănui nu îi pasă, înseamnă că nimeni nu te va împiedica. Aşa că ai putea să profiţi de avantaj şi să porneşti la drum. Ai putea să-ţi ştergi lacrimile şi să reîncepi să trăieşti cu adevărat! Mulţumeşte providenţei că nu ţi-a ascultat lamentările şi doleanţele patetice de umil vicios al iubirii.
Abia acum ar trebui să te doară sufletul! Pentru timpul pierdut, pentru lacrimile uscate pe podea, pentru durerea ce ţi-o provocai cu o plăcere bolnăvicioasă de a te vedea suferind! Ca un bebeluş vei porni în viaţă. Cu paşi nesiguri şi temători. Dar îţi vei reveni, îţi vei reaminti, te vei regăsi. Pentru că mereu ai fost acolo, în hibernare, aşteptând ca furtuna să treacă şi să ieşi zâmbind soarelui de Mai.
Acum ai înţeles că a trebuit să te doară sufletul...ca să redevii un egoist!

Citeşte mai departe >>

marți, 29 mai 2012

Bute va fi declarat câştigător?

Potrivit specialiştilor din box, Bute ar putea fi declarat câştigător! Acesta trebuie doar să depună  o contestaţie oficială la IBF pentru a semnala încălcarea regulamentului şi a solicita descalificarea lui Froch.
Site-ul american Boxingnews  scrie că stafful britanicului a încălcat regulamentul intrând pe ring înainte ca meciul să se încheie. Acest lucru ar putea duce la descalificarea lui Froch.
Scott Gilfoid a declarat  „Nu ştiu cum organizează meciurile de box în Anglia, dar peste tot în lume un pugilist este descalificat dacă membri ai staff-ului său intră în ring în timp ce meciul este în desfăşurare. În caz că nu aţi văzut faza, Eddie Hearn (managerul lui Carl Froch) a intrat în ring pentru a-şi felicita favoritul in timp ce Bute era încă numărat de arbitru. Se ajunsese doar la trei când Hearn era deja în ring, iar în acel moment Froch ar fi trebuit descalificat”. Gilfoid a adăugat: „Ştiu că îl va durea, dar Froch ar trebui să piardă meciul. Regulile sunt reguli”.
Froch nu ar fi primul pugilist care pierde un meci din cauza echipei sale. Există un precedent în boxul american. Carlos Molina a fost descalificat după o situaţie similară. Îl făcuse K.O. pe adversarul său, acesta primea numărătoarea arbitrului când în ring a pătruns un membru din echipa lui Molina.
Scott Gilfoid a declarat că „probabil Bute nu o să facă acest lucru şi nu o să protesteze la Federaţia Internaţională de Box, însă dacă ar face-o ar avea o şansă bună ca victoria lui Froch să se transforme total”.
La venirea sa în ţară, Lucian Bute a declarat că nu va depune contestaţie deoarece a nu a pierdut meciul din această cauză. Pugilistul va rămâne acasă pentru o lună de zile, timp în care nu îşi doreşte să discute despre abominabila seară de sâmbătă. Acesta a afirmat că nu a avut tăria de caracter sau puterea de a se uita la meci. Îşi recunoaşte greşelile tehnice şi faptul că s-a lăsat ţintuit în corzi de către Froch, dar infirmă zvonurile că se va retrage.
 
Citeşte mai departe >>

Interviu. Mărturiile picante ale unui homosexual

              Deşi trăim într-o lume liberă, nu suntem liberi! Suntem închistaţi, constrânşi de o societate plină de prejudecăţi. Dacă ieşim din tiparele comunităţii suntem respinşi, renegaţi.
Niciodată nu am înţeles de ce contează pentru ceilalţi cine cu cine întreţine relaţii sexuale. Dacă eşti homosexual nu înseamnă că eşti mai puţin deştept, mai puţin frumos, mai puţin sociabil sau anormal. Este strict vorba de orientarea sexuală, nu de structura ta umană.

Lumea văzută prin ochii unui homosexual

- Când şi cum ţi-ai dat seama că eşti homosexual?
- Nu pot să spun că mi-am dat seama imediat că sunt homosexual. La vârsta aceea nici măcar nu exista cuvântul în vocabular. Am ştiut de mult timp că sunt puţin diferit de ceilalţi băieţi, doar pentru că mă atrăgea fizicul plăcut al unora dintre cei pe care îi vedeam aleator pe stradă, la televizor. Primul semn de întrebare a fost atunci când începuse să-mi placă mult de tot de Freddie Prinze Junior. L-am văzut în primul film Scooby Doo. Al doilea semn de întrebare a fost atunci când mi-a plăcut mult de Tobey Maguire în primul Spiderman. De atunci ştiam că ceva e diferit, că trebuie să ţin doar pentru mine şi să mă prefac că lucrurile sunt normale; încă nu conştientizam termenul de „homosexualitate”, la 11-13 ani. Pe la 14 ani cred că mă familiarizasem cu termenul acesta şi deja mă consideram a fi gay. A urmat o fază de slabă negare de 2 ani în care nu îmi plăcea ideea şi chiar încercasem să mă „autoreabilitez”. La 16 ani am realizat că e o prostie să mă schimb. Îmi place aşa cum sunt şi nu e nimic în neregulă cu mine.

- Ce părerea au apropiaţii tăi despre asta? Familia, prietenii, te acceptă aşa cum eşti?
- Era greu sa fii homo şi doar tu s-o ştii. Să ţii înăuntru ideile şi părerile tale în ceea ce priveşte aspectul unui băiat şi sexul cu unul. M-am confesat prima oară unei colege din generală, apoi altei colege, pentru că mereu ieşeam toţi trei şi nu puteam să mă prefac mereu. În clasa a 12-a m-am confesat altei colege cu care mă înţelegeam bine, chiar în timp ce intram în mall. Apoi de-a lungul anilor a devenit tot mai uşor să vorbesc cu colegele despre care credeam că înţeleg şi n-au nimic împotrivă.
Într-un fel, cred că toţi (cei gay) simţim că putem să mărturisim lucrul ăsta prietenilor şi reacţiile sunt mereu interesante sau amuzante. Momentul revelării este unul plin de suspans, dar e plăcut.
Familiei nu i-am spus. Nu ştiu dacă o voi face. Simt că nu ar înţelege şi mai bine să nu ştie nimic sau să rămână la faza de presupunere. În rest, cred că ceilalţi mă acceptă aşa cum sunt pentru că, în fond, sunt tot eu. Doar preferinţele sexuale şi afective diferă şi acesta nu e un lucru rău. Oamenii sunt diferiţi şi asta ne face speciali pe fiecare in parte.

- Trăim într-o societate homofobă? Ce părere ai?
- Cred că România trebuie să evolueze întâi, din punct de vedere educaţional, social şi cultural, ca să pot spune că nu este o ţară relativ homofobă. Eu pun preţ pe educaţie şi cultură. Din moment ce în casele oamenilor copiii sunt învăţaţi să discrimineze şi să displacă anumite categorii, nu suntem pe o axă tocmai pozitivă. Am putea spune că există o scuză. Aşa au fost învăţaţi şi părinţii şi bunicii noştri! Să discrimineze şi să displacă. Dar nu e un motiv care nu poate fi doborât, doborât printr-o educaţie potrivită - nu trebuie să urâm ţiganii, nu toţi sunt răi, nu toţi ungurii sunt răi, homosexualii nu sunt pedofili! Cred că oamenii se tem de ceea ce nu cunosc, dar cunoaşterea este puterea de a înţelege cele neştiute. Ca să evoluăm trebuie să ne educăm şi asta începând cu adulţii tineri şi maturi. De ce ei primii? Pentru că cei care se ocupă de creşterea copiilor sunt singurii care „îi pot strica”.

- Ce înseamnă să fi homosexual?
- Să fii gay nu înseamnă că trebuie să respecţi un cod anume, să adopţi o mimică şi o gestică feminine, să porţi mereu roz, să asculţi un anume gen muzical, să fii obsedat după toţi băieţii (fie homo, fie hetero) sau să te scârbească femeile. Suntem o comunitate diversificată, fiecare gay e diferit în felul său. Unii au comportamente mai feminine (mediul social în care au trăit a avut o influenţă specială), alţii sunt masculini şi bagi mâna în foc că sunt hetero, unii se îmbracă în haine pentru femei şi se numesc travestiţi. Gay sau nu, eşti acelaşi om valoros pentru societate.  Pentru că faci aceleaşi lucruri ca ceilalţi şi singura diferenţă este orientarea sexuală, care ţine de intimitatea fiecăruia. Să fii gay înseamnă să fii tu însuţi, acelaşi om ca şi ceilalţi oameni, la fel de diferit ca restul şi la fel de similar ca noi toţi.

- Ce ne poţi spune despre viaţa intimă a unui homosexual?
- Pot spune că este mai ascunsă decât cea a unui hetero din cauza faptului că mulţi nu îţi revelează orientarea sexuală. Dar asta nu înseamnă că povesteşti oricui, orice despre intimitatea ta, chiar de eşti openly-gay. Acum depinde şi ce vrei să ştii tu şi cititorii. Aş vrea să spun că nu există "băiatul" şi "fata". Pentru că, deşi există pasivi, versatili şi activi, nu se consideră nimeni vreunul din genuri. Suntem amândoi băieţi şi avem fie preferinţe pasive, active sau suntem versatili şi le dorim pe amândouă simultan. Sexul pe care îl facem nu este unul murdar, întrucât există o acţiune numita "clismă" pe care o săvârşim înainte şi, folosim şi noi prezervativul la fel ca restul lumii. Există sentimente între doi băieţi. Putem să ne îndrăgostim de un băiat homo şi să simţim aceleaşi lucruri pe care le simt restul oamenilor. Imaginează-ţi tu, ca fată ce simţi pentru un băiat, imaginează-ţi tu, ca băiat ce simţi pentru o fată şi gândeşte-te că la fel suntem şi noi.
 
        Poate generaţiile următoare vor fi mai permisive cu privire la homosexualitate şi nu numai. Rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile. Cert este că, acum, societatea respinge, judecă  şi consideră anormală această orientare sexuală. Îi mulţumim intervievatului pentru onestitate şi atitudinea dezinvoltă. Din motive lesne de înţeles, îi vom păstra anonimatul.

Citeşte mai departe >>

luni, 28 mai 2012

Când ştii că despărţirea a devenit inevitabilă?

Orice început are un sfârşit! Dar ştim noi când este cazul să punem punct? Când realizăm că am ajuns într-o situaţie fără ieşire, că batem pasul pe loc de o perioadă bună de timp, că ceva nu mai merge?

Trezirea la realitate este brutală şi tristă. Începi să te întrebi ce s-a întâmplat, în ce moment s-a înfiripat răceala şi înstrăinarea dintre voi.
Priveşti persoana iubită şi nu o mai recunoşti. Este o fiinţă străină, individuală, ce nu îţi mai aparţine. Te blamezi, cauţi răspunsuri acolo unde întrebările nu îşi mai au rostul.

Iată cinci semnale de alarmă că relaţia se află la final
1.Nu mai simţiţi nevoia să împărţiţi clipe intime. Atracţia sexuală dintre voi s-a stins treptat. Tentativele de a avea o viaţă amoroasă constantă şi dinamică eşuează din lipsa apetitului sexual. O relaţie care nu este împlinită la nivel sexual, va sfârşi printr-o despărţire. Frustrările se acumulează şi este din ce în ce mai greu să doreşti persoana de lângă tine. Din acest motiv, devine inevitabil ca unul dintre parteneri să nu încerce să găsească conexiunea, atracţia şi satisfacţia pe care o dă sexul, cu o altă persoană.
2.Certurile au devenit tot mai dese. Dacă la început totul era minunat şi presărat cu fluturaşii din stomac, acum tot mai multe defecte şi obiceiuri te deranjează. Conflictele au devenit un obicei zilnic. Vă treziţi că vă certaţi de la banalităţi, că ironiile sunt la ordinea zilei. Sunteţi amândoi iritaţi în prezenţa celuilalt şi aruncaţi replici dure şi generalizări despre ceea ce face, sau nu face celălalt.
3.Aţi devenit introvertiţi şi egoişti. Nu mai discutaţi, cu adevărat, despre ce gândiţi sau simţiţi. Voioşia şi relaxarea în prezenţa celuilalt au dispărut ca prin farmec. Distanţarea este mai mult decât o stare, devine un mod de a fi. Vederea partenerului nu îţi mai provoacă bucurie sau emoţie, dorul nu îşi mai face apariţia. Timpul trece greu atunci când sunteţi doar voi, nu mai găsiţi activităţi recreative sau amuzante şi nu mai discutaţi despre ce aţi făcut pe parcursul zilei.
4.Te gândeşti tot mai des la deteriorarea relaţiei. Dacă în mintea ta au început să apară îndoieli în privinţa stabilităţii relaţiei, pui sub lupă toate aspectele şi găseşti tot mai multe aspect negative, devine cert că relaţia este la final. Începi să îţi verifici perechea, ai senzaţia că îţi ascunde lucruri şi eşti tot mai suspicios cu privire la comportamentul partenerului.
5.După ce ai conştientizat că relaţia s-a destrămat, devine inevitabilă discuţia cu partenerul. Apar două opţiuni - fie acceptaţi situaţia şi vă conformaţi cu ideea că totul s-a sfârşit şi puneţi punct, fie încercaţi să vă salvaţi relaţia. Regăsiţi un punct de plecare, un compromis şi porniţi într-o ultimă încercare, de această dată conştientă, să reuşiţi.
Alegerea trebuie să vă aparţină în totalitate. Să o faceţi la nivel de sine, iar apoi la nivel de cuplu. Sunteţi singurii care pot hotărî dacă despărţirea a devenit sau nu inevitabilă!
Citeşte mai departe >>

Care sunt tendinţele în vara lui 2012

Una din tendinţele principale ale acestui sezon este revenirea la tricoul cu vedere la buric cu menţiunea că pentru a purta această ţinută abdomenul trebuie să fie aproape perfect.
Ca şi anul trecut, pantalonii scurţi sunt în mare vogă. Indiferent de materialul şi croiala aleasă, ei te vor face sigur să ieşi din anonimat.

Imprimeurile florale şi foarte colorate sunt de câteva sezoane în preferinţele designerilor vestimentari. Dacă vrei să fii în centrul atenţiei, atunci categoric trebuie să adopţi acest trend: rochii, bluze, pantaloni, pantofi strălucitori, eşarfe şi maiouri. Toate acestea sunt elemente de încorporat în orice tip de ţinută. Vă recomandăm aceaste opţiuni pentru ţinutele de seară, club sau evenimente speciale.

Dacă vrei să nu ai bătăi de cap în alegerea ţinutei potrivite, ţine cont de următoarele informaţii cu privire la asortarea culorilor.
Exista două moduri de a asocia culorile prin raport cu cercul cromatic de bază, pentru a evita greşelile: contrastul şi camaieul. Contrastul apare când asociezi două culori opuse cercului cromatic. Camaieul corespunde unei asocieri de culori apropiate cum este de exemplu bej şi ocru.

Cercul cromatic permite utilizarea eficientă a culorilor. Acesta arată culorile primare (albastru, roşu şi galben) culorile secundare (verde, portocaliu şi violet care rezultă din amestecul culorilor primare) şi culorile complementare (indigo, auriu, purpuriu, turcoaz etc).

Reguli de baza în vestimentaţie
Echilibrează-ţi silueta cu ajutorul culorilor. Nuanţele închise subţiază corpul, pe când tonurile deschise luminează şi creează impresia de volum. Adăugarea unei culori complementare permite temperarea unei culori primare. Negru şi alb sunt nonculori, ele sunt foarte puţin prezente în natura în stare pură.
Griul este o nuanţă neutră şi poate fi asociată cu o mulţime de culori. Nuanţele vii, deschise, chiar flashy sunt ideale pentru partea de sus a corpului. Ele lumineaza tenul şi faţa.

Citeşte mai departe >>

Tăierea cuticulelor duce la infecţii! Vezi cum poţi preveni asta


Specialiştii în domeniu avertizează femeile că se pot îmbolnăvi de boli la nivel local (al unghiilor) dacă îşi taie cuticulele cu foarfeca. Mai mult decât atât, aceştia chiar interzic acest proces, din pricina unei infecţii serioase, dar şi pe motiv că aspectul unghiei poate deveni inestetic.
Pentru a evita o infecţie este recomandat să ţii cont de două sfaturi importante.
 
1. Hidratarea
Înainte de toate, cuticulele au nevoie de hidratare. Alege o cremă de mâini foarte hidratantă şi aplic-o înainte cu o oră de a te apuca de manichiură. Spală-te apoi foarte bine pe mâini, şterge-te cu un prosop, şi aşteaptă să te usuci foarte bine.

2. Îndepărtarea cuticulelor
Dacă te gândeai că ai nevoie de foarfecă...poţi renunţa liniştită la idee. Specialiştii spun că ai nevoie de un beţişor subţire de lemn, dar să nu fie ascuţit. Niciodată să nu foloseşti metale sau alte ustensile de acest gen.
Dinspre exterior spre interior împinge cuticulele cu grijă, astfel încât să nu le rupi. Procesul durează maximum zece minute iar manichiura ta va fi perfectă!

Citeşte mai departe >>

duminică, 27 mai 2012

România a gafat-o ! "Zaleilah" este un talmeș-balmeș global


Reprezentată de trupa Mandinga, cu melodia Zaleilah compusă de Costi Ioniță, România s-a clasat pe locul al 12- lea în finala concursului Eurovision.
Agenția de presă Associated Press a declarat că melodia "Zaleilah" este un talmeș-balmeș global: trompete cubaneze, salsa, frenezie țigănească, chiar și cimpoaie.
Interpretarea slabă a Elenei Ionescu a adus un numar de 71 de puncte, dintre care 12 puncte le-am primit de la Republica Moldova, zece puncte din clasamentul Spaniei, România neregăsindu-se în primele trei poziții din clasamentul altor țări.
România a mai primit câte șapte puncte din partea Italiei și Greciei, șase din Israel și Azerbaidjan, cinci puncte de la Irlanda și câte patru puncte din Portugalia și Turcia.
Concursul ce a avut loc sâmbată seara la Baku, Azerbaidjan, a fost câștigat de reprezentanta Suediei,  cu piesa "Euphoria", interpretată de Loreen.
Cu un total de 372 de puncte, Suedia a condus detașat concursul.Pe locul doi s-a situat Rusia, cu un total de 259 de puncte, iar pe locul trei Serbia cu 214 puncte.
Eurovizion 2013 se va organiza în Suedia. Înainte de ediţia din acest an, Suedia a câştigat ultima oară concursul în 1999. Astfel, Suedia va prelua îndatoririle de gazdă a Eurovisionului pentru anul viitor. Datele ediţiei din 2013 au fost deja anunţate, semifinalele urmând să aibă loc pe 14 şi 16 mai, iar finala pe 18 mai.
Sa sperăm că România va fi mult mai bine reprezentată la concursul de anul viitor!


Citeşte mai departe >>

Prima înfrângere prin KO a campionului mondial Lucian Bute, a lăsat un gust amar românilor de pretutindeni

Centura mondială IBF, câstigată de pugilist în 20 octombrie 2007, la Montreal, pusă in joc pentru a zecea oară, a ajuns aseară la britanicul Carl Froch, după ce l-a  învins prin KO în repriza a cincea pe campionul român.
Cu un palmares de 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO, Lucian Bute a fost bătut zdravăn de Froch, care a profitat din plin de prestația slabă a românului.
Atacurile la adresa boxerului român nu au întârziat să apară! Declarații șoc!
Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, a declarat, în această dimineață,  pentru Mediafax, că pugilistul Lucian Bute a pierdut mult prea uşor meciul cu britanicul Carl Froch, de la versiunea IBF la categoria supermijlocie.
Pugilistul american Andre Dirrell care concurează de asemenea la categoria supermijlocie a postat pe contul său de twitter mesaje jignitoare la adresa prestaţiei lui Bute din meciul de aseară.
"Bute e ca un boschetar, nu e în stare nici măcar să ajungă la colţul lui. Bine ai venit în lumea reală, Bute! Bine ai venit", a fost mesajul lui Dirrell transmis românului.
Andre Ward, deţinătorul centurilor WBC, WBA şi Ring Magazine la categoria supermijlocie, și-a arătat bucuria: "Uhh, ohh! Bute poate fi doborât! Ei bine, ce mai poate fi de spus? Carl Froch a luptat aşa cum trebuie în faţa lui Lucian Bute, punând presiune!”Fostul campion mondial Leonard Doroftei, l-a atacat pe Lucian Bute afirmând că "probabil s-a gresit la pregătire. Bute trebuia să se miște mai mult, nu să stea aproape. L-am vazut la mijlocul ringului, dominandu-și adversarul. Nu poți face așa ceva cu Froch. E un animal, n-ai voie să stai aproape. Mă așteptam la o lovitură surprinzatoare, nu să fie bătut de o asemenea manieră. Cel puțin două reprize n-a existat in ring. Adversarii săi de până acum nu i-au dat forța necesară. Am încercat sa-i explic asta."
Mircea Badea afirmă pe bloggul său că a fost ceva necurat la mijloc și că nu există nicio explicație rezonabilă pentru felul în care a prestat Bute: ”s-a predat  făcând exact ce avea nevoie Froch pentru a câștiga”
Impresiile pugiliștilor după meci
Lucian Bute a declarat  "E prima mea înfrângere, dar nu este sfârşitul lumii. Am nevoie de odihnă, pentru moment, însă ştiu că am un caracter puternic şi voi reveni. Am pierdut de mai multe ori la amatori şi am revenit întotdeauna".
Noul campion mondial, Carl Froch a afirmat că "poate că există impresia că a fost un meci uşor, însă nu este cazul. Atunci când Bute m-a lovit, a făcut-o cu putere şi aşa mi-am dat seama cum a reuşit să învingă un număr atât de mare de boxeri. Ştiam că dacă îl voi lăsa să mă lovească de mai multe ori la rând, voi avea probleme. Însă am avut o misiune în seara asta. Atunci când mă lovea, mâncam loviturile ca şi cum nu ar fi fost nimic".
Cu toate că dezamăgirea este mare, românii sunt alături de Bute și așteaptă revanșa din toamnă,care va avea loc, cel mai probabil la Montreal.
Lucian Bute rămâne campionul nostru și așteptăm cu nerăbdare să readucă centura în România!
Citeşte mai departe >>

Răspunsuri la întrebări fără răspuns


Complicată viața…asta e concluzia la finele unei zile obișnuit de neobișnuită.
M-am surprins stând pur și simplu în așteptare. Dar eram foarte hotărâtă în statornicia mea. Asta cred că m-a trezit de fapt.
Știam ce, sau mai bine zis pe cine așteptam, dar pentru prima oară m-am întrebat dacă se merită efortul de a sta în acest stand by.
Care este limita sau ce ne determină să vedem că am stagnat într-o situație fără cale de întoarcere, de compromis, de continuare sau... încetare pur și simplu?
Ce faci atunci când știi că nu se mai poate așa, dar că nimic nu se poate schimba?
Ce faci atunci când vrei mai mult dar știi că nu vei primi altceva decât ce ai aici și acum?
Poți cu siguranță să crezi că există un răspuns simplu și anume: să schimbi persoana pe care o aștepți cu alta care să ofere, fară dar și poate, ceea ce simți că meriți, ceea ce aștepți.
Aici intervine problema de fapt și umorul negru se poate resimți din plin…nu îți dorești altă persoană. Îl dorești pe EL, cel mult așteptat, cel defectuos și vicios, cel care se lasă așteptat…
Și EL, ființa capricioasă mult iubită, știe că iubirea ta este cel puțin momentan, nemărginită. Și profită !!!
Așteptările devin mai dese, pauzele mai lungi, dorul mai mare…pentru că sunt aici. Dacă nu aș fi fost, obrăznicia din privirile aruncate, aroganța și încrederea nu le-aș fi putut surprinde în privirile pe care mi le acordă cu atâta zgârcenie.
Uneori îl privesc revoltată. Mă zbat, mă lupt să scap, să ies, să uit. Și atunci mă privește blând și mă sărută pe creștet…atât costă capitularea mea definitivă și irevocabilă…un sărut de la EL.
Când mă supăr, mă supăr de fapt pe mine, pe micimea, neputința,  dedicarea și închinarea mea LUI.
EL, care niciodata nu cere, ci întotdeauna ia, cel care nu roagă ci așteaptă, cel care nu îți arată că te vrea, dar nici nu te lasă altcuiva. EL cel care știe că meriți mai mult, dar nu îți arată, cel care pune întrebări, dar nu oferă răspunsuri, cel iubit care a uitat să îmi arate iubirea…pentru că este EL.
Este călăul și eroul meu, iar eu, ca un damnat sau o prințesă, sunt a LUI. Iremediabil și absolut.
Citeşte mai departe >>

vineri, 25 mai 2012

Editorial. Când m-am descoperit pe mine

Pentru ca eu cred în oameni
Pentru ca eu cred în schimbare
Pentru ca eu cred în iubire
Pentru ca eu cred în dedicarea absoluta

Pentru că dincolo de mine eşti tu şi simt orice gând al tău. Şi fiecare bătaie mai intensă a inimi tale mă face sa tresar, să evadez din propria mea fiinţă.
Vreau să-ţi dăruiesc dimineţi de zâmbete, zile catifelate…vreau. Te vreau... te caut… te strig… acum mai mult ca niciodată pot şi vreau să-ţi ofer tot eul din mine.
Şi simt mâna ta cum o strânge pe a mea...
Şi simt trupul tău contopindu-se  cu al meu…
Acum când ploaia cade îmi aduc aminte de prima sărutare.

Am impresia că în loc să depăşim trecutul rămânem legaţi de dorinţa de stagnare. Şi mergem asemeni unui somnambul prin viaţă de frică să nu ne trezim brusc la realitate, în prezent. Şi văd culoarul din faţa mea …o alee plină de culori şi mă întreb dacă pot avea ROGVAIV deodată, sau trebuie să aştept şi să iau fiecare culoare treptat ca apoi să mă înconjor într-un frumos curcubeu.
Mă uit în spate şi încerc să recitesc fragmentele vieţii mele, mă cuprinde o emoţie şi o afectivitate desăvârşită, încerc să mă asemăn cu eroina…îi compătimesc nefericitele încercări, dau pagina nerăbdătoare sperând să ajung la finalul poveştii... dar dau peste nişte pagini albe nescrise şi-mi dau seama că e prea devreme pentru sfârşit, abia acum mă descopăr...simt dulcele gust al vieţii, al pasiunii nemărginite.
Şi dacă în trecut am file de poveste, în prezent un magnific labirint, atunci viitorul, necunoscutul, oare cum l-aş putea numi?
Am început prin a mă resemna şi a înţelege condiţia mea umană, limitată…nu pot avea aripi, nu mă pot desprinde decât cu gândul de tot ce mă înconjoară căci fizic sunt legată de Pământ şi de ei, oamenii ce mă înconjoară.
Citeşte mai departe >>

Reţetă specială de Negresă


De curând am primit de la o prietenă o reţetă nouă de Negresă, prăjitura mea preferată. Bucuria mea a fost că este o reţetă super simplă şi uşor de făcut . Sunt o fire extreme de comodă, şi îmi place să gătesc cât mai simplu si rapid cu putinţă. Vorba lungă sărăcia omului, aşa că e timpul să pornim la drum cu această incredibil de pufoasă Negresă.

Ingrediente:
- 3 căni faină
- 2 căni zahăr
- 1 cană ulei
- 2 căni lapte
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 3 linguri finetti sau gem de prune
- 3 linguri cacao
- 3 oua mari
- 1 esenţă de rom
- nucă de cocos sau nucă

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă făina, zahărul, uleiul, laptele, bicarbonatul, gemul (finetti), cacao, gălbenuşurile de la ouă şi esenţa de rom.
Separat se bat albuşurile până se fac ca o frişcă. Se încorporează  albuşurile cu amestecul de ingrediente şi se pun în tavă tapetată cu unt.
Cuptorul se încălzeşte în prealabil. Temperatura poate varia, în funcţie de cuptor, de la : 180°C la 200°C. Prăjitura va sta la cuptor pentru 30-40 de minute. Când introduceţi o scobitoare în aluatul pufos şi iese curată este semn că Negresa dvs. este gata.
După ce se scoate de la cuptor, se unge cu finetti şi se presară nucă sau nucă de cocos, după preferinţe. Puteţi pune orice topping vă place, fiţi inventivi şi veţi savura un desert delicios !
Poftă bună!
Citeşte mai departe >>

Cele mai ascunse mistere ale fanteziilor sexuale!

Sigmund Freud credea despre fanteziile sexuale că sunt un indicator al unei probleme în viaţa unei persoane, indiferent că e nemulţumire sexuală sau disfuncţie sexuală. Cercetările contemporane sugerează însă, că lucrurile nu stau neapărat aşa.
Fanteziile sexuale pot fi definite ca o imagine mentală erotică sau excitantă şi sunt o parte importantă a sănătăţii sexuale generale, iar cercetările indică o legătură între a avea fantezii sexuale şi satisfacţia sexuală.
Fanteziile sexuale dezvoltă imaginaţia. Cu cât îţi foloseşti mai mult creierul pentru fanteziile sexuale, cu atât mai mare este exerciţiul pentru creativitatea sexuală. Fanteziile sunt private, nu trebuie sa faci compromisuri sau să-ţi oprimi fanteziile sexuale, totul poate fi exact aşa cum îţi doreşti.
Cercetătorii au descoperit că femeile au mai multe fantezii sexuale atunci când sunt în perioada fertilă a ciclului lor menstrual. Potrivit ultimelor cercetări, se pare ca hormonii au o influenţă mai mare asupra femeilor decât s-a crezut iniţial. Savanţii au aflat că până şi conţinutul gândurilor din timpul zilei se modifică în această perioadă. Femeile se gândesc mai mult la sex, sunt mai excitate şi au fantezii cu ochii deschişi. Este vorba despre manifestarea unei dorinţe primare de a-şi găsi un partener.

Diferenţele fanteziilor la femei şi bărbaţi
Sunt diferenţe dramatice între fanteziile bărbaţilor şi cele ale femeilor. Ei bine, firea tehnică a bărbatului corelată cu cea expresivă a femeii naşte diferenţe în ceea ce priveşte fanteziile sexuale ale ambelor sexe.
Bărbaţii, se pare, tind să aibă mai multe fantezii sexuale decât femeile iar acestea sunt susceptibile de a fi asociate cu masturbarea.
Fanteziile bărbaţilor pun mult accent pe vizual şi dinamism, iar ale femeilor pe scenariu şi anticipare. Se consideră că bărbaţii sunt activi, tehnici şi cerebrali, în timp ce femeile sunt pasive, expresive şi emoţionale.
Femeile sunt mai apăsate de remuşcări, mai închistate în plan sexual, decât bărbaţii. O diferenţă trasată de mulţi sexologi este aceea că fanteziile bărbaţilor conţin situaţii explicite, în timp ce femeile creează scenarii romantice premergătoare actului sexual.
Fanteziile bărbaţilor conţin mai degrabă scenarii sexuale impersonale. În cazul lor, nu contează decât ceea ce simţi în plan fizic, nu emoţional, iar pentru femei contează ce se întâmplă înainte de actul în sine.
Bărbaţii sunt  fiinţe vizuale, pot crea mult mai uşor imagini grafice ale corpului unei femei,  imaginându-se privind aceste femei, seducându-le sau de ce nu, să fie seduşi de acestea. Pentru un bărbat, linia istorica a unei fantezii este de obicei focalizată asupra organelor genitale ale femeii şi sunt însoţite şi de imagini explicite cu diverse părţi ale corpului unei femei.
Pe de altă parte, femeile au mai puţine fantezii decât bărbaţii şi nu sunt la fel de detaliate . Acestea sunt mai puţin focalizate pe organele genitale, mai degrabă construite în jurul unei poveşti romantice, implicând şi amintiri auditive şi olfactive. Însă cu siguranţă, şi femeile se masturbează în timpul fanteziilor, indiferent că sunt  romantice sau  erotice.
Studiile arată că fanteziile cu un alt partener decât cel stabil sunt des întâlnite, dar acest lucru nu înseamnă că relaţia actuală nu funcţionează. De multe ori se întâmplă ca mintea să exploreze ceea ce corpul nu poate atinge, sau pur şi simplu un semn de refulare a dorinţelor ascunse.
Deşi trăim în secolul vitezei şi al informaţiei, acest subiect rămâne tabu. Fanteziile sexuale sunt parte din noi şi ar trebui abordate într-un mod cât mai relaxat şi natural. Ni se întâmplă tuturor, voluntar sau involuntar, fie că alegem să le punem în practică sau să le oprimăm. Important e să alegem să ne descoperim fanteziile sexuale şi să le recunoaştem ca fiind o parte din noi, o parte a sexualităţii noastre.
Aşa că, dragii mei, relaxaţi-vă şi lăsaţi-vă în voia imaginaţiei!!
Citeşte mai departe >>

Poţi scăpa definitiv de celulită ? Şase paşi pentru tratarea celulitei

Dragele mele, răspunsul este unul înfiorător. Nu! Nu putem scăpa definitiv şi irevocabil de celulită. Din nefericire este un duşman cu care trebuie sa ne luptăm permanent. Asta ca sa nu mai vorbim despre faptul că a venit vara şi este imperios necesar să o tratăm. Dacă până acum am putut să o ascundem sub haine, acum este cazul să luam măsuri drastice.
Să începem cu începutul. Cea mai bună şi eficace metodă este, bineînţeles, masajul anticelulitic, însoţit de sport, hidratare şi un consum serios de legume şi fructe.
Cei şase paşi de urmat în combaterea celulitei
1. Masajul anticelulitic profesional, preferabil însoţit de împachetări termice. Împachetările le puteţi face singure, acasă, folosind o cremă cu efect termic în zonele cu probleme, şi înfăşurate apoi cu folie de plastic pentru 30 - 40 de minute.
2. Duşurile scoţiene - alternând apa rece şi apa caldă, este una dintre cele mai bune metode, şi mai ales este la îndemâna oricui. Circulaţia sângelui este stimulată iar ţesuturile adipoase încep să dispară.
3. Reduceţi consumul de sare! Sarea în exces favorizează reţinerea apei în ţesuturi, sprijină acumularea toxinelor şi face vizibil aspectul de coajă de portocală.
4. Consumaţi multe lichide! Beţi cât mai multă apă şi consumaţi foarte multe ceaiuri de plante neîndulcite. Este indicat să beţi doi litri de lichide. Hidratarea este esenţială dacă vreţi să câştigaţi lupta cu celulita.
5. Menţineţi un regim sănătos - trebuie să aveţi un echilibru constant în meniul vostru, dar şi în activităţile zilnice. Consumaţi cât mai multe legume şi fructe, produse sănătoase şi bineînţeles, nu abuzaţi de alcool şi nicotină.
6.Sport - Mişcarea este foarte importantă! Indiferent dacă alegeţi să mergeţi la sală,să faceţi mişcare acasă sau pur şi simplu să alergaţi în parc, puţin sport nu trebuie să lipsească. Tonifierea şi stimularea musculaturii ajută la combaterea celulitei.
Dacă sunteţi hotărâte să scăpaţi de celulită şi să arătaţi minunat în hainele de vară, este cazul să vă puneţi pe treabă! Este o luptă continuă în combaterea celulitei, aşa că vă urez mult succes şi un corp minunat!

Citeşte mai departe >>

vineri, 18 mai 2012

Apelăm sau nu la consilierea maritală?

     Dacă acum câţiva ani doar vedetele de la Hollywood apelau la consilierea maritală, mai nou, a devenit o modă şi la noi. Tot mai multe cupluri apelează la astfel de cabinete specializate, ca o ultima resursă pentru regăsirea armoniei în relaţie.
     Consilierea maritală  reprezintă de fapt, o formă de terapie psihologică prin care cei doi parteneri din cadrul unei căsnicii sau a unui cuplu sunt ajutaţi să dezvolte aptitudinile necesare pentru a rezolva cu succes conflictele maritale.
     Statisticile arată că problemele încep să apară după primii cinci ani de relaţie. Cauzele pot fi multiple, de la lipsa comunicării, scăderea apetitului sexual, monotonie,  până la neînţelegeri şi infidelitate.
     Scopul consilierii maritale este acela de a îmbunătăţi abilităţile de comunicare prin ascultarea şi înţelegerea mesajului într-un mod optim, prin reclădirea relaţiei intime şi crearea unui program care să ajute la înţelegerea şi rezolvarea conflictelor.
     Pe de altă parte, consilierea maritală poate face mai mult rău decât bine, potrivit unui raport al Guvernului Britanic. Iar asta, din cauză că partenerii se pot simţi slabi sau derutaţi şi pot resimţi din plin eşecul relaţiei în faţa consilierului. Majoritatea indivizilor apelează la un consilier marital când este prea târziu şi nu mai e nimic de reparat. Conştientizarea şi dezbaterea problemelor în faţa unei persoane străine nu fac decât sa accentueze frustrările acumulate.
     De aceea, cele mai multe cupluri încearcă să îşi rezolve  singuri problemele. Aceştia consideră că necesitatea unui ajutor specializat înseamnă eşuarea relaţiei ajungând la concluzia că despărţirea va fi inevitabilă.
Daca doriţi sau nu să vă „spălaţi rufele” în public, apelaţi sau nu la consilierea maritală, un lucru este cert: rata divorţurilor este în continuă creştere !
Citeşte mai departe >>